Show Your Cat | Damon

Show Your Cat | Damon

De eerste fluffy die in 2017 op mevrouwmiauw.nl aan bod komt is de knappe Damon. Hij mag het spits afbijten dit jaar. Damon is een prachtige kater van ongeveer 8 maandjes jong. Dit heertje is een Heilige Birmaan met prachtige blauwe ogen. Je zou er bijna in verdrinken, zo mooi helder blauw van kleur. De eigenaresse van Damon viel als een blok voor dit prachtige ras en meneer Damon is haar trots en haar oogappeltje. Maak kennis met dit knappe heertje met zijn betoverend mooie ogen.

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Damon woont sinds 21 augustus 2016 bij mij, maar eind mei zag ik hem voor het eerst. Ik liep in de stad Harderwijk samen met mijn moeder. We kwamen langs een tapijt winkel en zag in de winkel een Heilige Birmaan lopen. Ik ging naar binnen want ik wilde de poes aaien, maar helaas rende het beestje weg. Er kwam een vriendelijke dame op me af en we raakten in gesprek. Deze mevrouw had een cattery en een nestje onbesproken kittens. Ik mocht komen kijken en daar lag t hummeltje, 2 weekjes oud. Ik was op slag verliefd op t dikkopje. Ik moest ruim 13 weken op hem wachten maar hij was zo de moeite waard!

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Damon is een zegen, een wonder. Zijn naam komt van Vampire diaries. Damon is net zo knap, stoer en stiekem heel lief. Ik geniet elke dag weer met hem. Soms moet ik zo lachen om zijn houding. Damon zit graag met z’n pootje omhoog en kan van die heerlijke koppen trekken.

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Damon vindt alles goed. Het is een heerlijke makkelijke kat! Hij moet niks, kan eten wat hij wilt, spelen hoe en wanneer die wilt, en slapen. Hij houdt erg van slapen en bij mij zijn.

Welke vijf woorden/dingen zijn karakteriserend voor jouw miauw?

– Damon is lui. Maar spelen met de cirkle dancer is zijn favoriet.
– Rustig makkelijk karakter.
– Altijd tijd om te kroelen, houdt van aandacht.
– De vensterbank is zijn favoriete plaats.
– Het is een zegen, een wonder om deze lieve leuke mooie kater te hebben!


Ik vind Damon echt een hele knappe vent. Ik blijf het ongelofelijk vinden hoe helder blauw zijn ogen zijn. Heilige Birmaantjes zijn prachtige katten en dat bewijst Damon vandaag maar weer.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

5 Reacties

  1. 6 januari 2017 / 07:37

    Wat een prachtige kat is Damon! Die ogen…smelt! Wat een heerlijk artikel weer met de charmante foto met de poot omhoog als mijn persoonlijke favoriet.

  2. 6 januari 2017 / 11:10

    Dit is te lief! *smelt* Het lijkt op die foto net alsof Damon je een High five wil geven met zijn achterpoot, cute! Maar stiekem vind ik Vlinder nog leuker hoor.

Geef een reactie