Risotto met pompoen, venkel, cherrytomaatjes en witte kaas

risotto met pompoen Ik ben dol op eten en al helemaal als het lekker en gezond is. Een avondmaaltijd moet voor mij echt aan die twee voorwaarden voldoen. Ik ben dus ook iemand die graag experimenteert met verschillende ingrediënten om er op die manier weer een nieuw gerecht van te maken. Eigenlijk jammer dat ik zo weinig food gerelateerde artikelen deel op mijn blog dus. Vandaag deel ik een gerecht waar je me ‘s nachts voor wakker mag maken, zo lekker vind ik het: risotto met pompoen, venkel, cherrytomaatjes en witte kaas.

risotto met pompoen

Risotto is sowieso een favoriet van me. De rijst die lekker gaar gesudderd wordt in groentenboillion waardoor de rijst zelf al een heerlijke smaak heeft. Echt, ik ben er dol op. Het enige nadeel is dat je wel wat geduld moet hebben wanneer je risotto gaat bereiden, want het duurt toch wel zeker een halfuur voordat de risotto qua bite goed is. Je kunt ook kiezen voor zogenaamde snelkookrisotto, maar ik ga toch liever voor de variant die iets meer bereidingstijd kost.

Aangezien ik met mijn vriend samenwoon, ga ik uit van een maaltijd voor twee personen. Mocht je met meerdere personen zijn, dan is het een kwestie van vermenigvuldigen, maar dat snap je vast wel. :)

Wat heb je nodig voor risotto met pompoen, venkel, cherrytomaatjes en witte kaas?

 • ½ pak risottorijst;
 • 1 blokje groentenbouillon;
 • 1 ui;
 • ½ pompoen (als je een hele grote hebt kan dit minder zijn);
 • 1 grote venkel;
 • 1 bakje cherrytomaatjes;
 • ½ blok witte kaas

Hoe maak je risotto met pompoen, venkel, cherrytomaatjes en witte kaas?

 1. Zet een pan met water en een bouillonblokje op het vuur en breng dit aan de kook;
 2. Snijd een uitje in kleine snippertjes, zet een bakpan (of risotto pan) op het vuur, voeg wat olie toe en bak het uitje tot deze goudgeel is;
 3. Voeg de risottorijst toe in de pan waarin je net het uitje hebt gebakken. Bak de risottorijst tot deze er een beetje glazig uitziet;
 4. Voeg daarna een schep (met een opscheplepel voor soep) bouillon toe in de pan waarin je de risotto aan het bakken bent. Zorg er voor dat de risotto dit vocht opneemt en schep het regelmatig door. Wanneer het vocht is opgenomen door de korrels risotto kan je een nieuwe lepel bouillon toevoegen.Herhaal dit totdat jij vindt dat de risotto een goede bite heeft. De een prefereert een wat hardere korrel, de ander vindt het lekkerdere als de risotto een beetje papperig is;
 5. Snijd, terwijl je met stap 4 bezig bent, de pompoen en de venkel in blokjes en breng deze in een pan aan de kook en giet deze af als de groenten gaar zijn;
 6. Snijd tomaatjes en blokjes witte kaas;
 7. Als de risotto de juiste bite heeft en de groenten gaar is, kunnen de risotto, pompoen, venkel, tomaatjes en witte kaas door elkaar heen geschept worden en kun jij gaan genieten van dit heerlijke recept.

risotto met pompoen

De bereidingstijd van dit recept is ongeveer 40 minuutjes. Dat komt doordat het over het algemeen wat langer duurt voordat de risotto gaar is. Voor een lekkere maaltijd als deze, besteed ik graag 40 minuten in de keuken. Als ik mezelf daarna kan trakteren op dit gerecht, dan voelt het echt alsof ik een cadeautje voor mezelf heb gemaakt.

Leuk weetje: op het moment dat ik dit artikel in elkaar aan het knutselen was stond mijn vriend voor ons te koken. Guess what? Hij heeft dit heerlijke recept weer gemaakt.

Eet jij weleens risotto?

Share:

10 Reacties

 1. 9 februari 2016 / 08:56

  Hmmm dit recept ziet er echt te lekker uit! Op de een of andere manier lukt het mij nooit om de risotto goed te krijgen, terwijl ik wel heel geduldig ben. Ga het binnenkort toch maar weer eens een kans geven want heb er nu echt zin in!

 2. 9 februari 2016 / 11:16

  Oh wauw wat ziet dit er lekker uit. Ondanks dat ik net mijn ontbijt achter mijn kiezen heb stroomt het water mij gelijk in de mond hihi! Dit zal wel een recept kunnen zijn wat ik zelf ook weleens uit wil gaan proberen :) En wat is het marmeren plankje toch fotogeniek zo met een gerecht erbij!

 3. 9 februari 2016 / 13:58

  Oh heerlijk! Dit wil ik zeker een keer gaan proberen, ik vind het zo leuk om te koken :)

 4. 9 februari 2016 / 20:20

  Ik hou zo van Risotto! Dit klinkt ook erg lekker. Ik denk dat ik maar eens bij jou kom eten. Ik heb trouwens afgelopen vrijdag Risotto op in een restaurant met paddenstoelen, ook super lekker. YUM!

 5. 11 februari 2016 / 16:00

  Nomnomnom wat lekker klinkt dit! Zeker ga ik dit een keertje maken:) xx Laura

Geef een reactie