Show Your Cats | Paco & Beertje

Show Your Cats | Paco & Beertje

Joepie! Vandaag is het weer eens tijd om twee knapperds te showen. Vaak heb ik de eer om één knapperd te laten zien in de Show Your Cat rubriek, maar vandaag dus lekker twee. Hoe meer kattenzielen hoe meer vreugde, toch? En knappe Paco en Beertje zorgen vandaag voor vandaag voor vreugde, dat is één ding dat zeker is. De acht jarige meneer Paco heeft “maar” 3 poten zonder dat hij hier hinder van lijkt te ondervinden en Beertje is met haar 14 jaar echt een dame op leeftijd. De eigenaresse van dit mooie duo heeft de vragen ontzettend leuk en uitgebreid ingevuld. Het is hartverwarmend om op deze manier kennis te mogen maken met Paco en Beertje.

Hoe lang heb je jouw miauws al en hoe zijn ze bij je terecht gekomen?

Het is alweer 14 jaar geleden dat wij op zoek gingen naar een poesje om onze vorige kat Pino gezelschap te houden. Op dat moment was het nog toegestaan om katten al na een paar weken bij hun moeder weg te halen, dus haalden wij ons poezenmeisje op toen ze net 6 weken oud was. Daarvóór waren we al even op kennismaking geweest met het hele nestje, maar Beertje sprong er voor ons meteen uit. Ze zag er zo lief uit met haar zwart-witte vacht en gevlekte neusje.

14393884_875605942569820_1747005147_o

Toen Pino op 16 jarige leeftijd overleed, misten we hem zo erg dat we geen nieuwe kat erbij wilden. Maar na een tijdje ging het toch kriebelen en via via kwamen we uit bij een lieve vrouw die net een nestje katten had. Daar zat ook Paco tussen en we waren meteen verkocht.

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauws koester jij?

Beertje heeft een heel eigen karaktertje. Ze is meestal onwijs lief en is graag onder de mensen. Maar als mensen niet doen wat zij wil, dan kan ze ook een behoorlijke diva zijn. Op dat soort momenten kan ik soms hard om haar lachen. Zo kan Beertje er echt niet tegen als ze net lekker op schoot zit bij iemand en diegene opeens wil opstaan. Dan miauwt ze heel hard en trippelt ze zwaar geïrriteerd op haar teentjes en heupwiegend naar buiten. Maar op die divabuien na, is Beertje vooral een ontzettende lieverd. Ze komt graag op mensen af, laat zich altijd aanhalen en is dol op aaitjes onder haar kin. Het meest typische voor Beertje zijn de momenten dat ze (letterlijk!) op het hoofd van mijn vader gaat zitten om aan zijn haren te likken. Wat zouden de collega’s van mijn vader vreemd opkijken als ze zien dat hij tijdens een conference call weleens door onze ‘kapster’ Beertje onder handen wordt genomen.

14455845_878020838994997_1709817550_o

Paco is echt een kat van uitersten. Soms kunnen we hem wel achter het behang plakken als hij weer eens aan spullen bijt of om eten zeurt. Maar meestal is hij gelukkig heel lief. Het meest koester ik de momenten waarop hij op het voeteneinde van mijn bed ligt, terwijl ik aan het studeren ben. Ik kan niet anders dan smelten als hij me dan aankijkt met zijn stralende groene ogen. Hilarisch is het als Paco met zijn achterpoot aan zijn kopje probeert te krabben. Paco is al op jonge leeftijd aangereden en mist daardoor een achterpoot. Hij kan alles prima en geen schutting is hem te hoog. Maar soms vergeet hij even dat zijn achterpoot er niet meer zit. Dan schudt hij met zijn heup heen en weer om te krabben, maar merkt na een tijdje dat er geen poot meer aan zit. Arm mannetje!

14423813_875605935903154_1700192490_o

Hoe ziet de dag van jouw miauws er uit?

Beertjes dagen zijn meestal gevuld met slapen, slapen en nog eens slapen. Beertje heeft zo haar favoriete plekjes om te slapen. De ene maand is ze niet van een bepaalde stoel af te slaan en de andere periode ligt ze alleen nog maar op de leuning van de bank. Dat is dan echt haar plekje en daar vind je haar soms wel 8 uur achter elkaar in dezelfde houding. Natuurlijk eet ze ook weleens tussendoor, maar met eten heeft Beertje een wat aparte relatie. In de winter eet ze alsof er een hongersnood aankomt en kweekt ze een flinke speklaag, maar in de zomer krijgt ze nauwelijks een hap door haar keel. Bovendien gaat Beertje ‘s zomers het liefst picknicken, wat inhoudt dat we haar voerbak in de tuin moeten zetten voordat ze een hap van haar eten wil nemen…

14424236_878020858994995_1596631920_o

Paco’s dag bestaat grotendeels uit slapen. Tussen het slapen door houdt hij wel altijd goed in de gaten of er iemand naar het kastje met kattenvoer loopt. Hij ontwaakt zelfs uit zijn diepste slaap als de deur van dat kastje opengaat. Naast eten en slapen, komt Paco ook graag buiten. Hij gaat dan in de tuin zitten of rent een beetje door de wijk. Af en toe neemt hij “gezellig” muizen, vogels en soms zelfs een kikker voor ons mee. Tja, jachtinstinct…

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw en waarom?

