Show Your Cat | Hemingway

Show Your Cat | Hemingway

Vandaag is het tijd om weer kennis te maken met een lief en zeer knap poezenbeessie. Hoewel haar zeer bijzondere naam – Hemingway – anders doet vermoeden, gaat het hier dus echt om een poes en geen kater. Haar naam klinkt nogal statig in de oren en dat past precies bij deze dame. Ze is namelijk een ware koningin. Daarnaast heeft ze, zoals je op de foto’s kunt zien, een carrière als model. Daar is ze zeer bekwaam in. Toch is deze knappe kat met haar prachtige groene ogen ook heel avontuurlijk. Het verhaal van Hemingway tovert vast en zeker een glimlach op je gezicht.

hemingway3

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Hemingway is bijna een jaar bij ons en komt uit het asiel. Hoewel het een ontzettend lief beestje is, houdt ze absoluut niet van andere katten. Precies om deze reden werd ze ook naar het asiel gebracht. Ze kon absoluut niet samen met andere katten. In het asiel was het voor mij en mijn vriend liefde op het eerste gezicht. Hemingway was wat terughoudend (wat wil je, als je als kattenhater tussen de andere katten in het asiel zit), maar uiteindelijk wel erg nieuwsgierig. Meegaan naar een nieuw huis vond Hemingway behoorlijk spannend, maar na de eerste paar weken gedroeg ze zich al als koningin van het huis. De inburgering lijkt dus goed gelukt.

hemingway4

De naam die ze van de vorige eigenaar had meegekregen was Minous. Niet heel bijzonder vonden wij, dus werd het Hemingway. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, die overigens ook een groot kattenliefhebber was. Hemingway doet haar naam eer aan, want één van haar favoriete slaapplekjes is….  bovenop de boekenkast!

hemingway6

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Als ik na mijn werk de straat in kom fietsen, of na een tocht op mijn racefiets thuis kom, en Hemingway hoort de fiets, dan komt ze van 20 meter verderop naar je toe gesprint om je luid spinnend kopjes te geven. Zo blij dat ze mij weer ziet! (wat overigens geheel wederzijds is) Overigens geeft ze de racefiets ook vaak kopjes en gaat ze graag achter op de fiets in een reismand mee naar de dierenarts. Misschien is ze dus ook wel een fietsliefhebber.

hemingway2

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Hemingway slaapt meestal rustig door tot onze wekker afgaat. Ben ik een paar minuten later echter niet opgestaan, dan neemt ze haar taak als snooze heel serieus en miauwt net zo lang tot ik op sta. Ik krijg nog net de tijd om koffie te zetten voor mezelf, maar dan verwacht ze brokjes. Na het ontbijt loopt Hemingway gewoonlijk de tuin in, van waaruit ze de hele buurt ontdekt. Ze loopt een beetje rond, ligt in de zon, loopt de avondwinkel in om te kijken of er eten te krijgen is (serieus! hoe verzint ze het?) en gaat weer in de zon liggen. Zodra wij terugkomen van ons werk of als Hemingway genoeg verkend heeft, komt ze weer thuis eten en slaapt in huis weer lekker verder op de vensterbank of op de boekenkast. Dicht in de buurt bij de boeken van Mr. Hemingway.

hemingway5

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

Eigenwijs, buitenkat, fotogeniek, slaapliefhebber, aanhankelijk

Hemingway is nogal eigenwijs en doet wat ze zelf wil. Vooral veel slapen en buiten rondwandelen. Op schoot zitten vindt ze maar niets, daar is ze te stoer voor. Maar stiekem is ze toch wel heel aanhankelijk en komt ze je minstens ieder half uur kopjes geven en aandacht vragen. En fotogeniek… bekijk de foto’s maar! Ze poseert de hele dag door.

hemingway7


Wauw, Hemingway is echt een knappe dame he? De prachtige foto’s die haar vrouwtje (zij blogt op italieuitgelicht.nl en travelwriter.nl) heeft aangeleverd laten goed zien hoe mooi deze koningin is. Ik heb dit verhaal echt met een glimlach gelezen. Een kat die functioneert als “snoozewekker”, die gaat schooien bij de avondwinkel. Ik weet zeker dat Hemingway vaak verwend wordt, al helemaal als ze zo vrijgevig is met kopjes.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

7 Reacties

 1. 13 november 2016 / 08:36

  Wat een mooie poes! Ze klinkt inderdaad als een echte dame en haar naam is perfect voor haar!

 2. 13 november 2016 / 11:59

  Ik vind het zo schattig als katten hun baasjes van ver af al aan horen of zien komen en ze dan zo lief komen verwelkomen <3 En wat een knapperd trouwens!

 3. 13 november 2016 / 15:04

  Ah wat een leuk verhaal is het geworden! Hemingway kwam vandaag helemaal onder de modder thuis, dus ze ziet er even wat minder als een model uit. ;) Ze vermaakt zich in ieder geval wel tijdens haar dagelijkse wandeling. :D

  • 14 november 2016 / 22:42

   Ik weet bijna 100% zeker dat Hemingway er zelfs wanneer ze vol met modder zit nog heel erg knap uitziet. <3

 4. 13 november 2016 / 15:44

  Eigenlijk ben ik als de dood voor katten maar deze is toch wel heel erg schattig.

Geef een reactie