Outfitpost | Bewuster #2

Outfitpost | Bewuster #2

Zoals ik in mijn vorige outfitpost schreef, wil ik bewuster bezig zijn met fashion. Het geeft mij heel erg veel voldoening om een outfit samen te stellen waar ik mij goed in voel. Zowel lichamelijk als geestelijk. Want ik moet toegeven dat “fair fashion” ook iets met mijn geest doet, net als dierproefvrije cosmetica. Ik voel me op de één of andere manier lichter als ik dit soort keuzes maak. Ik kan het vergelijken met een soort opgelucht gevoel. Zelfs op dagen dat het weer erg grauw is – zoals op de dag dat deze foto’s geschoten werden – kan mijn outfit me nog een beetje blij maken.

outfitHet weer was op de dag dat ik poseerde (nog steeds niet mijn sterkste kant, maar ach.. shit happends) voor deze foto’s ronduit ellendig. Het bleef maar motregenen. Zo’n ontzettend fijne druppeltjes regen waardoor je denkt dat het niet regent, maar waardoor je stiekem toch behoorlijk nat wordt. Gelukkig maakte de prachtige boom op de achtergrond van deze foto veel goed. Dat fleurt de foto op en zorgt er voor dat er weinig te zien is van dat grauwe, typisch Hollandse, herfstweer.

outfit3De laatste tijd kies ik graag voor een trui met een basic rokje, een panty en laarzen. In de herfst kan ik dit nog handelen. In de winter zou ik het qua kou gewoon niet aankunnen: zo’n dunne panty zou er voor zorgen dat ik binnen een mum van tijd versteend ben. Maar in de herfst lukt het me dus nog, hoewel ik moet toegeven dat ik tijdens en na het maken van deze foto’s ook het gevoel had dat ik op de Noordpool stond.

outfit6Wat ik echt eventjes leuk vind om te vermelden is het totaalbedrag van deze outfit. Ik kan er namelijk extra blij van worden als ik een fair outfit samen weet te stellen voor weinig geld. Deze hele outfit (inclusief leren tasje en leren laarzen) heeft me namelijk maximaal (ik heb €3,00 voor de panty gerekend) €25,00 gekost. Ik wil vanuit diervriendelijk perspectief enkel nog leer kopen als het tweedehands is. Het is dan zó fijn om een mooie leren tas voor €3,00 en geweldige leren laarzen voor €5,00 te scoren. Ze zien er beide nog zó goed uit. Happy me. :)

outfit5Trui: tweedehands | Ketting: van oma geweest | Rokje: New Yorker | Panty: Hema | Laarzen: Tweedehands

Wat voor outfit draag jij het liefst op herfstachtige dagen?

Share:

20 Reacties

 1. 7 november 2016 / 07:54

  Wat een onwijs leuke laarzen! Zowel die tas als de laarzen zijn super. Ik had nooit verwacht dat die tweedehands zouden zijn.

  • 11 november 2016 / 08:56

   Dankjewel. Tweedehands shoppen kan inderdaad echte verrassingen opleveren.

 2. 7 november 2016 / 08:51

  Ik vind de combi erg leuk, ik draag nu de laatste tijd ook graag wat grote truien met een legging en laarzen/sneakers. En wat goed dat je ook bewust je kleding keuze maakt. De schoenen en tas zijn een koopje en je zou echt niet zeggen dat het tweedehands is, niks mis mee!

  • 11 november 2016 / 08:57

   Bedankt voor je leuke reactie. Ik vond de laarzen en tas er ook nog super goed uitzien. Die moesten dus echt mee met mij.

 3. 7 november 2016 / 09:38

  Wauw wat zijn de foto’s mooi geworden zeg! Knap! Ik vind de outfit ook heel erg leuk, ik hou echt van lekker grote truien. Ik vind de combi met die schoenen ook heel gaaf, ik vind de kleur ervan erg mooi!

 4. 7 november 2016 / 11:04

  Ik vind het ook erg leuk staan, een trui op een rokje. Ik draag het dan ook graag in de herfst, de winters zijn er inderdaad vaak te koud voor! Hihi Zo leuk om te lezen dat jij ook geïnspireerd bent door slow & fair fashion :)

 5. 7 november 2016 / 15:14

  Wat een leuke outfit! Vooral de kleurencombi vind ik erg leuk! Maakt het net wat speelser! :)

 6. 7 november 2016 / 17:25

  Ik vind het een leuke outfit! Enne, herkenbaar. Vraag me af hoe anderen het volhouden in de winter met een panty hihi. Daarom draag ik ook niet zoveel jurkjes.

 7. 7 november 2016 / 20:25

  Mooie foto’s en een hele leuke outfit!
  Ik kan me heel goed het gevoel voorstellen, ik heb nu sinds paar jaren besloten alleen nog dierproefvrije cosmetica aan te schaffen of eigenlijk alles aan producten voor verzorging en make-up enzo kies ik dierproefvrij en dat voelt inderdaad toch lichter en opgelucht dat je toch het juiste doet. Een fijn gevoel! Ik doe het nog niet met fashion, wil ik wel gaan doen, maarja stapje voor stapje! Ik vind het wel een heel goed idee om inderdaad dan tweedehands leren items te kopen zodat je toch niet het merk steunt dat voor dierenleed zorgt en dat je toch zo iets kunt dragen! Slim!

  • 11 november 2016 / 09:28

   Wat leuk om te lezen dat je me begrijpt met dat “lichter” gevoel. Super goed ook dat jij ook voor dierproefvrije cosmetica gaat. Andere bewuste keuzes maken gaat inderdaad stapje voor stapje. Tweedehands leer kopen is zeker een goede optie om toch nog leer te kopen maar de leerindustrie niet te sponsoren.

 8. 7 november 2016 / 21:50

  Wauw, wat een leuke outfit! Die trui vind ik heel erg leuk bij het rokje, toffe combi <3

 9. 7 november 2016 / 22:27

  Super leuke outfit, het staat je heel mooi! Wat een goed idee, tweedehands leren laarzen. Zat al te dubben of ik nou nog leer wil kopen of niet, maar tweedehands vind ik een mooie oplossing.

  • 11 november 2016 / 09:33

   Ik heb er ook even over na moeten denken. Ik vind leren schoenen/tassen vaak wel echt beter in kwaliteit. Kwaliteit is juist wanneer je let op duurzaamheid ook een belangrijk punt. Met het kopen van tweedehands leer kun je toch de kwaliteit van leer kopen zonder bij te dragen aan de leer industrie.

 10. 8 november 2016 / 17:33

  Wat een leuke laarzen! En ik vind de foto’s ook heel mooi :)

 11. 8 november 2016 / 20:11

  Oh i loooove je trui! Ben dol op truien en deze vind ik prachtig.
  Hele leuke outfit <3

Geef een reactie