Show Your Cat | Mia

Show Your Cat | Mia

Dubbel hoera vandaag want het is bijna weekend én ik mag een super knap snoesje in de schijnwerpers zetten vandaag in de Show Your Cat rubriek. De beurt is vandaag aan mooie Mia, een vrouwelijk Britje van iets meer dan een half jaar jong. Dat Mia een schoonheid is, staat als een paal boven water. Toen ik haar voor de eerste keer zag op de blog van haar meowmy, sloeg mijn cat-mom hart meteen over. Des te leuk dat ik haar vandaag een plekje mag geven op mevrouwmiauw.nl dus.

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

We zagen haar via een advertentie op marktplaats van een mevrouw die er het liefst zo snel mogelijk vanaf wilde. Dat vind ik nooit echt goed klinken en daarom wilde ik haar zsm op halen. Het was ruim twee uur rijden, maar toen we haar zagen waren we verliefd. 

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Al vanaf het eerste uur dat wij haar hadden was ze niet van ons weg te slaan. Naar de wc? Mia gaat mee. Douchen? Mia zit er naast. Koken? Mia hangt in je been. Het liefst ligt ze in je nek terwijl je het huishouden aan het doen bent en laat zich niet kennen. Ze is nergens bang voor en zelfs tijdens het stofzuigen blijft ze in je nek zitten. Zodra wij thuis komen staat ze al boven aan de trap op ons te wachten. Aan al deze kleine dingen zien wij dat Mia net zo veel van ons houdt als dat wij van haar doen. 

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

De dag van Mia ziet er elke dag weer anders uit. Voor een groot gedeelte bestaat de dag uit spelen met haar muisjes. Het leukst is om de muisjes onder de bank te tikken, zodat ik ze er weer onderuit mag halen. Dit doe ik dan terwijl Mia uiteraard weer op mijn rug zit. Vorige week is ze voor het eerst aan een tuigje naar buiten geweest. Dit ga ik niet teveel doen, maar ik woon één hoog waardoor dit de enige mogelijkheid is. Ze vond het heel erg eng, maar wel ontzettend leuk. De overige tijd van de dag plaagt ze het liefst mijn oudere Europese Korthaar Spetter van zestien jaar oud. Gelukkig wennen ze nu goed aan elkaar en spelen ze zelfs af en toe samen. 

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw?

Vijf woorden om Mia te beschrijven: Nieuwsgierig, aanhankelijk, eigenwijs, (héél) lief, uitdager. 

Wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Iets dat wij ook graag doen en waar Mia heel goed in is, is verstoppertje spelen. Ergens in het huis gaat zij of ik dan zitten en de ander moet zoeken. Ik weet niet hoe ik haar dit geleerd heb, maar het is echt té schattig. Soms schrikken we echt mega erg van elkaar, omdat we beide verwachten dat de ander ergens verstopt zit. Ik slaak dan een gilletje en Mia springt op precies hetzelfde moment met vier poten in de lucht. 

Zoals ik al aangaf, heeft de meowma van Mia ook een blog (www.byrebeccadenise.nl) waar Mia gereld voorbij komt.


Ahw, Mia klinkt net zo lief en leuk als ze er uitziet. Ik vind het verstoppertje verhaal trouwens wel echt heel erg grappig. Het lijkt me oprecht heel erg gezellig om verstoppertje te spelen met Vlinder. Ik denk alleen dat ze dat zelf niet echt ziet zitten.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

7 Reacties

 1. 14 april 2017 / 07:27

  Ahhh wat een super leuke rubriek en een prachtige foto’s ook. Heel leuk om te lezen als kattenliefhebber.

 2. 14 april 2017 / 07:42

  Ik vind Mia echt zo’n knap poesje! Wat heerlijk dat ze zo aanhankelijk is (of nou ja, ik kan me voorstellen dat het ook weleens lastig is) en ze klinkt zo lief. Dat verstoppertjeverhaal is inderdaad echt te schattig!

 3. 14 april 2017 / 11:33

  Wat een schatje, hoe kan iemand daar nu toch vanaf willen!?

 4. 14 april 2017 / 11:36

  Leuk om dit te lezen! Katten zijn altijd zo leuk<3

  PS: Had ik mijn artikel over onze 2 katten al eens ingestuurd? Kan me herinneren dat ik hem had gemaakt maar kan hem nergens op je site of op mijn laptop/mail vinden…?! Anders maak ik hem graag nogmaals :-)

 5. 14 april 2017 / 13:04

  Sooooo fluffy! En wat een knapperd, daar zal ik ook 2 uur voor in de auto gaan zitten hihi. Zo lief ook dat ze altijd bij haar baasje wilt zijn, alsof ze iedere minuut haar baasje wilt bedanken voor de nieuwe kans ❤

 6. 14 april 2017 / 23:00

  Wat een schatje zeg! Wij hebben dus ook een kat van een vrouw die er snel vanaf wou en dat is ook echt een schatje.

Geef een reactie