Show Your Cat(s) | Anduril & Olly

Show Your Cat(s) | Anduril & Olly

Vandaag is het grote moment, hét moment supreme. Vandaag is het namelijk tijd voor de aftrap van “Show Your Cat(s)”. Stephanie stuurde me een mail om allebei haar katten in het zonnetje te zetten. We beginnen met twee schitterende Britse Kortharen genaamd Anduril (8,5 jaar) & Olly (10,5 maanden). Een vrouwtje van middelbare leeftijd en een piepjong jochie. Deze twee katten hebben beide een heel verschillend karakter maar zijn allebei op hun unieke manier heel bijzonder. Maak vandaag kennis van Anduril en Olly.

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Anduril heb ik nu een goeie 8 jaar. Ik heb sinds mijn 11 jaar altijd een kat gehad. Mijn ouders zijn gescheiden en toen ik 19 jaar was ben ik bij mijn vader gaan wonen. Daar waren geen huisdieren en ik heb toen gevraagd of ik een kat mocht nemen. Ik ben toen online gaan zoeken en ben zo bij het nestje van Anduril terecht gekomen. Ik ben toen op kittenbezoek geweest en Anduril lag al meteen heel relaxt op mijn schoot te slapen en toen was ik verkocht.

Olly heb ik nu ongeveer een half jaar. Ik wou al langer een kat erbij. Anduril heb ik gekocht toen ik nog student was en veel thuis was, maar nu werk ik voltijds en ik heb nogal een actief sociaal leven waardoor ik niet meer superveel thuis ben dus ik wou gezelschap erbij voor haar. Ik ben toen online bij de catery terecht gekomen waar Olly vandaan komt, maar heb wel een 2 jaar op de wachtlijst gestaan. En toen was het nestje van Olly er. Ik ging op kittenbezoek en ben meteen als een blok voor Olly gevallen, de keuze was dus eigenlijk meteen gemaakt.

anduril_olly1

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Anduril: zij is niet zo’n knuffelpoes, elke moment dat ze dus wel komt knuffelen koester ik. Er is wel één specifieke moment die ik heel mooi vond. Bijna twee jaar geleden was ze erg ziek geworden. Ik heb haar toen een week moeten dwangvoeren en ze is toen daarna een week in de dierenkliniek opgenomen geworden om te herstellen, ze bleek een galgangontsteking te hebben en het was niet zeker of ze er wel doorheen zou komen. Elke dag ging ik haar bezoeken en zat ik gemakkelijk een uur bij haar. Als ik er was eet ze wel goed en elke dag zag ik haar beter worden. De dag voor ze naar huis mocht was ze al terug goed op krachten. Ik kwam de ruimte binnen waar ze in een kooi stond en ze stond al meteen recht en te miauwen naar mij. Toen ik haar kooi open deed kwam ze zo enthousiast knuffelen. Was zo mooi om te zien dat ze zo blij was om mij te zien. Sinds ze sindsdien thuis is merk ik trouwens dat ze veel knuffeliger naar mij is geworden dan vroeger, onze band is nu nog versterkt.

Olly kijkt overdag niet zo heel veel naar mij om. Hij is vooral bezig met te spelen of te slapen. Maar ‘s avonds wanneer ik naar bed ga, dan duurt het niet lang of hij ligt erbij. En liefst op of vlak naast mij en hij wijkt heel de nacht niet meer van mijn zijde. Als ik ‘s ochtends wakker wordt dan begint hij meteen te ronken en dan is het altijd eerst een knuffelmomentje voor ik aan mijn dag begin.

Olly1

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Anduril: opstaan, om eten bedelen, wat eten. Dan komt de speelse moment en wordt er met Olly gespeeld om dan de rest van de dag te slapen. ‘s avonds is er vaak even een knuffelmomentje bij het baasje wanneer Olly aan het slapen is. Later op de avond is er ook nog een vaste speelmoment met Olly en dan is het de rest van de nacht slapen.

Olly: de ochtend knuffel moment, opstaan, bedelen voor eten. Eten en drinken. Dan is er de speelmoment met Anduril. Gedurende de dag slaapt hij. ‘s avonds is er dan ook nog zijn ‘zotte kuren’ moment waarbij hij met Anduril speelt en vanaf dat het baasje gaat slapen, gaat hij ook slapen.

