Show Your Cat(s) | Miemel & Oreo

Show Your Cat(s) | Miemel & Oreo

Vandaag mag ik tot mijn grote vreugde weer twee knappe poezenbeestjes onder de aandacht brengen. Beide lieverds hebben, vind ik, een hele leuke naam. Miemel is een zwart-witte dame van ongeveer 2 tot 2,5 jaar jong. Oreo is een zwart meisje van een paar maandjes oud. Beide meisjes wonen samen en zijn echte huis-tuin en keukenkatten. Maak vandaag kennis met Miemel en Oreo.

Hoe lang heb je jouw miauw(s) al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Ik heb Miemel vorig jaar maart uit het asiel gehaald. Miemel kwam meteen op ons afgerend en ging op haar rug voor mijn voeten liggen. Ik was meteen verliefd! Het was wel even spannend, want Miemel was gereserveerd. Gelukkig ging dat niet door en toen heb ik haar snel meegenomen!

Oreo heb ik pas sinds april. Via een cliënt op het werk hoorde ik dat een buurtbewoonster kittens had. Ik ben gaan kijken en was meteen verliefd op die kleine pluizenbol!  De 4 weken wachten duurden een eeuwigheid.

 image2

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw(s) koester jij?

Toen ik mijn konijn had laten inslapen en ik terugkwam van de dierenarts, begon Miemel heel jammerlijk te miauwen! Anders dan dat ze normaal miauwt. Daarna kwam ze troostend op mijn schoot liggen! Super lief gewoon!

Oreo is laatst bij me in bad gevallen/gesprongen. Ze schrok natuurlijk heel erg, en ik trouwens ook! Maar toen ik haar uit bad had gevist en ik haar helemaal onder het schuim zag zitten, moest ik er toch wel heel hard om lachen!

Hoe ziet de dag van jouw miauw(s) er uit?

Miemel houdt heel erg van luieren: op schoot, op de krabpaal, op de vensterbank… Gewoon overal! Ze heeft Oreo als vriendinnetje en daar speelt ze ook veel mee. Soms hebben ze ook een kleine ruzie, maar dat zijn ze zo weer vergeten! Daarnaast heeft ze chronische alvleesklierontsteking, dus ben ik veel bezig met haar voeding, zodat ze er zo min mogelijk last van heeft. ‘S Nachts komt ze altijd lekker tegen me aan liggen op bed!

Oreo heeft energie voor 100, een echte ADHD kitten! Ze speelt en speelt en speelt! Maakt niet uit waarmee of met wie. Met Miemel kan ze heel leuk spelen, maar als Miemel geen zin heeft, vindt ze het ook heel leuk om het konijn ‘lastig te vallen’. Het konijn is er echter niet zo van gediend, dus regelmatig vliegt er een grommend konijn achter Oreo aan! Wanneer ze eens moe is, moet ze op schoot uitrusten! Ook Oreo slaapt ‘s nachts meestal tegen me aan.

image5

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw(s) en waarom?

Miemel:
Lief, omdat ze aanvoelt hoe ik me voel;
Lui, ze houdt van slapen;
Onhandig, ze stoot regelmatig haar hoofd en springt vaker net mis;
Knuffeldier, knuffelen vindt ze heerlijk;
Miemelig, de naam heeft ze gekregen omdat ze vaak miauwt. Miemelen betekent in het Limburgs zeuren…

Oreo:
Ondeugend, want alles wat niet mag is zo leuk om te doen;
Knuffelkont, want knuffelen is zo fijn;
Brommer, want brommen (spinnen) kan ze heel hard;
Stunter, hoe hoger en gevaarlijker hoe beter;
Dramaqueen, bij iedere sprong gaat er een dramatische miauw aan vooraf.

image6


Wat zijn Miemel en Oreo leukies he? Ik vind de naam van Miemel ook zo ontzettend grappig. Miemelen betekent in het Limburgs inderdaad zeuren. Super leuk om een kat die vaak miauwt miemel te noemen. Daar was ik zelf dus echt nooit opgekomen.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

3 Reacties

  1. 11 augustus 2016 / 11:05

    Ze zijn echt super schattig! Gewoon van die katjes die je de hele dag wil knuffelen :D zo cute :D

  2. 11 augustus 2016 / 19:31

    Ooooh wat een mooie katten! Wat een leuk interview! Ik denk dat ik Lady ook maar even ga opgeven, helemaal leuk!

Geef een reactie