Outfitpost | Bewuster

Outfitpost | Bewuster

“Bewuster leven” is een thema waar ik me de laatste tijd meer en meer mee bezig aan het houden ben. Ik heb nog niet zo heel lang geleden de keuzes gemaakt om alleen nog dierproefvrije cosmetica te gebruiken en om vegetarisch te eten. Dat voelt goed voor mij. Toch valt er op bepaalde levensgebieden ook nog wel winst te behalen wanneer het om bewuster leven gaat. En hoewel ik bewust leven en het nastreven en naleven van idealen erg ingewikkeld vind, weet ik dat bepaalde keuzes me gewoon een goed gevoel geven. Zo ook keuzes die zich richten op eerlijke(re) kleding.

1 De outfit in deze blogpost is met de “ik wil me op het gebied van kleding kopen ook bewuster gaan gedragen” gedachte samengesteld. Zowel het shirtje als de schoenen zijn namelijk (voor een prikke) gekocht in een tweedehands winkel. Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind me op deze manier bezig te houden met “fashion”. Want hoewel ik echt geen fashionista ben, vind ik het wel erg leuk om met het samenstellen van een outfit bezig te zijn. Al helemaal nu ik vaker foto’s maak samen met de zeer modebewuste Suzanne van fashionisaparty – ook verantwoordelijk voor de foto’s in dit artikel.

4

Het leuke van tweedehands (of populair gezegd, vintage) shoppen is dat je voor een prikkie items kunt scoren die vrijwel niemand heeft. Vanaf dat ik 14 ben, ging ik geregeld kijken of ik tweedehands schatten kon vinden in het plaatselijke tweedehands winkeltje. Nog ver voor de vintage trend dus. Waar veel van mijn leeftijdgenoten dat destijds maar vies vonden, zag ik het als een uitdaging. Helaas ben ik het vintage shoppen een beetje uit het oog verloren. Ik denk dat het komt doordat ik midden in de stad woon en het zo gemakkelijk is om eventjes de standaard winkels binnen te wandelen. Daar wil ik dus echt weer verandering in gaan brengen. Waar ik voorheen graag de H&M/Primark/Bershka enz. binnenliep om een leuke outfit te scoren, wil ik mezelf vanaf nu weer meer uit gaan dagen. Hier zal binnenkort nog een artikel over volgen..

3

Maar nu over mijn outfit in deze blogpost. Mijn streepjesshirt (echt, I love streepjes) is lekker oversized, super comfortabel en misschien zelfs een beetje pyjama-achtig. Maar met een strakke skinny, klassieke schoentjes, een subtiele ketting en knalroze lippen is er nog weinig over van die pyjama look. Het is een super basic outfit, maar wel eentje waar ik me prettig in voel. Echt een Sara outfit, mét vintage items. Ja, deze outfit voelt fijn.

5Shirtje: tweedehands | Ketting: van oma geweest | Broek: Primark | Schoenen: tweedehands

Draag jij weleens tweedehands kleding en/of schoenen?

Share:

18 Reacties

 1. 16 oktober 2016 / 09:40

  Wat een mooie beslissing! En je hebt echt leuke vintage items weten te scoren! Ik vind vooral die schoenen heel tof. Zelf ben ik regelmatig in onze kringloopwinkel te vinden, maar dan vooral bij de boeken en dvd’s. Misschien moet ik toch ook maar eens langs het kledingrek lopen.

  • 17 oktober 2016 / 20:16

   Ik heb laatst ook weer leuke boeken bij de kringloop gekocht! Vier boeken van Isabelle Allende gekocht, ieder boek kostte maar €1,00. Daar kan ik ook echt blij van worden. :)

 2. 16 oktober 2016 / 09:50

  Leuke outfit! Bijna al mijn kleren zijn 2e hands… of Vintage, dat klinkt inderdaad hipper. Als je het goed uitzoekt en combineert, doet het inderdaad niet onder voor nieuw.

  • 17 oktober 2016 / 20:14

   Precies, je moet soms wel eventjes wat zoeken naar mooie kledingstukken of goed combinaties maar als dat lukt dan is het echt een feestje! :)

 3. 16 oktober 2016 / 10:25

  Hele leuke outfit! Ik shop ook graag tweedehands :-) Vind je top echt heel gaaf.

 4. 16 oktober 2016 / 14:07

  Ik vind het een mooie opvolging van dierproefvrij gaan en vegetariër worden, het zou ook wel bij mij passen. Op het moment heb ik alleen zoveel aan mijn hoofd dat ik dat niet even goed kan uit zoeken. Ik wil me daar eerst goed in verdiepen, maar ik ben me nu vooral aan het verdiepen op mijn eigen stijl. Maar ik wil het zeker gaan doen!

 5. 16 oktober 2016 / 19:02

  Wat zie je er super leuk uit! Ik heb hetzelfde met vintage. Draag het echt al jaren. Destijds daarom ook vintageandeauty begonnen. Bestaat nog steeds maar blog nu meer over fair fashion.

  Fijne dag nog!

  • 17 oktober 2016 / 20:11

   Wat leuk zeg!! Ik wil me ook meer op fair fashion gaan richten, dus ik ga eens eventjes een kijkje nemen op je blog. Altijd leuk om dat soort blogs te ontdekken.

 6. 16 oktober 2016 / 21:37

  Fijn dat je deze outfit bij helemaal tweedehands hebt kunnen scoren! Het shirt vind ik echt mooi :)

 7. 16 oktober 2016 / 21:47

  Hele leuke outfit om te zien! Vind jouw haren zo mooi!

  • 17 oktober 2016 / 20:10

   Dankjewel voor je super lieve compliment. <3 Altijd leuk om zoiets te lezen.

 8. 17 oktober 2016 / 09:26

  Wauw, wat zie je er onwijs mooi uit! Classy outfit die helemaal bij jou past. Ook heel tof dat je outfit zo mooi bij de achtergrond past hihi!

  • 17 oktober 2016 / 20:04

   Bedankt voor je lieve complimentjes Svenja. <3 Super leuk om te lezen.

 9. 18 oktober 2016 / 14:08

  Dat shirt! Die wil ik ook! Je ziet er ontzettend leuk uit en wat zijn de foto’s ook mooi geworden zeg. Ik loop wel eens vintage winkeltjes in als ik in de stad ben, maar heb nog nooit echt iets leuks gevonden. Maar moet ook wel zeggen dat ik er niet zo vaak kom hoor. Wil binnenkort wel een keer een tweedehandswinkels tour doen in Amsterdam, haha. Hopelijk kom ik dan leuke dingen tegen!

  • 18 oktober 2016 / 19:41

   Wat een ontzettend lieve complimentjes en een leuke comment. Dankjewel! Ik kom de laatste tijd weer steeds meer bij de vintage winkeltjes. Het is zó leuk!

Geef een reactie