Hun ritmes komen dus redelijk goed overeen

anduril_olly2

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

Anduril:

– Eigenwijs: ze doet echt enkel waar ze zin in heeft
– Empathisch: zij voelt heel goed aan hoe je je voelt als baasje en als ik overstuur van iets ben komt ze me echt troosten
– Mensenkennis: tot nu toe is altijd al uitgekomen dat wanneer zij iemand echt graag heeft, dat die persoon ook echt een goed persoon blijkt te zijn. Wanneer zij iemand niet moet, dan blijkt die persoon ook eigenlijk niet zo denderend te zijn. Ik ben nu vrijgezel maar mijn nieuwe vriend zal dus door haar ‘goedgekeurd’ moeten worden :p.
– Elegant: ze is best wel een elegante kat, waarschijnlijk ook door haal leeftijd dat ze een bepaalde rust uit straalt
– Lui: ze is altijd al een luie kat geweest, ze speelt liefst al liggend met iets en zal niet zo overdreven achter dingen aan jagen. Enkel wanneer ze echt haar gekke bui heeft zitten zij en Olly overal rond te crossen.

Olly
– Speels: hij is nog jong dus ook nog behoorlijk speels
– Pestkop: hij kan Anduril soms echt pesten, wanneer zij rustig wil slapen springt hij er toch bovenop omdat hij wil spelen
– Watergeobsedeerd: hij is compleet geobsedeerd door water. Ik hoef nog maar richting de keuken te wandelen en hij spurt al naar de lavabo om te kijken of er water uit de kraan gaat komen. Als ik de kraan open zet dan gaat hij vaak gewoon mee in de lavabo zitten om met het water te spelen, dat hij daar helemaal nat van wordt maakt hem niet zoveel uit.
– Lief: over ‘t algemeen is hij een heel lief ventje. Als je zelf met hem speelt zal hij bv jouw hand wel vastpakken, maar hij zal nooit krabben of bijten. En hij geeft ook graag lekjes aan je hand, waarbij hij je hand echt vastneemt en niet meer los laat
– Drama queen: o wee als hij tijdens het spurten tegen jouw been aan loopt terwijl je aan het wandelen bent. Met allergrootste drama kijkt hij je aan of je bent de grootste bullebak en als je hem wil ‘troosten’ loopt hij van je weg en gaat hij zich onder de zetel verstoppen. Rammel je eens met een potje snoepjes dan smelt het drama weg als sneeuw voor de zon.

PicMonkey Collage anduril

Optioneel: wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Het is puur toeval maar allebei zijn ze vernoemd naar zaken uit films/series. Ik heb bij beide de naam behouden die door de cattery is gegeven. Anduril is een zwaard uit lord of the rings. En Olly is vernoemd naar een karakter uit game of thrones.

Ook leuk om te weten: Olly heeft een eigen Facebookpagina. De trotse eigenaar van deze twee leukies heeft zelf ook een blog.


Wat zijn Olly en Anduril twee dotjes, vind je niet? En wat zijn ze mooi! Zo leuk om te lezen dat twee katten die samen in één huis wonen allebei zo anders van karakter kunnen zijn. Aan de foto’s kun je al wel een beetje zien dat Olly een kleine deugniet is en Anduril echt een dametje. Ik vind het heel erg schattig om te lezen dat Olly lekker in slaap valt bij haar baasje en dat Anduril de toekomstige partner goed moet keuren. Zo zie je maar dat poezen zo’n belangrijk onderdeel van je leven kunnen worden!

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

6 Reacties

  1. 7 mei 2016 / 16:12

    Wat een knapperds! Ondanks dat ik meer een hondenmens ben lijkt een kat mij toch ook wel erg leuk! Leuke rubriek :)

  2. 13 mei 2016 / 21:47

    Wat leuk dit <3 misschien dat ik mijn kat Indy binnenkort ook wel opgeef hihi

  3. 16 mei 2016 / 11:18

    Oh wat een leuke rubriek. Met veel plezier gelezen (en foto’s bekeken) Ik ga over een tijdje mijn eigen 2 katten insturen, zo leuk<3

Geef een reactie