Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo & Conditioner

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo & Conditioner

Mijn haren zijn heilig en ik ben gelukkig ook nog eens erg blij met mijn haren. Het heeft lang geduurd voordat ik kon accepteren dat ik er ‘s morgens uitzie alsof ik met twee vingers in het stopcontact in slaap ben gevallen. Maar nu ik weet hoe ik met mijn haren om moet gaan, ben ik blij met mijn enorme bos krullen. Feit is wel dat mijn haren ‘s morgens echt eventjes getemd moet worden. Mijn routine? Iedere ochtend met crèmespoeling en maximaal 1 keer in de week met shampoo. Nu ik meer bezig ben met natuurlijke cosmetica, leek het me ook goed om mijn haren te gaan verwennen met doucheproducten die grotendeels uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Super leuk dat ik de kans kreeg om de Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo en Conditioner te testen.

Eerst wat informatie over het merk “Petal Fresh”. Een merk dat voor mij tot een poosje geleden ook nog volledig onbekend was. De missie van Petal Fresh is om producten van hoge kwaliteit te maken voor gezondere haar en huid. Ze maken gebruik van natuurlijke ingrediënten met geneeskrachtige eigenschappen. Alle producten van Petal Fresh zijn vrij van parabenen, zijn (uiteraard!!) dierproefvrij en vegetarisch. De producten van Petal Fresh zijn zacht en veilig voor huid, haar en milieu.

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo

Beloftes

De Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying shampoo belooft er voor te zorgen dat de haren verzorgd en diep gereinigd worden. Het laat beschadigde haren terugkeren naar de natuurlijke, zachte en glanzende staat. De geur van deze shampoo zou moeten zorgen voor een ontspannend effect door het boeket van roos en kamperfoelie. De roos zou ontstekingen van de hoofdhuid moeten verminderen en jeuk helpen verlichten. De kamperfoelie zou een hydraterende werking moeten hebben waardoor het haar meer gaan glanzen.

Mijn ervaring

Ik ben echt ontzettend blij met deze shampoo. Haren wassen met shampoo is iets wat ik normaal echt moet plannen. Als ik het namelijk ontvet met shampoo dan is er de eerste twee à drie dagen geen land te bezeilen met mijn haren. Nu ik deze shampoo gebruik, ervaar ik dit heel anders. Mijn haren zitten de dag dat ik de shampoo heb gebruikt eigenlijk prima. Ze zijn wel wat minder vet, maar zien er zeker niet droog of pluizig uit. Iets wat ik bij andere shampoos wel ervaar. Over de geur van deze shampoo ben ik ook echt helemaal lyrisch. Het is absoluut een ontspannende geur, daar is niets van gelogen. De geur is bloemig en niet extreem zoet, waardoor mijn vriend hem ook fijn vindt. Hij is ook echt te spreken over deze shampoo trouwens.

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Conditioner

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Conditioner

Beloftes

De Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying conditioner belooft er voor te zorgen dat de hoofdhuid verzacht en verjongd wordt. Ook zou de gezondheid en glans van de haren worden hersteld wanneer je deze conditioner gebruikt. Bij dit product wordt, net als bij de shampoo, beloofd dat roos ontstekingen van de hoofdhuid zou moeten verminderen en jeuk helpen verlichten. De kamperfoelie zou een hydraterende werking moeten hebben waardoor het haar meer gaan glanzen.

Mijn ervaring

Ik gebruik iedere ochtend conditioner en sinds ik dit product gebruik, vind ik het bijna een feestje om te gaan douchen (dat vind ik overigens sowieso, I luv taking a shower!!). De conditioner scoort niet alleen punten met de heerlijke bloemige en poederachtige geur, maar ook met de werking. Ik heb minder product nodig dan normaal. Mijn haren zien er goed uit en ruiken de hele dag door super lekker. Ik merk ook dat ik minder last heb van puistjes op mijn rug. Eén klein nadeel: mijn haren zitten wel wat meer in de knoop sinds ik dit product gebruik. Maar ik neem de klitten voor lief want dit product heeft zo veel voordelen.

petal-fresh3Om nog even een indruk te geven van de substantie van beide producten: de shampoo is vrij vloeibaar, de conditioner is wat voller maar niet heel erg crèmeachtig. En als ik de geur van dit product via dit artikel over had kunnen brengen, had ik dat ook zeker gedaan. Helaas hebben we (nog?) geen geurcomputers.

