Straatkatten in Huissen #1

Straatkatten in Huissen #1

Een poosje geleden besloten mijn vriend en ik op zondag er eens lekker op uit te trekken. We gingen – lekker degelijk – samen een fietstocht maken. Hoewel we dat niet zo vaak doen, vonden we het allebei ontzettend leuk. Nieuwe plekjes ontdekken, samen picknicken en als kers op de taart foto’s maken van straatkatten* in een klein dorpje in Gelderland genaamd Huissen. We kwamen namelijk ontzettend leuke katten tegen die we echt op de foto moesten zetten. Vandaag deel ik de foto’s van deze snoetjes.

Schutting chiller

straatkat-huissen straatkat-huissen2Deze atletische kat lag op deze prachtige zondag lekker op de schutting. Ik kan me niet voorstellen dat dit lekker ligt, maar deze schutting chiller lag gewoon lekker een dutje te doen op deze schutting. Tot ik kwam met mijn camera. Deze kat zal vast gedacht hebben: he wat vervelend, laat me toch lekker slapen. Sorry poes, blame it on my cat fascination.

Zwart-wit kitteh

straatkat-huissen3 straatkat-huissen4In het hoge gras zat deze kitteh. Het was een jong katje met een wit snoetje en een pik zwart neusje en kinnetje. Mooi contrast! Om het leuke snoetje van dit jonkie compleet te maken kijkt dit beestje je aan met prachtige fel gele ogen. Wat een beauty.

Kitteh gorilla neusje

straatkat-huissen6 straatkat-huissen5En in hetzelfde grasveld zat een andere kleine kitteh. Ik denk dat het broertjes en/of zusjes van elkaar waren. Beide zwart met wit, van dezelfde grootte en prachtige gele ogen. Deze kitteh vond ik zo komisch door het neusje. Het deed met echt denken aan een gorillaneusje. Dit katje was samen met het de zwart-witte kitteh lekker aan het genieten van het vrije leven. Wat moet het kattenleven toch heerlijk zijn.

Fotografeer jij weleens katten op straat?

* Met straatkatten bedoel ik: katten die ik op straat tegenkom. Het zijn dus zeker niet altijd zwerfkatten maar vaak katten die gewoon een baasje hebben.

Share:

9 Reacties

 1. 17 oktober 2016 / 08:02

  Wat een mooie foto’s weer! Jij weet steeds weer zulke mooie katten te spotten op straat. Die schutting chiller vind ik dit keer het leukst!

  • 17 oktober 2016 / 20:05

   Ahhhw dankjewel. <3 Ik vind het ook echt super leuk om te doen.

 2. 17 oktober 2016 / 23:31

  Ah wat lief!! Mooie foto’s heb je gemaakt! En wat grappig in Huissen (ik kom oorspronkelijk uit Bemmel) (ligt daar vlakbij)

  • 19 oktober 2016 / 15:56

   Bedankt voor je leuke compliment. Dat ligt daar zeker vlakbij ja. Wat grappig. Ik kom zelf uit Arnhem, dus dat is ook vrij dichtbij. :)

 3. 18 oktober 2016 / 09:44

  Aah dit is zo lief! Ik vind het hele concept van jouw blog echt geweldig! <3

 4. 19 oktober 2016 / 20:47

  Dit is zo ontzettend leuk en origineel. De kat van mijn zus had ook een gorilla neusje maar die noemde ik anders hihi. Ik kan me ook niet echt voorstellen dat een schutting lekker licht, al zie ik het katten erg vaak doen dus is het waarschijnlijk best lekker.

  • 19 oktober 2016 / 20:50

   Dankjewel voor je lieve compliment. Grappig he, zo’n gorilla neusje. Hoe noemde jij de kat van je zus? :)

Geef een reactie