Populair worden op Instagram met je Instacat #1 | Ervaringsdeskundigen

Populair worden op Instagram met je Instacat #1 | Ervaringsdeskundigen

Katten zijn populair, dat blijkt niet alleen uit het feit dat mensen graag naar kattenfilmpjes kijken, maar ook uit het feit dat er talloze Instacats op Instagram te vinden zijn: op Instagram vind je pagina’s van katten in overvloed. De Instacats scoren goed op Instagram, diverse Instacats hebben een flink aantal volgers. Populair worden op Instagram met je kat: het kan. Maar het komt niet uit de lucht vallen. Ik vroeg een aantal grote Nederlandse Instacats of zij een tip wilden formuleren voor kattenpersoneel die ook een Instacat account wil beginnen.  Dus ben je op zoek naar antwoorden op de vraag hoe jouw kat een instacat kan worden? Dan is dit artikel definitely wat jij nodig hebt.

Populair worden op Instagram: Hoe wordt jouw kat een instacat? 

@siberian_odyssey (31,2k volgers): Van alle tips die ik kan geven om succesvol te zijn op Instagram is het denk ik belangrijkste om te participeren. Volg accounts van andere Instagram poezen en reageer op hun foto’s en stories. De reden dat dit mijn nummer 1 tip is omdat het begrip succesvol relatief is. Of je nu je kat beroemd wilt maken, passie hebt voor fotografie of gewoon plezier wilt hebben met het delen van foto’s: je ontkomt niet aan de Cats of Instagram Community. Binnen no time zul je het vakjargon van de poezelwereld spreken, weten waarom katten maandag haten en dat ze op dinsdag hun tong uitsteken. Of wil je tips hoe je betere foto’s kunt maken? Vraag het aan iemand van wie je de foto’s mooi vind. Wil je meer volgers? Kijk bij anderen af wat voor hashtags ze gebruiken of organiseer samen met iemand een winactie. Dus zorg dat je deel gaat uitmaken van Cats of Instagram Community!

@boacatblue (12,8k volgers): Het gaat er bij mij niet om over hoe mijn kat de populariteit behaald op instagram. Maar dat er humor is. Dat het leuk blijft en andere dieren/katten liefhebbers plezier hebben van de verhaaltjes dat ik erbij schrijf. Soms met een tikkeltje donkere humor omdat, soms lief, en soms sarcastisch. Het verschilt met de dag. en dat deel ik graag met mijn volgers.

@zappa_the_cat (37k volgers): Zorg ervoor dat je kat een karaktertje krijgt. Maak het eigen. Laat je kat denken d.m.v. je “caption” aan te passen alsof je kat praat. Dit geeft mensen/poezen-fans het gevoel dat ze dichterbij je kat zijn.

@aby.licious (19,9k volgers): Mijn beste tip is: WEES ACTIEF! En blijf actief op Instagram! Post elke dag (vooral als je account nog klein is) een foto en like en comment bij andere IG gebruikers. 

@maumau_the_cat (100k volgers): Kwaliteit over kwantiteit! Je kan beter 1 goeie grappige originele foto per dag plaatsen die je volgers heel leuk zullen vinden dan 3 slechte saaie foto’s die niemand en dus ook niet zal liken of delen.

@izzyandthefluff (149k volgers): Ik kan van alles zeggen over hashtags, het belang van feature accounts, de beste tijden om te posten e.d. maar het aller belangrijkste is gewoon het consistent posten van goede Instagram content. Goede Instagram content is niet per se hetzelfde als een goede foto die je bijvoorbeeld in je fotografie portfolio zou stoppen. Bij kattenaccounts kan een mooie foto het op Instagram minder goed doen dan een super schattige foto van mindere kwaliteit. Het beste is natuurlijk beide: een foto van mooie kwaliteit die ook schattig en/of grappig is. De randzaken zijn ook belangrijk, maar de content blijft gewoon het meest belangrijk. Ik heb in dezelfde week variaties in likes gezien van 7k – 25k, gepost op dezelfde tijd met dezelfde hashtags. Dit lag dus duidelijk aan de foto’s. Experimenteer met de sterke punten van je kat en als je deze gevonden hebt, maak hier dan gebruik van. Post dit soort content regelmatig, maar ook weer niet elke dag want dan worden mensen het zat. Sowieso is het een kwestie van continue blijven heruitvinden van wat je volgers op dat moment graag willen zien, want dit verandert nogal eens. Houd bij de crop van je foto er rekening mee dat alles op Instagram beter tot zijn recht komt in vierkant formaat en zorg dat de focus op je kat ligt. Ten slotte nog stiekem een tweede tip: laat je account organisch groeien. Gebruik geen bots en doe geen follow-unfollow capriolen. De eerste kan sowieso tot een Instagram-ban leiden, en beiden zijn zeer slecht voor je engagement ratio (heel belangrijk voor het algoritme) alsook je aanzien. Met behulp van sites zoals SocialBlade pikken mensen dergelijke tactieken er zo uit.

