Petcurean GO! FIT + FREE Kip, Kalkoen en Eend

Petcurean GO! FIT + FREE Kip, Kalkoen en Eend

Mensen die Vlinder voor de eerste keer zien, denken dat ze een poezelig vreetzakje is. Want eerlijk is eerlijk: dat Vlinder haar buikje behoorlijk chubby is, mag duidelijk zijn. Toen we haar uit het asiel haalden, was mevrouw echt een heel erg dikkerdje. Wij hebben haar op dieet gezet. Dit houdt in dat we haar voer afwegen en dat we kiezen voor goed en graanvrij voer. Gelukkig heeft Vlinder daar helemaal geen moeite mee, want hoewel haar postuur anders doet vermoeden is Vlinder helemaal geen vreetzak. Ze heeft helemaal geen moeite met haar dieet. Ze heeft niet veel eetlust maar ze kan wel enorm genieten van lekker eten. Ik vind het dus ook erg belangrijk om haar te laten genieten van lekker eten en haar af en toe iets nieuws voor te schotelen. Want net als bij ons mensen geldt: verandering van spijs doet eten. Vandaar dat ik besloot om eens te bekijken wat Vlinder van het Petcurean GO! FIT + FREE Kip, Kalkoen en Eend kattenvoer vindt.

Petcurean kattenvoer

Zoals ik in een vorig artikel al vermeldde, is Petcurean een Canadees merk dat hoogwaardig voer produceert voor zowel honden als katten. Het voer wordt met veel zorg(vuldigheid) bereid. De recepten bestaan uit gezonde en smaakvolle ingrediënten. De producenten van deze ingrediënten voldoen aan zeer strenge veiligheids-, gezondheids- en kwaliteitscriteria.

Petcurean GO! FIT + FREE Kip, Kalkoen en Eend kattenvoer

Ik mocht voor Vlinder weer lekkere brokjes uitzoeken van Petcurean. Want als ik af en toe pakketjes ontvang voor mevrouwmiauw.nl, verdient Vlinder, een hoofdrolspeelster op mevrouwmiauw.nl, dat natuurlijk ook. Het GO! FIT + FREE Kip, Kalkoen en Eend kattenvoer is bereid met hoogwaardige eiwitten, vlees, fruit, groenten en omega-oliën. De FIT + FREE™ brokken bevatten het meeste vlees van alle brokken uit de GO! lijn. Dit eiwit-rijke en graanvrije voer helpt om Vlinder sterk, gezond en fit te houden.

Het voer bevat pre- en probiotica voor een gezonde darmwerking en er is taurine toegevoegd voor het behoud van het gezichtsvermogen en een goede hartfunctie. Ook bevat het voer DHA/EPA voor de ontwikkeling van de hersenen van een kitten. Dat betekent dus dat het voer ook geschikt is voor kittens. De omega-oliën zijn toegevoegd voor een gezonde huid en vacht en de antioxidanten om de weerstand te verhogen.

Uitgebreide informatie Petcurean kattenvoer NOW FRESH™ granenvrij Senior voer

Ingrediënten

Kip 29%, (kippenmeel, ontbeende kip, kippenvet), kalkoen 12% (ontbeende kalkoen, kalkoenmeel), ontbeende eend 5%, zalmmeel, natuurlijk visaroma, erwten, aardappel, hele gedroogde eieren, aardappelmeel, tapioca, graatvrij forel, graatvrij zalm, zalmolie (een natuurlijke bron van DHA), pompoen, appels, wortels, bananen, bosbessen, veenbessen, linzen, broccoli, spinazie, kwark, alfalfa, zoete aardappelen, bramen, papaya’s, ananas, fosforzuur, natriumchloride, kaliumchloride, gedroogde cichoreiwortel, fermentatieproduct van gedroogde Aspergillus niger, fermentatieproduct van gedroogde Aspergillus oryzae, gistextract, gedroogde rozemarijn.

Additieven per kg

Voedingsadditieven; E672 vitamine A 17.089 IU, E671 vitamine D3 2279 IU, 3a700 vitamine E 197 IU, E1 (ijzer) 271 mg, E2 (jodium) 2,2 mg, E4 (koper) 22.9 mg, E5 (mangaan) 26.25 mg, E6 (zink) 193 mg, E8 (selenium) 0,44 mg: Zoötechnische additieven; Lactobacillus acidophilus en Enterococcus faecium 3,3 × 108 CFU (KVE).

Eiwit 47.3%
Vetgehalte 19.5%
ruwe Vezels 1.2%
ruwe as 9.1%
Vochtigheid 8.0%
Magnesium 0.09%
Taurine 0.21%
Omega 6 2.8%
Omega 3 0.3%

Wat vindt Vlinder van dit voer?

Vlinder vindt lang niet alle brokjes lekker, maar ook deze brokjes van Petcurean vallen weer in de smaak. Vanaf moment 1 dat ik deze brokjes aan mevrouw presenteerde, begon ze al zachtjes te spinnen en lekker te smikkelen van deze kleine brokjes. Ja hoor. Ook deze brokjes vallen goed in de smaak bij Vlinder.

De Petcurean NOW FRESH™ granenvrij Senior kattenbrokken zijn vanaf €22,99 te koop op de site van Petcurean. ✉ 

Verwen jij jouw kat weleens met een nieuw soort voer?

Petcurean is een Canadees diervoedingsbedrijf dat het belang van dieren voorop stelt. Met een doctoraat in diervoeding ontwikkelt het familiebedrijf sinds 1999 unieke, gebalanceerde voeding voor honden en katten door het gebruiken van premium kwaliteit, natuurlijke ingrediënten.

Share:

2 Reacties

 1. Petra
  10 november 2017 / 19:43

  Ik vind het best wel hoog in koolhydraten, janmer! Wat doet erwtem, aardappel, aardappelmeel, pompoen fruit etc in kattenvoer….!

  • 10 november 2017 / 19:49

   Dag Petra. Ik ben benieuwd welk voer jij voert? Altijd interessant om daar meer over te horen.
   Vlinder doet het goed op dit voer en het wordt netjes afgewogen. Dus daar wordt wel op gelet.

Geef een reactie