Beertje:
Gezellig – Beertje is altijd te vinden waar de mensen zijn. Het liefst gaat ze bovenop je laptop of op je schoot zitten om maar even te laten weten dat ze er graag bij wil zijn.
Diva – Beertje heeft zo haar diva-achtige trekjes. Als iets Beertje niet zint, dan laat ze dat duidelijk blijken. Het geluid wat uit haar komt als iemand opstaat, gaat echt door merg en been. Alsof iemand net keihard op haar staart is gaan staan!
Lief – Ik hoef maar een keer naar Beertje te kijken of ik ben verkocht. Ze kijkt altijd zo lief en tevreden uit haar ogen en laat graag blijken dat ze het fijn vindt als je haar aait door hard te snorren.
Braaf – In tegenstelling tot Paco doet Beertje, op zitten op de laptop na, bijna nooit iets wat niet mag. Aan muizen vangen doet ze niet, speeltjes vindt ze niets en van Paco’s streken moet ze niets hebben.
Slaapkop – Beertje slaapt de hele – maar dan ook echt de hele! – dag. Als ze naar buiten gaat om haar behoefte te doen, is ze vaak binnen een paar minuten weer binnen. Het liefst ligt ze gewoon lekker op haar plekje en wordt ze niet gestoord door wie of wat dan ook.

14375383_875605925903155_881967173_o

Paco:
Eigenwijs – Paco doet graag waar hij zelf zin in heeft, ook al weet hij het precies als die dingen eigenlijk niet mogen.
Avonturier – Paco gaat graag op avontuur uit bij ons in de buurt. Hij komt regelmatig zwart van de aarde of roetvlekken thuis. Wat hij dan gedaan heeft, blijft een raadsel.
Vreetzak – Paco’s hele dag draait om eten, eten, eten. Toch is hij (door het vele rennen) verre van dik.
Lief – Een schootkat is Paco niet, maar hij laat zich wel graag aaien en komt graag even naast je zitten. Ook komt hij vaak al van verre op ons afgerend als we met de fiets of auto aan komen rijden.
Uitslover – Paco slooft zich altijd graag uit voor onze andere kat, Beertje. Dan gaat hij opeens rondjes rennen om de bank, waarop Beertje hem aankijkt met een blik van “Jou ken ik niet!”

Optioneel: wat wil je nog meer kwijt over jouw miauws?

Elke dag weer genieten we van onze lieve en gezellige Beertje (ook wel ‘Mevrouw de Beer’ en ‘Beerie’ genoemd) . Ook al moeten we elke maand een bepaalde stoel of bank aan haar afstaan en mijn vader zelfs zijn kalende hoofd, dat hebben we graag over voor ons mooie poppetje. Soms kunnen we stiekem hard om haar lachen, maar meestal is het vooral heerlijk om haar te aaien en lekker met haar te kroelen.

Paco is echt de stoere vent bij ons in huis en we zijn allemaal helemaal dol op hem. Intussen heeft Paco mede daarom al zo’n 100 koosnaampjes gekregen, variërend van ‘Pakie’ of ‘Pacootje’ tot ‘Pakemans’ of zelfs ‘Meneer de Paak’. Juist zijn soms wat vreemde acties maken hem wie hij is: onze eigenwijze, avontuurlijke, eetverslaafde, lieve een uitsloverige kater.

14488797_878020848994996_1069165888_o


Wauw! Vonden jullie het ook zo ontzettend leuk om deze twee totaal verschillende poezenbeesten op deze manier te leren kennen? Ik vond het werkelijk hartverwarmend. De eigenaresse van deze twee lieverds heeft de vragen ontzettend leuk en uitgebreid beantwoord. Ontzettend leuk ook dat zij haar eigen blog heeft.

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

15 Reacties

 1. 10 oktober 2016 / 12:03

  Wat ontzettend leuk ingevuld! Ik ben fan van Beertje de Diva! :3

 2. 10 oktober 2016 / 17:12

  Ah zo leuk om onze poezenbeesten hier terug te zien! Ontzettend bedankt voor de leuke blogpost :)

  • 10 oktober 2016 / 21:29

   Graag gedaan! Ik vond het heel leuk om deze twee knapperds op mijn blog te mogen plaatsen.

 3. 10 oktober 2016 / 17:58

  Wat een leuke rubriek vind ik dit zeg. Het zijn mooie katten!

  • 10 oktober 2016 / 21:30

   Dankjewel Manon. <3 Ik vind het zelf ook nog altijd een hele leuke rubriek.

   • 10 oktober 2016 / 21:51

    Misschien geef ik me binnenkort wel op als ik het wat rustiger heb. Heb zelf 3 katten

 4. 11 oktober 2016 / 08:06

  Oh ik lees deze verhalen van andermans poezenbeesten zo graag. Die diva streken van Beertje heeft mijn poezenbeest ook. Leuk om te lezen dus! Xx Laura

 5. 11 oktober 2016 / 08:16

  Zo een leuke rubriek, ik ga aan Marie en Toulouse vragen of zij ook een keer willen meedoen! ;)

  • 11 oktober 2016 / 11:06

   Dat lijkt me heel erg leuk. Maar altijd in overleg met de kittehs natuurlijk. Haha.?

 6. 11 oktober 2016 / 21:52

  Wat leuk om te lezen en wat ondeugend maar ter gelijke tijd ook zo schattig!

 7. 11 oktober 2016 / 23:14

  Ahw wat een schatjes! Wij hebben geen huisdieren, alleen soms een leenhond van geode vrienden voor een week of weekendje. Altijd erg gezellig!

Geef een reactie