Review + ooglook W7 in the buff

header in the buffIk ben waarschijnlijk de zevenhonderdnegenentwintigste blogger die dit palette gaat reviewen maar ach, een review meer of minder maakt dan ook niet uit, toch..?

Ik heb het palette weten te bemachtigen bij de op = op voordeelshop voor, ik dacht, €7,98 of zo? De dupe van het Urban Decay Naked 2 palette bevat twaalf prachtige bruin/aardetinten waarmee je jezelf kan voorzien van een fijne natural ooglook.

Review

in the buff

 

Het uiterlijk van het palette vind ik niet erg bijzonder. Het is een vrij groot blikken doosje. Ik had serieus verwacht dat dit palette een heel stuk kleiner zou zijn. Ik vind het eerlijk gezegd een best lomp ding. De oogschaduws liggen in een soort compact piepschuim (geen idee of dat bestaat maar daar deed het me aan denken), dit bevordert de uitstraling van het palette zeker niet in positieve zin.

kwastje in the buggEr ligt tevens een applicator met een kwastje in het doosje. De aplicator vind ik drie keer niks, het is zo’n sponsachtig dingetje. Dit vind ik overigens bij alle oogschaduwpalettes die ik koop. Het kwastje daarentegen vind ik best wel fijn. Vooral om oogschaduw aan te brengen in mijn arcade boog en net onder mijn waterlijn.

kleuren in the buggDe achterkant van het palette bevat een ingrediëntenlijst en een rijtje met de kleuren uit het palette, ieder voorzien van een eigen naam. Ik vind het altijd een leuk detail wanneer ik er achter kom dat een make-up fabrikant de moeite heeft genomen om het product te voorzien van leuke namen.

swatches in the buffDe kleuren van links naar rechts. Van de eerste lichte kleur blijft niks over op mijn arm. Deze is erg slecht gepigmenteerd. De andere kleuren zijn behoorlijk goed gepigmenteerd. De twee andere lichte kleuren zijn slecht te zien op mijn arm, mede doordat ik gewoon een hele lichte huidskleur heb. De zwarte kleur vind ik op een of andere manier erg lelijk gepigmenteerd. Toen ik een swatch maakte van deze kleur deed het me op een vreemde manier denken aan houtskool. Het scheelt dat ik vrijwel nooit zwart gebruik voor een ooglook, dus ik vind het niet heel erg.

Over het algemeen ben ik zeker te spreken over de kleurtjes en hun textuur. Ze zijn lekker romig en brengen gemakkelijk aan. Ik vind het een ideaal palette om een mooie natural dagelijkse look mee te maken.

Ooglook

Ik heb ook een ooglook gecreerd met dit palette. Als basis heb ik de kleur “sand” aangebracht over mijn hele ooglid, deze kleur heb ik tevens gebruikt in de hoekjes van mijn ogen en net onder mijn waterlijn. Vervolgens heb ik de kleur “silk” over mijn bewegende ooglid aangebracht en de kleur “earth” vanaf de buitenkant tot aan het midden op mijn bewegend ooglid aangebracht. De kleur “storm” heb ik aangebracht in mijn arcadeboog en de kleur “thunder” heb ik aangebracht om een beetje een smokey eye effect te creëren.

Om mijn ooglook af te maken heb ik een lijntje aangebracht met mijn eyeliner van NYC, hier heb ik tevens een mini-wing mee gemaakt. Mijn mascara is de L’Oreal telescopic in de kleur “Dark Brown”.

Dit resulteerde in de volgende ooglook:

ooglook in the buff

ooglook in the buff 2

 

Wat vind jij van het “in the buff” palette? Zou je ‘m zelf ook aanschaffen of ga je toch liever voor de duurdere variant van Urban Decay?

 

19 Reacties

 1. 30 april 2014 / 15:48

  Ik heb dit palette ook, en gebruik hem met heel veel liefde. liefs x

 2. 30 april 2014 / 19:45

  Mooi pallet, deze wil ik ook nog aan mijn collectie toevoegen!

 3. 30 april 2014 / 23:18

  De fotos zijn heeeeel mooi geworden Sara! Mooie nieuwe camera! En je look is uiteraard ook prachtig :)

 4. 1 mei 2014 / 15:10

  Ik heb zelf het Naked palette en ben daar zeer tevreden over. Deze dupe ziet er ook heel goed uit! Mooie look heb je gemaakt :)

 5. 1 mei 2014 / 22:35

  Mooie look. Ken heel de op=op winkel niet maar zou m dan zeker kopen.

 6. 3 mei 2014 / 11:41

  Wat een mooi palette! Die zou ik echt willen hebben, binnenkort maar eens op zoek gaan bij ‘onze’ op=op voordeelshop.

Geef een reactie