Show Your Cat(s) | Princess

Show Your Cat(s) | Princess

Vandaag is het weer tijd om een knappe poezenmoes in het zonnetje te zetten. Anduril & Olly zorgde twee weken geleden voor de aftrap van de “Show Your Cat(s)” rubriek, en vandaag volgt deze leuke poes Princess hen op. Deze zesjarige dame is een kruising tussen een Abbesijn en een Europese korthaar. De naam Princess (bijnamen: Pinny en Cess) is haar op het lijf geschreven. Maak vandaag kennis met poezendame Princess, die stiekem ook nog een geldwolf blijkt te zijn..

Hoe lang heb je jouw miauw al en hoe is hij/zij bij je terecht gekomen?

Ik heb haar in december 2010 gekregen als kerstcadeautje. Dat heb ik ook meteen geweten, want mevrouw zat regelmatig letterlijk in de kerstboom.

20160510_115814 (1)

Welk moment (lief/hilarisch/bijzonder) met je miauw koester jij?

Een van de allerleukste momenten van Princess vind ik toch wel die keer dat de klok op tafel lag en zij heel druk met haar pootje het wijzertje aan het volgen was. Dat zag er zo lief en schattig uit.

Oh en de ene keer dat er een briefje van 10 euro op tafel lag, zij kwam aanrennen en greep het briefje in haar bekje en rende er toen weer vandoor. Ik heb echt zeker een kwartier in een deuk gelegen.

20160510_115404 (1)

Hoe ziet de dag van jouw miauw er uit?

Als ik beneden kom dat is het net zo lang zeuren tot ze wat te eten krijgt. Dan is het  lekker knuffelen bij mij op schoot en ik mezelf in allerlei bochten moet  werpen om fatsoenlijk mijn ontbijt op te eten. Als de zon schijnt, dan gaat ze in het mandje liggen voor een uitgebreide wasbeurt. Mevrouw slaapt het liefst de hele dag door. Eind van de middag heeft ze de dolle 10 minuten en vliegt ze door het huis heen en speelt ze met haar speeltje. In de avond wordt het heerlijk bij mij op schoot nog even tv gekeken.

20160510_115857 (2)

Welke vijf woorden zijn karakteriserend voor jouw miauw?

Erg kieskeurig ( eet ook echt niet alle vis), lui, knuffelkont, dol op aandacht

Optioneel: wat wil je nog meer kwijt over jouw miauw?

Haar naam past onwijs goed bij haar gedrag maar dat is niet de reden dat ik haar zo noemde. Ik wilde haar eigenlijk Lady noemen, maar toen noemde iemand anders haar kat al zo.

Ook leuk om te weten: de trotse eigenaar van deze Princess dame beheert zelf ook een eigen blog.


Wat is Princess een grappige dame zeg. Ik vind het echt heel erg grappig dat ze als kerstcadeautje is gegeven en het kerstaspect zo letterlijk nam door lekker in de kerstboom te klimmen (dat zal een flinke rommel hebben gegeven!). Erg grappig ook dat ze geobsedeerd raakte door de wijzers van de klok. Ook grappig dat haar naam zo goed bij haar karakter past. Wat een dametje is Princess zeg!

Heb jij ook een ontzettend leuke kat of meerdere leuke katten? Dan kun jij jouw poezenbeest(en) ook in the spotlights zetten door mee te doen aan “Show Your Cat(s)”! Kijk voor meer informatie op de pagina van Show Your Cats.

Share:

8 Reacties

 1. 18 mei 2016 / 08:30

  Wat een schatje! Dat van dat briefje geld, haha. Super mooi kerstcadeau :D

 2. 18 mei 2016 / 08:33

  Wat lief zeg. Leuk om te zien ook elke poes/kat zijn eigen willetje heeft.

 3. 18 mei 2016 / 19:05

  Oh wat een heerlijke eigenwijze dame! Daar hou ik wel van, een kat met karakter <3

 4. 19 mei 2016 / 11:28

  Oh wat super leuk om mijn schatje hier te zien:) dankjewel dat je er zo’n leuk artikel van hebt gemaakt. Xx Laura

 5. 20 mei 2016 / 08:59

  Aaah zo leuk! Ik ben gek op poezen haha. Super schattig met die klok :)

 6. 20 mei 2016 / 16:39

  Aaah, wat is ze lief <3 Enne, ik ga nu meteen een klok bij mijn kat Wikkie neerleggen en kijken hoe zij hierop reageert ;-)

Geef een reactie