Show Your Cat | Dexter

Show Your Cat | Dexter

Vandaag heb ik de eer om een heel bijzonder heertje in de spotlights te zetten. Dexter Morgen, vernoemd naar de TV serie, is namelijk een zeer charmante kat. Het is een Britse korthaar in de kleur black golden shaded. Ik “ken” Dexter al een tijdje omdat ik zijn persoonlijke Facebookpagina volg en ik ben echt dol op hem en zijn avonturen. Dexter heeft echt een “ik ben zo ontzettend onschuldig” blik. Deze heer verovert je hart binnen een mum van tijd. Laat jij je hart ook veroveren?

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Dexter woont al 1 1/2 jaar bij ons en is enigskat van mama Gaia en papa Unzipp’s Banjer. Toen mijn huis tuin en keuken kat overleed ben ik op zoek gegaan naar een kitten. Deze keer een Brits korthaar, vanwege zijn karakter en uiterlijk. Na veel speurwerk kwam ik Banjer tegen op het internet en via hem kwam ik bij Dexter terecht. Iemand had al belangstelling voor hem, maar het klikte niet met de fokker. Wij mochten op audiëntie komen en werden goedgekeurd.

12308748_144509965914367_7215729611916988326_n

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

‘s Avonds dan daagt hij me uit om buiten te komen spelen. We hebben een afgeschermde tuin. Hij roept me dan (Dexter praat graag en veel) en als ik kom stuift hij weg en gaan we samen verstoppertje spelen. Ook wandelen we samen door de tuin, hij voorop met zijn staart kronkelend omhoog, zo van volg mij…. En dat doe ik dan ook braaf. En dan de finale, even optillen bij de bamboe en samen een takje plukken en dan zoeft hij met het takje ervandoor om er dan snachts gezellig mee op bed te komen spelen.

dexter

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Ik sta vroeg op om Dexter in de tuin te laten en dan mag hij een uurtje buiten spelen. Daarna slapen en de wacht houden bij het raam om te kijken wie er voorbij komt. In de middag kom ik thuis en stuift hij al naar buiten en dan moet er even geknuffeld worden, in de befaamde brittenhouding. Op de rug op de grond dus. Heerlijk kroelen. Als Dexter honger heeft geeft hij dit aan en dan krijgt hij lekker rauwe vis, kip en wat brokjes. Savonds nog even uitrusten en dan spelen en/of nog een laatste tuinronde. Als er in de tuin gewerkt wordt of als het baasje zit te beeldhouwen dan houdt Dexter toezicht.

dexter2

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

Lekker Ding, gewoon niet te weerstaan met die grote groene ogen en eigenwijze blik

Gevoelig, Dexter is een gevoelig mannetje. Na zijn castratie kon hij niet meer springen. Zijn bindweefsel en zenuwen waren verstijfd door de operatie. Gelukkig kon de Osteopaat ons helpen, maar het heeft wel 6 maanden geduurd. Ik zie het als hij niet lekker in zijn vel zit, dan stapt of springt hij mis, is onhandig en reageert dan vaak angstig. Dan is het weer tijd voor een bezoekje aan de Osteopaat.

Stoïcijns, denk maar niet dat hij op je afrent als je met snoepjes rammelt. Nee hij beslist zelf wel wanneer hij trek heeft in snoepjes.

Kieskeurig, Dexter is kieskeurig met eten en zal nooit aan tafel bedelen. Het is duidelijk te zien dat hij lekker heeft gegeten, want dan volgt een smakelijke wasbeurt, heel uitgebreid.

Praatgraag, Dexter is een echte babbelaar, loopt vaak wat is zichzelf te klagen of tegen ons te roepen.

Fotogeniek (oeps dat is 6) ik heb al meer dan 2000 foto’s van hem.

dexter3

Optioneel: wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Eens een brit altijd een brit, wat zijn het toch bijzondere katten. Dexter is helaas geen schootkat, maar is altijd in de buurt of ligt vlak naast me. Ik kan hem heerlijk oppakken en rondwandelen met hem, heerlijk zo’n knorrend bundeltje poes in je armen.

Dexter heeft zijn eigen facebookpagina met vele Nederlandse en Belgische fans. Hij staat op de Neocat kalender van dit jaar, week én maandkalender en in 2015 heb ik voor me&my cat een artikel geschreven over Dexter en de Osteopaat. Hij heeft zijn eigen standbeeld in de tuin en schilderij in de huiskamer. En nog steeds geen sterallures!

12346473_144515282580502_3350768458144663970_n


Eerlijk is eerlijk: ik ben echt fan van Dexter. Ik volg zijn Facebookpagina met heel erg veel plezier. De verhalen die daar op voorbij komen en de manier waarop deze geschreven zijn, past perfect bij Dexter zijn aandoenlijke koppie. De fotogenieke Dexter is een lust voor het oog, het is alleen al leuk om die mooie foto’s op Facebook voorbij te zien komen. Het was nog een hele klus om foto’s voor dit artikel uit te kiezen, want ze zijn allemaal prachtig!

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie opde pagina van Show Your Cats.

Share:

5 Reacties

 1. 11 juni 2016 / 08:18

  Wat en ontzettend toffe rubriek!
  En wat is Dexter een pareltje zeg! Prachtig dat koppie!

 2. Janette
  11 juni 2016 / 14:36

  Dexter heeft een fan club, en is zeer geliefd door heel veel. Ik ben er maar 1 van, en zou dol graag ook zo’n Brit, ik heb er al 3 ben nu op zoek naar mijn eigen Dexter.

 3. 11 juni 2016 / 16:10

  Aaaahh nog een Britje genaamd Dexter! Wat een mooie kater, bijna net zo lief en mooi als onze Dexter haha :)

Geef een reactie