Niet pittige curry | Vegan en veel groenten

Niet pittige curry | Vegan en veel groenten

Sinds een poosje ben ik helemaal into de curry’s. Het is iets van de laatste maanden. Eerder dacht ik altijd dat curry’s per defenitie pittig zijn en dat is best logisch. Want de paar keer dat ik curry had gegeten, was dit met een mix uit een pakje. Gelukkig kun je zelf ook prima niet pittige curry maken. Als ik besluit om een curry te gaan maken ben ik helemaal in mijn element. Het begint al met het doen van boodschappen: mijn winkelmandje vult zich met heerlijke groenten. Vervolgens ga ik in de keuken aan de slag. Dan trek ik de keukenkastjes open, op zoek naar potjes met de lekkerste kruiden. En een poosje later staat er dan een yummy yummy maaltijd op tafel. En ik mijn geval dus een niet pittige curry, vegan en met veel groenten. Heel veel groenten. Want groenten zijn gewoon the bomb.

niet pittige curry

Wat heb je nodig voor vegan niet pittige curry met veel groenten?

(4 personen, bereidingstijd: 45 min.)

⇝ 3 middelgrote uien/2 grote uien;
⇝ 2 flinke tenen knoflook;
⇝ kerriekruiden, (gerookte)paprikapoeder, komijnpoeder, curcumapoeder;
⇝ 400 gram oesterzwammen;
⇝ 250 gram kastanjechampignons;
⇝ 2 paprika’s
⇝ blikje minimaiskolfjes;
⇝ 2 grote tomaten;
⇝ 1 pakje kokosmelk (met hoge concentratie kokos!);
⇝ 4 eetlepels kokosschaafsel;
⇝ 1 theelepel sambal oelek;
⇝ 125 gram taugé;
⇝ 400 gram pandanrijst;

niet pittige curry

Hoe maak je vegan niet pittige curry met veel groenten?

1. Snij de ui en knoflook fijn (tip: keukenmachine!) en fruit deze in een wokpan;
2. Gooi een royale hoeveelheid kerriekruiden, paprikapoeder, komijnpoeder en curcumapoeder door de ui en knoflook en laat dit bakken. Ongeveer 4 theelepels in het totaal. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe je de verhouding van deze kruiden wil. Ik gebruik zelf meestal behoorlijk wat paprika- en kurkumapoeder, iets minder kerriepoeder en een snufje komijnpoeder. Voor dit recept heb ik trouwens gerookte paprikapoeder gebruikt, Heerlijk;
3. Snij de oesterzwammen en kastanjechampignons en gooi deze in de pan;
4. Snij vervolgens de paprika en gooi deze ook in de pan;
5. Snij ook de maiskolfjes in kleinere stukken en gooi ook deze in de pan;
6. Voeg vervolgens de helft van het pakje kokosmelk, de sambal oelek en de kokosrasp toe;
7. Hak daarna de tomaten klein (tip: keukenmachine) en voeg deze toe;
8. Laat alles in de pan op klein vuur pruttelen, zet de rijst op en scherp de groentenmix geregeld om;
9. Als je het lekker vind om de taugé nog even mee te bakken dan kun je deze een paar minuutjes voordat je de rijst afgiet toevoegen aan de groentenmix. Je kunt het ook rauw serveren bij de curry zodat het lekker knapperig is;
10. Giet de rijst af, dek de tafel en geniet van deze lekkere curry.

niet pittige curry

Deze maaltijd smaakt overigens ook prima met andere soorten rijst, met mihoen, noodles, tarly, couscous, quinoa en tarly. Dat kan natuurlijk allemaal. Want het gaat natuurlijk om de curry.

Eet jij weleens niet pittige curry?

Share:

4 Reacties

  1. 9 november 2018 / 07:55

    Oh, dat ziet er echt heel goed uit! En het klinkt ook heerlijk. Ideaal ook dat er veel groenten in zitten. Ik ga dit recept zeker onthouden 🙂

  2. 17 november 2018 / 23:04

    Ziet er echt heel erg lekker uit en precies naar mijn smaak! Ik hoef namelijk niet altijd vlees of vis te eten en vind een vegetarische maaltijd dus net zo lekker. Bedankt voor je tip!

Geef een reactie