Show Your Cat | Doezel

Show Your Cat | Doezel

Ik kan maar geen genoeg krijgen van de “Show Your Cat” rubriek. Ik blijf het zó leuk en bijzonder vinden om vanuit de ogen van het poezenpersoneelslid een kat te leren kennen. Iedere kat is zó uniek net als elk verhaal dat door de Show Your Cat rubriek in mijn mailbox belandt. Zo ook het verhaal over de prachtige Doezel. Doezel is de naam die hij kreeg in zijn vorige gezin en het huidige personeelslid van Doezel voegde daar “prins” aan toe. Dit mannetje is namelijk vreselijk verwend en hij kan nogal uit de hoogte doen vanuit zijn torentje. Lees verder om prins Doezel beter te leren kennen.

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Doezel is geboren in Dommelen (dit verzin ik niet) en heeft toen iets meer dan een jaar bij een gezin gewoond waar hij het niet naar zijn zin had. Ik vond hem in de papieren van het asiel, hij woonde nog bij het gezin maar moest daar weg. Ik heb uren met de vrouw aan de telefoon gehangen over Doezel, over zijn karakter, de problemen en allerlei andere dingen. Het was voor mij een uitgemaakte zaak. Bij de papieren zat een foto en ik was opslag verliefd. 

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Doezel werd gebracht door zijn voormalige vrouwtje. Dat zij hartverscheurend huilde raakte me diep. Tegelijk was ik dolgelukkig: ik had e-i-n-d-e-l-i-j-k een kat. Doezel zou niet van kinderen en mannen houden maar dat hij inmiddels dol is op mijn vriend zegt genoeg. Het moment dat hij bij m’n vriend in bed ging liggen zal ik dan ook nooit vergeten. Ik had het knap moeilijk gekregen als Doezel m’n vriend niet had geaccepteerd.

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Tenzij ik vroeg moet beginnen, maakt hij me wakker. Hij scharrelt rond over het dakterras en door mijn kleine huisje tot het tijd is voor zijn middagtukje die rond 13:00 uur begint. Gedurende de dag eet hij op hetzelfde moment als ik. ‘s Avonds ligt hij bij me op de bank en als ik naar bed ga komt hij bij me liggen. Het commando ‘Kusje Doesje?’ klinkt dan door de kamer waarop hij bij me kruipt. Overigens heeft hij ook de gewoonte dingen van de trap te gooien als ik net slaap. 

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw?

Prinselijk, praatgraag, nieuwsgierig, liefdevol en soms een haaibaai.

Wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Doezel is een inside -pussy met een dakterras en dak om rond te scharrelen, hij wil op zijn moment wel even poseren voor zijn personeel en fotografe en daarnaast heeft hij een vaste rubriek op mijn blog genaamd Doezels week in foto’s. 


Wauw. Volgens mij is meneer Doezel echt in een paleisje beland. Met heel erg goed en liefdevol poezenpersoneel. En wat is het een knapperd he? Ik vind de foto waarop Doezel gaapt trouwens echt een fan-tas-stische foto. Perfecte timing en een hele mooie achtergrond. Perfect picture als je het mij vraagt.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

10 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 07:35

  Wat een knappe kat! Die foto onder het dekbed is echt te schattig. Zo te horen heeft Doezel een heel warm en liefdevol thuis gekregen.

 2. 8 maart 2017 / 10:28

  Die foto waarop hij gaapt is ongelooflijk! En die onder het dekbed, zo schattig! Prins Doezel heeft duidelijk zijn gouden mandje gevonden. ♥

 3. 8 maart 2017 / 19:12

  Ja, ik lees graag meer over Prins Doezel uit Dommelen.

  Regenachtige groet,

 4. 8 maart 2017 / 19:59

  Ahhh wat leuk om te zien zeg! :D hij lijkt zo op mijn kitten (als die ouder was dan, denk ik!) haha!

 5. 9 maart 2017 / 16:50

  Owww, die laatste foto. Echt een staatsportret om maar in de prinselijke sferen te blijven. ;)

 6. 9 maart 2017 / 21:01

  Wauw, wat een prachtige kat! Ik vind die tweede foto ook echt wel heel tof!!! Katten zijn geweldig!!!

Geef een reactie