Salt of the Earth roll-on deodorant

Salt of the Earth roll-on deodorant

Soms heb je van die producten die je verwachtingen overtreffen. Bijna één jaar geleden maakte ik kennis met het producten die ik omschreef als de beste deodorant ooit. Ik maakte namelijk kennis met de deodorant van Salt of the Eart. Sindsdien zijn de deodorants van dit merk flink populair geworden en heb ik geen enkele andere deodorant meer gebruikt. Ze doen wat ze beloven en houden mij, hoe warm het ook is, zweet-geur vrij. Want als er iets fijn is in de zomer dan is het wel een deodorant die goed werkt. Ik was daarom ook blij verrast toen ik een pakketje ontving met twee nieuwe producten: de Salt of the Earth roll-on varianten. Ik vroeg mezelf meteen af of deze twee zweetgeurstrijders hun werk net zo goed zouden doen als hun grote broers en zussen. 

Zoals ik net verklapte en zoals je in dit artikel kon lezen, was ik helemaal lyrisch over de andere twee producten van Salt of the Earth: de spray en de steen. Toch merkte ik dat ik de steen de afgelopen maanden minder graag over mijn oksels liet glijden. Dat lag niet aan de werking van het product maar meer aan mijn interne thermostaat. Ik ben een ontzettende kouwkleum en in onze badkamer zit geen verwarming. In de winter is dat dus koud met een hoofdletter K. Een koude steen als deodorant gebruiken terwijl ik net onder een warme douche vandaan kwam, vond ik daarom niet prettig. Zodoende ben ik de sprayvariant gaan gebruiken. Dat beviel me prima maar was soms ook wel een beetje koud.

Salt of the Earth roll-on

Deze roll-on vriendjes bieden nu de perfecte uitkomst voor mijn “probleem”. Ze werken namelijk ontzettend prettig en laten, in tegenstelling tot veel andere roll-on deo’s de ik in het verleden heb gebruikt, helemaal geen nat of plakkerig laagje achter onder je oksel. Super fijn vind ik dat. De roll-on deo’s komen in twee “smaken” (geuren dus eigenlijk): een neutrale geur die geschikt is voor hem en haar en een pure aura lavender & vanilia variant. Die laatste zou ik omschrijven als een product met een vrouwengeur. Hoewel ik de geur niet heel erg sterk of overheersend vind. Net als ik van de steen en de spray gewend ben, zorgen deze producten er voor dat ik aan het eind van de dag nog steeds fris ruik. Zelfs als de zon zich van haar beste kant had laten zien.

De deo’s van Salt of the Earth zijn 100% natuurlijk, geschikt voor vegetariërs en veganisten en uiteraard ook helemaal dierproefvrij. De deo’s werkt door een dunne laag natuurlijke mineraal zouten op de huid te leggen. Deze mineraal zouten remmen de groei van bacteriën. Deze bacteriën zijn de oorzaak van nare zweetluchtjes. Ook is het goed om te weten dat beide roll-on deo’s geen witte vlekken/witte waas achterlaten op je kleding. Beide flesjes bevatten 75 ml.

Ingrediënten Salt of the Earth roll-on unscented

Salt of the Earth roll-on

Aqua, Potassium Alum, Propanediol, Magnesium Chloride, Triethyl Citrate Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Xanthan Gum, Sodium Bicarbonate, Galactoarabinan, Sodium Anisate.
*biologisch

Ingrediënten Salt of the Earth roll-on Pure Aura Lavender & Vanilla

Salt of the Earth roll-on

Aqua, Potassium Alum, Magnesium Chloride, Glycerine, Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice**, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Xanthan Gum, Parfum*, Sodium Bicarbonate, Galactoarabinan, Sodium Anisate (from anise seed or fennel), Citric acid. *Linalool, *Limonene, *Geraniol, *Citronellol, *Citral, *Eugenol, *Benzyl Benzoate, *Farnesol
*From natural botanical extracts and essential oils.
**Organic

Conclusie Salt of the Earth roll-on

Salt of the Earth roll-on

Ik ben heel erg blij dat Salt of the Earth er voor heeft gekozen om roll-on varianten uit te brengen. De steen en de spray vind ik in de wintermaanden stiekem iets te koud. De roll-on varianten laten geen plakkerig of nat laagje achter op mijn oksels maar zorgen er wel voor dat ik zweetgeur vrij blijf. Weer een dikke jippie voor Salt of the Earth.

De producten van Salt of the Earth zijn verkrijgbaar bij de drogist en bij verschillende online webshops. De roll-on varianten kosten ongeveer €7,00.

Wat is jouw favoriete deodorant?

Share:

4 Reacties

  1. 20 mei 2018 / 09:14

    Oeh, deze roldeo’s klinken echt ideaal! Vooral de vanille/lavendel-variant lijkt me wel wat. Superfijn ook dat ze vegan zijn en ook nog eens hun werk goed doen.
    Zelf gebruik ik nu een fijne deodorant van Rituals (The Ritual of Sakura), maar ik ga dit merk ook zeker een keer proberen.

  2. 24 mei 2018 / 09:25

    Ik vind dit merk zo fijn. De rollers heb ik nog niet getest, maar de steen en de sprays vind ik in ieder geval geweldig. Goed dat ze je poriën niet verstoppen en je dus wel gewoon blijft zweten, maar dat dat zweet geen vieze geurtjes meer heeft. Ze houden me de hele dag én avond geurvrij!

Geef een reactie