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo & Conditioner | conclusie

Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo & Conditioner Hmmm, ik ben echt ontzettend blij met deze producten. De shampoo zorgt er voor dat haren wassen niet meer zo’n ramp is als hij andere shampoos. Mijn haren worden ontvet, maar zien er niet droog of pluizig uit. De conditioner is lekker zuinig in gebruik, voedt mijn haren, laat mijn haren er gezond uitzien en de hele dag lekker ruiken. Sinds ik deze conditioner gebruik heb ik minder last van puistjes op mijn rug. Mijn haren zitten de volgende dag wel iets meer in de knoop (dit product bevat geen siliconen) maar dat neem ik absoluut voor lief. Je betaalt voor een fles van Petal Fresh iets meer dan voor de “reguliere” flessen shampoos en conditioner. Daar krijg je wel een grote fles van 475 ml. voor waardoor het relatief gezien niet duurder is. Ik ben echt ontzettend tevreden met deze heerlijke producten.

De Petal Fresh Rose & Honeysuckle Clarifying Shampoo & Conditioner zijn elk voor €6,99 te koop bij BigGreenSmile.nl ✉

Gebruik jij iedere dag conditioner?

Share:

10 Reacties

 1. 28 oktober 2016 / 08:56

  Ik kende het nog niet, maar je hebt mijn interesse gewekt! :D

 2. 28 oktober 2016 / 09:20

  Dat klinkt als een geweldige shampoo en conditioner! Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig naar de geur. Soms denk ik er ook aan om minder vaak mijn haren met shampoo te wassen, maar ik durf het niet zo goed. Mijn haar wordt best wel snel vet en ik ben bang dat ik dan eerst door een periode van met vet haar rondlopen moet. Maar waarschijnlijk heeft krullend haar ook weer hele andere verzorging nodig dan mijn steile haar.

 3. 28 oktober 2016 / 11:11

  Ik ben heel erg benieuwd geworden naar deze producten. Zelf ben ik namelijk ook opzoek naar nieuwe haarverzorging. En vind het extra leuk om door het overstappen op dierproefvrije producten nieuwe merken te leren kennen. En natuurlijke ingrediënten, daar word ik ook heel erg blij van!

  Heb je al geprobeerd om een paar druppels olie over je haar te verdelen na het wassen? Dat helpt bij mij goed, houd je haar gehydrateerd en zo zijn de klitten makkelijker uit te kammen :)

  • 31 oktober 2016 / 21:27

   Ik vind het ook zo leuk om nieuwe merken te ontdekken. Ik kan echt blij worden van producten van merken die ik nog niet kende.
   Ik ben inderdaad nog op zoek naar een fijne haarolie. Niet om mijn haren uit elkaar te krijgen want ik kam mijn haren altijd onder de douche. Maar om mijn haren lekker te voeden.

 4. 28 oktober 2016 / 12:06

  Ik kende het nog niet maar het lijkt me wel wat!

 5. 28 oktober 2016 / 13:47

  Ik ben wel benieuwd geworden naar deze producten. Het klinkt erg goed. Je hebt trouwens ook mooie foto’s gemaakt!

 6. 28 oktober 2016 / 15:52

  Dit lijken me hele fijne producten! Lijkt me een heerlijke geurcombinatie, roos en honing.. Veel shampoo’s drogen mijn haar uit dus ik wil dit eigenlijk wel een keer proberen! :) Ik gebruik wel tijdens elke wasbeurt conditioner, anders krijg ik last van knopen in mijn haar. Fijne review! Liefs, Sija

  • 31 oktober 2016 / 21:22

   Conditioner is ook een absolute must bij mij. Anders zijn mijn haren net dreadlocks. Haha.

 7. 28 oktober 2016 / 20:19

  Ik kende dit merk niet, maar klinkt heel goed! Ik gebruik zelf geen conditioner, maar de shampoo zou wel echt iets voor mij zijn! X

Geef een reactie