@junethekitty (75,9k volgers): Naast het posten van goede kwaliteit foto’s, is het belangrijk gezien te worden. Gebruik dus goede hashtags en probeer gefeatured te worden op diverse accounts. Op die manier komen veel mensen in aanraking met jouw account en is de kans om te groeien groter.

@britishbrothers (54,2k volgers): Hmm eigenlijk zijn de belangrijkste dingen in my opinion toch wel: fotokwaliteit, af en toe leuke/grappige filmpjes. Communiceren met je volgers en mensen die op je foto’s reageren.

@serious_bo (15,9k volgers) ik denk dat het heel belangrijk is dat je op instagram jezelf blijft en je niet laat intimideren door andere grotere accounts of deze nadoen. Blijf bij jezelf en maak een mooi dagboek van je kat, dit was voor mij de reden om te starten. Een persoonlijk account voor mijn katten om zo alle foto’s te behouden, niet wetend dat dit zo groot zou worden. Dit zie ik als een leuke bijkomstigheid. Ik maak graag mooie foto’s van mijn katten maar ga geen hele fotoshoots doen of ze dwingen om iets te doen. Ik laat ze heerlijk gaan, en natuurlijk heb ik mijn katten wel eens in een leuk pakje gestoken gewoon voor de fun, maar als ik merk dat ze dit echt niet willen of er paniekerig van worden dan vind ik het niet waard om alleen maar voor instagram zulke foto’s te hebben. Gelukkig heb ik hele makkelijke katten waarvan er twee zo makkelijk zijn dat ze bijna alles toelaten, maar als ze niet willen doe ik het niet. Mijn pack van vier Maine Coons zorgen voor veel leuke en mooie momenten die ik zo vaak mogelijk probeer vast te leggen, dit deel ik graag met mijn volgers op instagram. De katten community is enorm groot op instagram en als een echte Crazy Cat Lady voel ik mij enorm thuis en vind het geweldig naast mijn dagboek van mooie foto’s ook nog eens vrienden te hebben gemaakt (van over de hele wereld!). Dit is iets om te koesteren, maar het belangrijkste is: Geniet!


Sow, als je al deze tips toepast dan kan het bijna niet misgaan. Dan wordt jouw leuke viervoeter vast een instacat. Voor mijn @vlindercat is het nog lang niet zo ver. Maar populair worden op Instagram is natuurlijk niet het belangrijkste. Het meest belangrijke is dat je er plezier aan beleeft en dat is bij mij sowieso wel het geval.

Heb jij nog echte Instacat tips?

Share:

8 Reacties

 1. 3 mei 2017 / 07:48

  Wat een superleuk en duidelijk artikel! Ik heb nog geen ambities voor een populaire Instacat-account en onze twee katten ook niet, maar dit helpt me wel voor de foto’s van onze katten die ik zo nu en dan plaats. Praten vanuit de kat is iets wat ik wel vaker wil proberen. Goede tip!

  • 3 mei 2017 / 20:27

   Praten vanuit de kat is altijd zo leuk vind ik. Ik doe het op Vlinder haar Instagram vrijwel altijd. :)

 2. 3 mei 2017 / 13:20

  Captions die zogezegd door de kat geschreven zijn, vind ik heerlijk om te lezen. Vooral als er dan ook nog eens humor in verweven zit! Goede tips voor mensen die een instacat willen. Trouwens, ik kende deze katten allemaal nog niet!! Gauw even gaan kijken, want er zitten schatjes tussen! ♥︎

  • 3 mei 2017 / 20:30

   Ja he? Ik vind dat ook altijd zo leuk om te lezen. Ik kan soms echt hardop zitten lachen. Haha.

 3. 3 mei 2017 / 19:27

  Super leuk om te lezen. Ik vind veel dieren wel echt super fotogeniek zeg. Ook deze katten prachtig.

 4. 3 mei 2017 / 19:44

  Haha wat een leuke foto’s en ik merk inderdaad ook dat als ik foto’s van onze kattenvriendjes plaats, deze het goed doen op IG :)

 5. Miriam
  4 mei 2017 / 06:55

  Ha, leuk artikel! Mijn ‘big grey kitty’ is ook een instacat: De_Zipper. Heb ‘slechts’ zo’n 100 volgers maar dat vind ik al heel wat. De cat community is echt hilarisch, ik moet ook vaak erg lachen om andere accounts. Ja, ik vermaak me er ook prima mee, hoewel ik de laatste tijd zelf wat minder foto’s post. Zip is heel fotogeniek, maar niet echt fan van de camera. Merk ook dat ik, nu ik Zip alweer twee jaar in huis heb, minder foto’s van hem ga maken. In het begin kreeg ik er geen genoeg van en moest iedereen mijn grote knappe kater zien hahaha!

 6. 4 mei 2017 / 21:37

  Jeetje, wat een tips! Ik deel ook wel een mooie of schattige kattenfoto’s met hashtags… ik krijg hier niet zoveel likes op als sommigen uit jouw lijstje, maar zeker wel een boel. Zeker leuk!

Geef een reactie