Show Your Cat | Simba

Show Your Cat | Simba

Ik vind het zó leuk om inzendingen voor Show Your Cat te ontvangen. Ik vind het iedere keer weer een kleine eer om knappe lieverds te showen op MevrouwMiauw.nl. Vandaag mag Simba in the spotlights staan. Deze trotse zwart met witte kater is 3 jaar oud en dus in de bloei van zijn leven. De naam “Simba” is deze katermans op het lijf geschreven, hij heeft namelijk het karakter van het Disney-figuur genaamd Simba: klein, maar dapper. Deze zwart-witte Simba is inmiddels volgroeid, maar het blijft een klein mannetje. Vandaag kun je meer lezen over het bijzondere verhaal van Simba. Onder andere over de bijzondere eerste ontmoeting met zijn baasje.

14001874_1316188298413605_2089188171_o

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Ik heb Simba vanaf dat hij ongeveer 3 weekjes was. Hij was nog zo klein dat hij met moeite kon stappen. Ik was op een dag langs een drukke rijbaan van school aan het fietsen, totdat ik een oude dame met een verward gezicht langs de kant zag staan. Hoe dichterbij ik kwam, hoe meer ik het silhouet van een klein katje in haar armen herkende. De nieuwsgierigheid kwam me weer te boven en ik stopte om te vragen wat er scheelde. De vrouw vertelde me dat dit kleine beestje gewoon de baan op aan het sukkelen was, 2 vriendinnen van me hadden me ondertussen ingehaald en betrokken zich ook bij het verhaal. “We moeten dit poesje onmiddellijk helpen!”, zei ze. Ik had het idee om het naar het asiel te brengen, aangezien we al zoveel voor een katje gezaagd hadden thuis, maar er nooit één kregen. Beter dan het te laten overrijden.

We reden, met Simba in mijn armen naar het dichtstbijzijnde huis, waar we van een lieftallige vrouw, die ook katten had, een kattenhokje leende. Dit maakte me het een stuk makkelijker om mijn weg verder te zetten. Mijn moeder verschoot natuurlijk enorm met wat ik naar huis gekomen was. We zouden hem de volgende dag naar het asiel brengen. Ik woonde toen in co-ouderschap en had mijn papa ook al laten weten wat er gebeurd was. Waarna hij plotseling belde dat we deze kleine miauw mochten houden! We lieten hem bij de dierenarts checken, maar bleek een dure operatie aan zijn lipje te moeten ondergaan, die zeer noodzakelijk was. Ik dacht meteen: verloren hoop, veel te veel geld. Tot mijn verbazing stond mijn papa erop Simba te redden en alle kosten te betalen. Zo is hij gered!

13987963_1316187995080302_1254905047_o

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Het moment dat we naar mijn tante in de Ardennen vertrokken, enkele dagen nadat we Simba hadden, moest hij mee, omdat hij nog niet alleen thuis kon blijven. Hij heeft toen de hele lange autorit op mijn schoot geslapen.

14002334_1316188011746967_886406199_o

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Hij slaapt meestal buiten. ’s Ochtens wanneer hij ons hoort komt hij aan de deur staan om in de veranda binnengelaten te worden. Hij mag helaas niet in huis, enkel omdat mijn ma smetvrees heeft. Ja, hij woont intussen weer bij mijn ma, want mijn papa is niet meer. Dan geef ik hem te eten. Wanneer hij genoeg op heeft, wil hij weer naar buiten. Hij eet nooit zijn kommetje leeg, maar komt wel vaak naar binnen voor een nieuwe hap. Hij krijgt enkel brokken. Als hij de hele nacht buiten was, slaapt hij soms. Zeker, wanneer het weer niet mee zit. Anders blijft hij wel heel de dag actief.

14012624_1316188008413634_1941987094_o

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw?

Zelfstandig, verstandig, einzelgänger, flink en actief.

14012787_1316187991746969_86173802_o


Wat een bijzonder verhaal over hoe Simba en zijn baasje bij elkaar zijn gekomen he? Ik vind het altijd zo mooi om zulke verhalen over beestjes die gered worden en vervolgens een liefdevol baasje hebben te lezen. Gelukkig heeft Simba een heel erg liefdevol baasje gevonden, zij heeft overigens ook een blog.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

6 Reacties

 1. 7 september 2016 / 10:15

  Zo leuk om katjes op te zien groeien :D wat een ongelooflijk schatje!

  • 12 september 2016 / 01:25

   dankje xxx hij is schattig, maar gevaarlijk :p eigenlijk gewoon speels
   hij wil altijd bijten, maar hij bijt nooit door
   enkel om te spelen :)

 2. 7 september 2016 / 17:41

  Wwwooow! Echt fantastisch dat mijn Simba op jouw blog mag verschijnen. En zo’n mooie intro! ? Tof dat je mijn blog vermeld trouwens! Xx

 3. 7 september 2016 / 19:44

  Wat een bijzonder verhaal!
  En wat is het een mooi beest geworden zeg! Bijzonder:).

 4. 7 september 2016 / 21:07

  Wat een mooi verhaal, Simba ziet er zo schattig uit ❤️!

 5. 10 februari 2017 / 13:43

  Wat een mooie kat, die Simba en een nog mooier verhaal! Wij vonden onze poes ook toen ze 3 weken was, die beestjes lijken echt te weten dat je hen hebt gered, ze zijn nog zo aanhankelijk, vind je niet?

Geef een reactie