Een ode aan Vlinder op werelddierendag ? ❤️‍

Een ode aan Vlinder op werelddierendag ? ❤️‍

Hoera! Vandaag is het 4 oktober, werelddierendag. Dat is een feestje waard. Een feestje voor Vlinder omdat ik haar vandaag natuurlijk extra zal verwennen. Maar ook een feestje voor mij omdat ik echt in mijn handjes mag knijpen met deze geweldige snoes. Ik besef me iedere dag ontzettend goed hoe  gezegend ik ben met een kat als Vlinder. Want ze zorgt dat er iedere dag meerdere keren per dag een glimlach op mijn gezicht verschijnt en dat mijn hart ook meerdere keren per dag smelt. En dit soort fijne momentjes deel ik natuurlijk heel erg graag, als een trotse cat mom.

Een ode aan Vlinder omdat..

pootje klein .. ik iedere dag een beetje smelt als ze me met ogen zo groot als schoteltjes smekend aankijkt, een geluidsloos miauwtje produceert en haar staartje supersonisch snel laat trillen om me te laten weten dat ze graag even geaaid wil worden. En ze krijgt natuurlijk altijd haar zin, want dit kan ik echt niet weigeren.

pootje klein .. ik geregeld liever naar Vlinder kijk dan naar een film. Af en toe kijken mijn vriend en ik een film en gaat Vlinder met haar veren spelen. Dan vind ik die film al lang niet meer interessant hoor.

pootje klein .. ik smelt als ze op de balkontafel met haar neusje in de wind en haar ogen half dichtgeknepen zit te genieten van het leven. Je ziet dan echt dat ze heel erg tevreden is en dat geeft mij dan weer zo’n fijn gevoel.

pootje klein .. ik geregeld zowel moet lachen als smelt als Vlinder ligt te snurken. Van de drie uit ons “gezin” (mijn vriend, Vlinder en ik) snurkt de kleinste en harige van ons drieën echt het hardste.

pootje klein .. ik iedere dag moet lachen als ze zichzelf wast in een pose die er uit ziet alsof ze onderuitgezakt met een biertje in haar pootje TV zit te kijken. Het ziet er echt zó komisch uit! Vooral omdat ze niet de meest slanke kat is en haar figuur er in deze pose niet bepaald charmant uitziet.

pootje klein .. ik erg hard moet lachen als Vlinder haar dolle 5 minuutjes krijgt. Mevrouw slaapt voornamelijk en is echt liever lui dan moe maar vrijwel iedere dag krijgt ze de dolle 5 minuutjes. Ze sjeest dan door de kamer heen. Of beter gezegd: ze glibbert door de kamer heen want op het gladde laminaat krijgen haar kattenpootjes geen grip.

pootje klein .. ik geregeld smelt als ik Vlinder in de babyhouding optil, haar buikje kroel en zij dan heel tevreden in mijn armen ligt te spinnen. Ze vindt het steeds fijner om opgetild te worden en kan steeds meer genieten van een kroelsessie.

pootje klein .. ik iedere dag moet lachen als ze weer op een zodanig oncharmante manier gaat liggen omdat ze heel erg graag wil dat ik haar dikke buikje aai. En als het aan haar ligt mag ik daar uren mee doorgaan want ze vindt het echt heerlijk om over haar (iets te dikke) buikje te aaien.

pootje klein .. ik af en toe echt smelt als Vlinder haar snoetje naar mijn gezicht brengt om eventjes te snuffelen. Dat doet ze niet vaak en daarom kan ik juist zo smelten van dit soort momenten.

pootje klein .. ik echt moet lachen als Vlinder lekker ligt te slapen en ze ineens miauwt en abrupt opstaat. Ze kijkt dan rond en zodra ze me ziet komt ze op mij af om een aaitje te halen. Het lijkt dan net alsof ze een kattennachtmerrie heeft gehad en ze rustig wordt als ze dan geaaid wordt.

alt=”pootje klein” width=”17″ height=”18″ /> .. ik echt he-le-maal smelt als Vlinder haar eigen koppie aait als ik haar buikje aai. Want vrijwel altijd als ik Vlinder haar buikje aai, gaat zij zelf haar koppie aaien met een pootje. Absoluut té schattig.

.. omdat er nog duizend en één andere dingen zijn waarom Vlinder zo fantastisch is.

 

Share:

4 Reacties

 1. 4 oktober 2017 / 07:25

  Wat een onwijs lief artikel met zoveel redenen waarom Vlinder zo te horen echt een kat is om dol op te zijn ? Ik moest vooral hard lachen om de pose van Vlinder alsof ze onderuitgezakt met een biertje zit. Dan kun je toch niet anders dan smelten bij het zien van haar ?

 2. 4 oktober 2017 / 14:52

  Het is zo lief hé als ze je opzoeken om even te snuffelen of om een kopje te geven. Alsof ze je dan voor iets willen bedanken. Jip heeft dit ook erg sterk als het weer wat overkomen is en hij de periode erna steeds maar weer wilt kroelen en kopjes wilt geven. Al voelt het wel meer aan als kopstoten, aangezien hij een sprintje trekt en dit Volgas doet haha! En zo kan hij mij met een nat neusje ook weer lief wakker maken (midden in de nacht *kuch*) als hij honger heeft. Zo lief!

  En die momenten van Vlinder. Wat heerlijk! En zo leuk om te lezen dat echt iedere kat zijn of haar eigen trekjes en persoonlijkheid heeft. Smelt ❤

 3. 4 oktober 2017 / 17:26

  Ik vind vlinder zo een mooie en hoe jij het beschrijft een lieve kat!

Geef een reactie