Show Your Cat | Brigand

Show Your Cat | Brigand

Wow. Het is echt alweer een poosje geleden dat ik een “Show Your Cat” artikel online heb gezet. Al meer dan 2 maanden. Gelukkig kan ik het vandaag helemaal goed maken met een super knappe kat genaamd Brigand. Deze zwarte Brits Korthaar kater van bijna 1,5 jaar oud is met zijn prachtige felgele ogen een lust voor het oog. Zijn personeel is dol op hem. Meestal is het zo dat zijn broertje alle aandacht krijgt, maar vandaag is het Brigand zijn dag: all eyes on him!

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Brigand is een zwarte Brits korthaar kater van bijna 1,5jaar oud. Hij is nu iets langer dan een jaar bij ons en we zouden hem absoluut niet willen missen. We besloten een raskat te nemen na het overlijden van ons asielkatje Baron. (Daarom heeft hij ook een naam met een B, om Baron te eren) dus zijn we hem in het belgische Gent gaan halen toen hij 4 maandjes oud was.

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Een geweldig moment wat ik koester is de eerste keer dat hij op mijn schoot kwam liggen (want daarvoor was het écht geen schootkat), na een vakantie naar IJsland. Hij heeft die week doorgebracht bij mijn ouders maar had ons duidelijk gemist. De arme jongen werd duidelijk slecht behandeld (niet dus: elke dag verse vis en alles wat hij maar wou), beestje was afgevallen en zo blij om me te zien dat hij zich direct op mijn schoot installeerde en als een gek begon te spinnen. Sindsdien is dit een regelmatig ritueel.

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Z’n dag bestaat uit samen met zijn broertje klaarstaan voor de woonkamerdeur wanneer hij de wekker heeft gehoord en vervolgens wachten op zijn ochtenlijke knuffels. Hierna word ik vergezeld naar de badkamer waar Leopold in bad gaat liggen -leeg welteverstaan- en Brigand met het water uit de lavabokraan speelt. Dan is het tijd voor nog een hapje en een dutje. (Hierna is het voor mij onbekend wat ze uitvreten, want ik ga dan naar mijn werk, maar ik gok dat er wel wat geslaap aan tepas komt). Als ik terugkom liggen ze alweer klaar voor hun knuffels en krijgen ze avondeten. Hierna is het speeltijd en mogen ze als het goed weer is vogels spotten in de ren. Als laatste vergezellen ze ons altijd voor de TV en daarna is het weer slaaptijd (??).

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

5 Woorden die Brigand goed omschrijven zijn:

– loyaal (hij is altijd bij ons in de buurt, komt altijd hallo zeggen)
-sociaal (hij maakt super graag nieuwe mensenvrienden en is absoluut niet schuw!)
-nieuwgierig (hij wilt altijd maar verder en meer verkennen, nieuwe dingen in huis zijn nooit veilig voor hem)
– lief (hij is zo lief voor zijn broertje, hij laat hem zelfs zijn eten stelen)
– gek (hij is compleet gestoord als het op spelen aankomt, je weet nooit wat je als volgende gaat meemaken)


Brigand zijn personeel is dol op hem en vinden hem de perfecte kat. De liefste die ze ooit gekend hebben zelfs. En zo klinkt Brigand ook wel: als een ontzettende lieverd die je met zijn gekke moves ook flink aan het lachen kan maken. Zó leuk. Brigand heeft samen met zijn broertje Leopold ook een Instagramaccount.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

2 Reacties

  1. 26 juni 2017 / 07:56

    Wat een prachtige kat met zijn felgroene ogen en het klinkt echt als een enorme lieverd.

Geef een reactie