Show Your Cat | Puck

Show Your Cat | Puck

Vandaag is het weer tijd om een prachtig poezenbeestje te laten zien. Dit keer is het de beurt aan Puck. Een ontzettend bijzondere kat, eentje met een “gebruiksaanwijzing”. Aanvankelijk leek het er op dat Puck een bange kat was en zou blijven, maar ze is  uitgegroeid tot een kat die wel degelijk gesteld is op liefde en aandacht. Deze jonge dame van twee jaar oud is enorm aan het opbloeien en haar baasjes geven haar hier alle ruimte voor. Vandaag het verhaal van Puck, een bijzondere dame in de bloei van haar leven.

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

We hebben Puck al sinds 27 december 2014. Toen ik aan het rond kijken was voor een kat kwam ik haar tegen, op Marktplaats. Ze zat in een pleeggezin maar deze gingen op vakantie waardoor Puck eigenlijk terug zou moeten naar het asiel. Gelukkig mochten wij gaan kijken voordat haar pleeggezin op vakantie ging en konden we voorkomen dat ze in het asiel terecht kwam.

2015-09-30 14.08.16

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Puck is een beestje met een gebruiksaanwijzing, ze heeft een moeilijke start gehad doordat ze al eens eerder is geplaatst bij een gezin samen met haar zusje. Alleen hebben ze haar zusje gehouden en Puck terug gebracht omdat ze alleen maar achter de bank zat. We kregen dus ook te horen dat het geen knuffelpoes was en dat ze ook niet zomaar bij je op schoot komt liggen. Maar niets is minder waar, want elke dag rond 4 uur komt ze miauwen en wil ze dat je op bank gaat zitten zodat ze bij je op schoot kan liggen. Dit soort momentjes koester ik echt heel erg!

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

De laatste tijd slaapt ze boven op de bureaustoel van mijn vriend, dus als wij wakker worden ligt mevrouw nog heerlijk te slapen. Zodra ze beweging ziet komt ze meteen knuffelen. Als we beneden komen wil ze het liefst zo snel mogelijk naar buiten om na één minuut al weer miauwend voor de deur te staan omdat ze naar binnen wilt. Als wij de deur uit gaan blijf Puck lekker beneden bij haar speelgoedjes. Wat er overdag gebeurt is altijd maar de vraag, maar meestal staan alle stoelen door de kamer (we hebben stoelen met wieltjes), ligt er overal speelgoed en mevrouw doet net alsof er niets aan de hand is want die ligt lekker te slapen op de bank. Zodra er iemand thuis is wil ze het liefst naar buiten. Wel alleen in de achtertuin want ze durft niet van de plaats af te gaan. Soms krijg ze bezoek van haar vriendje (de kat van buren) en anders ligt ze heerlijk te rollen over het gras. ‘s Avonds nog even gezellig samen spelen om daarna heerlijk bij haar baasje op de bank te komen liggen.

2016-03-14 14.55.44

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

1: knuffelkont; ze houdt enorm van knuffelen en kan er geen genoeg van krijgen
2: angstig; zodra de deurbel gaat rent ze de trap op om van bovenaf te kijken wie er voor de deur staat.
3: gek; elke avond om 10 uur krijgt ze de gekken 5 minuten, dan rent ze heel de huiskamer door, soms rent ze achter een balletje aan en gaat ze voetballen maar ze moet dan altijd even rennen.
4: verstoppen; Puck is altijd goed geweest in verstoppen, al is het niet onder de tafel, dan is het onder een dekentje of zelfs in de kast. Ze houdt ervan om ergens onder te zitten/ liggen. Als wij met een deken op de bank liggen wilt mevrouw er ook altijd onder.
5: speels; mevrouw houdt van spelen en kan soms ook niet ophouden met spelen. Zo is ze echt een voetballer, houdt ze van alles wat aan een touwtje vast zit en zijn zelfs de wattenstaafjes niet veilig. Oh haar elastiekjes zijn ook groot favoriet en ben je een sok kwijt? Dan moet je eerst even kijken of deze niet beneden in de mand van Puck ligt want het kan goed zijn dat mevrouw deze van de waslijn heeft gehaald.

puck

Wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Ik denk dat Puck een hele moeilijke start heeft gemaakt, ik weet natuurlijk niet alles maar wat ik heb gehoord en merk aan der kan het haast niet anders. Maar ze is enorm aan het opbloeien bij ons en gaat al lekker der eigen gang. Het is een lieverd die soms een beetje extra aandacht nodig heeft maar dat verdient ze ook zeker!


Zo zie je maar dat katten enorm op kunnen bloeien wanneer het baasje de kat te tijd gunt. Puck is uitgegroeid tot een lieve aanhankelijke knuffelpoes. Dat is toch fantastisch? Ook leuk om te weten: het baasje van Puck heeft zelf ook een blog.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

6 Reacties

 1. 14 juli 2016 / 08:15

  Wat een lieverd! Ik merk ook dat mijn kittens veranderen qua gedrag.. De ietwat schrikkerige Toulouse blijkt nu een enorme knuffelkont te zijn.
  Verstoppen: Zij zijn dol op het wasrek. zodra ik de was ophang gaan ze eronder liggen! (en aan de handdoeken hangen);)

  • MevrouwMiauw
   14 juli 2016 / 20:07

   Hahaha dat wasrek is heel herkenbaar. De mijne heeft een keer het hele wasrek om laten vallen. Thanks cat!

 2. 14 juli 2016 / 09:00

  Wat een lieverd, en wat ontzettend fijn dat puck helemaal zichzelf kan zijn bij jullie.

 3. 14 juli 2016 / 09:36

  Binnenkatten hebben wel vaker gekke renmomentjes volgens mij. Wat een schatje is dit!

 4. 14 juli 2016 / 20:00

  Haha wat zoet dit. Ik heb ook een lieve kat. Een gehandicapt zwervertje en we kunnen niet meer zonder hem.

  • MevrouwMiauw
   14 juli 2016 / 20:07

   Ahhhh wat lief.??

Geef een reactie