Still alive

Still alive

Hey hoi. Ken je me nog? Die ene die gesprekken begint met katten op straat, een uit de kluiten gewassen poezenvriendin in haar “urban jungle” heeft rondlopen, in het verleden heel veel schreef over duurzame cosmetica en fair fashion en dat stiekem nog steeds wil doen. Die ene die al vaker beloofd heeft om ergens over te bloggen maar dat vervolgens toch niet deed, die zegt frisse blogenergie te hebben en vervolgens weinig publiceert en de ene keer heel goed en de andere keer heel slecht is in het bijhouden van haar Instagram accounts. Die ene die honderdduizenddingen wil maar zich, als het puntje bij paaltje komt, heel goed beseft dat willen en kunnen soms mijlenver uiteen liggen. That’s me! And me is still alive.

En hoewel ik weet dat ik niets of niemand verantwoording verschuldigd ben over het feit dat het alweer drie weken geleden is dat het laatste artikel hier online kwam, ga ik dat toch gewoon wel even doen. Omdat het ergens toch wel fijn voelt om dat te doen.

Er wordt soms weleens gesproken van stilte voor de storm. Ik doe gewoon aan stilte tijdens de storm. Voordat je denkt: “storm? heftig!” stel ik je even gerust. De storm waar ik in verkeer is niet heel heftig maar het vraagt wel heel erg veel energie. En dat vraagt om keuzes. Want helaas is mijn energie niet ongelimiteerd. Het komt voor mij ook neer op de simpele, maar lastig uit te voeren uitspraak: “Dare to rest”. Want hoewel rusten van essentieel belang is, voelt dat niet altijd even goed. Soms voel ik me schuldig als ik tijd voor mezelf wil nemen. Maar gelukkig lukt het mij de laatste tijd op veel fronten beter. Ik kan beter loslaten. En daar is mijn blog een goed voorbeeld van. Niet omdat ik het niet leuk meer vind maar omdat ik keuzes moet maken. En dat betekent simpelweg dat ik sommige dingen dan minder aandacht moet geven.

Want als het op “voor jezelf zorgen” neerkomt, ben jij de enige die dat kan doen. En in het geval van mij ben ik dat dus. Met behulp van Vlinder natuurlijk. Want zij zorgt iedere dag voor mijn daily dosis oxytocine en endorfine. Heel erg fijn!

Share:

7 Reacties

 1. 16 mei 2019 / 07:37

  Wat heb je dat prachtig verwoord! Het is juist heel mooi en waardevol dat je de rust neemt die je nodig hebt in deze drukke periode. Hopelijk krijg je het snel iets rustiger 🙂

 2. Nancy Leemans
  16 mei 2019 / 08:29

  Blij je weer te horen 🐾🐾🐾

 3. 16 mei 2019 / 08:45

  Goed dat je naar je lichaam luistert en er naar handelt chick! Mooie boodschap 🙂

 4. 16 mei 2019 / 10:35

  Doe maar rustig, Sara. We zien je wel weer verschijnen als de rust wedergekeerd is. Denk nu maar even aan jezelf.

 5. 16 mei 2019 / 13:27

  Goed voor jezelf zorgen in een storm is altijd belangrijk! Wat goed dat je dat niet vergeten bent.

 6. 21 mei 2019 / 23:09

  Wat goed dat je toch je rust hebt genomen, ik ben ook in een hectische molen op dit moment. Volgende week krijgen we de sleutels van ons eerste huisje en over twee maanden gaan we al trouwen, bizar!

Geef een reactie