Prachtige tijdloze fair fashion items

Prachtige tijdloze fair fashion items

Nu ik me dit jaar bezighoud met mijn zelfbedachte fair fashion challenge heb ik mijn eigen kledingkast en kledingstijl eens goed onder de loep genomen. Ik merk nu pas hoe belangrijk het is om te investeren in een paar tijdloze items. Items waarmee je altijd wegkomt en waarmee je eindeloos kunt combineren. Helaas ontbreekt het in mijn kledingkast wel aan dit soort items. Ik heb vaak items gekocht die ik even leuk vond. Geen items die ik jaren leuk zou vinden. Dat is jammer. Vanaf nu ga ik dus ook met een hele andere bril naar kleding zelf en de aanschaf van kleding kijken. Vandaar dat ik vandaag graag een aantal prachtige en tijdloze fair fashion items wil laten zien. Misschien inspireer ik jou dan ook wel om te investeren in tijdloze items.

Een kort heel erg donkerblauw vestje met subtiele knoopjes is natuurlijk altijd goed. Ik gok dat vrijwel iedere vrouw zo’n vestje (vaak in het zwart) in haar kledingkast heeft hangen. Ik heb ook heel wat van deze vestjes gehad. Met de nadruk op gehad, want de kwaliteit van de vestjes die ik kocht was niet al te best. Ik zou dit vestje persoonlijk niet kopen omdat het van wol is (wel organic wol!) maar het is wel een mooi en tijdloos vestje. – Voor €79,95 bij MissGreen.nl

Een kimono-achtig vest is ook altijd goed. Zeker in een tijdloze kleur als beige/bruin. Dit vest kun je mooi dragen op een spijkerbroek maar ook op een jurkje. Doordat dit vestje zowel open als dicht gedragen kan worden, kun je er ook heel goed mee combineren. – Voor €37,95 bij Papita.nl

Welke vrouw kan er nu geen lang zwart vest gebruiken? Ik denk dat vrijwel iedere vrouw raad weet met een langer zwart vest. Helaas heb ik nooit in een kwalitatief goed exemplaar geïnvesteerd, dus ik moet er nog een scoren. Dit is er zeker een die ik zal onthouden. – Voor €89.90 bij geitenwollenwinkel.nl

 

Wauw, van deze rugzak ga ik echt kwijlen. Ik heb me voorgenomen dat ik 3 goede tassen nodig heb: één handtas, één werktas en één rugzak. En deze rugzak is dus echt zo’n tijdloos exemplaar. De klassieke vorm en de altijd goed kleur. Ja, deze rugzak is tijdloos. En wat helemaal mooi is: hij is ook nog eens veganistisch. Ik wil namelijk geen leer meer nieuw kopen (wel tweedehands). Deze mooie tas is dus niet gemaakt van leer. – Voor €140,00 bij geitenwollenwinkel.nl

Streepjes zijn wat mij betreft ook altijd goed. In mijn kledingkast kom je de streepjes ook tegen. Helaas ook hier weer hetzelfde verhaal: nooit geïnvesteerd in goede kwaliteit (lees: Primark) waardoor ze erg snel lelijk worden. Dat is jammer, want streepjes draag ik echt al jaren. Investeren in een mooi streepjesshirt lijkt me dus geen overbodige luxe. En dit streepjesshirt is daar een mooi voorbeeld van. – Voor 49,95 bij missgreen.nl

En dan een item wat voor mij echt onmisbaar is: een sjaal. Ik draag heel vaak sjaals. Het is warm maar ik vind ook dat het mooi afkleedt. Zo’n blote hals vind ik persoonlijk niet altijd mooi. Een sjaal in een neutrale kleur is in het kader van tijdloze items natuurlijk een erg goed idee en daar is deze mooie sjaal in antraciet grijs een uitstekend voorbeeld van. Voor €27,50 bij Papita.nl


Als ik dit soort mooie en tijdloze items zie dan krijg ik steeds meer zin om de volledige inhoud van mijn kledingkast weg te doen en opnieuw te beginnen. Een nieuwe start met tijdloze en kwalitatief goede items die je dus jaren lang met heel veel plezier kunt dragen. Zo ver is het nu nog niet, maar ik streef wel naar een kledingkast met dit soort items.

Wat is voor jou een onmisbaar en tijdloos item op het gebied van kleding?

Share:

14 Reacties

 1. 1 maart 2017 / 07:09

  Wat een mooie items en inderdaad echt tijdloos en goed te combineren! Vooral dat gestreepte jurkje vind ik leuk. Zelf kan ik niet zonder jurkjes. Ik heb nu een paar fijne jurkjes liggen uit de H&M Conscious lijn. Ze kostten maar 15 euro per stuk en ik ben er onwijs blij mee.

  • 1 maart 2017 / 07:35

   Ohhh ja. Die jurkjes heb ik ook. In het grijs, blauw, antraciet en mosgroen. Zó fijn zijn ze. Echt favorietjes van me.

 2. 1 maart 2017 / 10:38

  Wat een prachtige items! Goed te combineren en inderdaad tijdloos. Dat beige/bruine vest is mijn favoriet. Zelf vind ik een denim jacket tijdloos en onmisbaar, vooral in de lente :) Kan niet wachten om het weer te dragen! <3

  • 8 maart 2017 / 10:41

   Een denim jacket is inderdaad ook heel erg fijn. Ik wil er denk ik eentje tweedehands scoren. Dan moet je maar net geluk hebben dat je de juiste in het rek ziet hangen. :)

 3. 1 maart 2017 / 11:05

  Tijdloos zijn ze inderdaad! Ik ben nog op zoek naar een lange, zwarte en vooral duurzame vest. Ik heb er een mooie van ARMEDANGELS gezien, misschien wordt die het wel. Maar eerst, m’n loon! :’)

  • 8 maart 2017 / 10:42

   Ik ben dus ook op zoek naar zo’n vest. Ik heb nu een mooie via Marktplaats gevonden. Nog even onderhandelen en hopelijk is dat vest dan snel van mij. :)

 4. 1 maart 2017 / 11:11

  Het lange beige vest vind ik echt prachtig!
  Liefs

 5. 1 maart 2017 / 12:04

  Wat een mooie items heb je uitgezocht! Ik vind het beige vest ook echt super mooi, al ben ik bang dat ik er heel bleek in word, haha. Ik heb trouwens de zwarte tas van Matt&Nat en ik ben er nog altijd super blij mee. Hij is echt ontzettend mooi en staat overal bij, dus zeker een aanrader!

  • 8 maart 2017 / 10:46

   Oeh, ik ben zeer jaloers op je. Die tas is zó waanzinnig mooi. <3 Misschien dat ik mezelf ook wel een keer trakteer op die tas.

 6. 1 maart 2017 / 12:52

  Wat fijn!! Ik zou op de rugzak na alle items wel willen toevoegen aan mijn kast :) Ik ga dit onthouden, ideaal!

 7. 1 maart 2017 / 13:28

  Zulke leuke dingen heb je uitgezocht! Ik wil die tas van Matt & Nat zooooo graag hebben! Als ik hem voor die tijd nog niet zelf heb gekocht, dan vraag ik hem in augustus voor m’n verjaardag! Zulke tijdloze items zijn allen de investering wel waard!

  • 8 maart 2017 / 10:47

   Precies. Zo denk ik er dus ook over. Die tas is inderdaad echt een perfect verjaardagscadeau. Zó mooi. <3

 8. 1 maart 2017 / 17:39

  Mooie items! Ja, vooral streepjes zie je echt elk jaar weer terugkomen!

Geef een reactie