Terugblik december 2017

Terugblik december 2017

Eigenlijk had dit maandoverzicht precies vorige week, op 1 januari, online moeten komen. Want mijn regel is dat het maandoverzicht altijd op de eerste maandag van de maand online komt te staan. Maar hey, regels zijn er om gebroken te worden. Daarom blik ik gewoon een weekje later terug op mijn decembermaand. De maand van de feestdagen. Een maand vol leuke dingen en weinig foto’s. Want ik ben dus echt zo’n persoon die vaak vergeet om foto’s te maken van leuke dingen. Ik zie het maar als een leerpuntje. Iets wat misschien ook nog op mijn veel te lange en vast niet haalbare lijst met goede voornemens voor 2018 had moeten staan. Ach, blame it on the gezelligheid. Want dat december een gezellige maand was, is één ding dat zeker is.

Dingen die ik deze maand deed

Eigenlijk deed ik te veel om op te noemen deze maand maar ik probeer het toch maar. De maand begon natuurlijk met Sinterklaas. Ik vierde eerst sinterklaas met de familie van mijn vriend. Dat doen we ieder jaar met surprises en gedichten. De dag daarna vierde ik sinterklaas met mijn familie. Dat deden we dit jaar door het spelen van een spel met cadeautjes. We hadden afgesproken dat het alleen eten- en drinken cadeautjes mochten zijn. Lekker bruikbaar en geen prullaria dat na zo’n spel al snel in de prullenbak verdwijnt.

December was natuurlijk ook de maand van de witte wereld. En hoewel ik geen sneeuwpop heb gemaakt of een sneeuwballengevecht heb gehouden, heb ik er stiekem toch wel van genoten. Het hoort toch een beetje bij het gevoel van die decembermaand.

Aan het eind van de maand stonden de meeste dingen gepland. Zo ben ik gaan lazergamen met collega’s en werd ik – hoe kan het ook anders – aller laatste. En met aller laatste bedoel ik dus ook echt aller aller aller laatste want ik kwam met mijn score van -107 ver onder de persoon die zichzelf met +86 punten eennalaatste mocht noemen. Hilarisch!

Ik vierde uiteraard ook kerst: kerstavond bij de ouders van mijn vriend, eerste kerstdag met de hele familie (zo’n 20 man) bij oma en tweede kerstdag met mijn ouders en de zus van mijn vriend bij ons. De kerstdagen kort samengevat: veel eten, veel gezelligheid, spelletjes spelen en samen zijn. In de week na kerst ging ik weer eens naar Amsterdam. Daarna stond oud en nieuw snel genoeg voor de deur: met vrienden van mijn vriend en een vriendin van mij vierden we het in Arnhem. Borrelen, hapjes en daarna nog naar een feestje gegaan om een beetje te dansen. Uiteindelijk eindigden we met chips en pizza in bed. En hoewel dat eigenlijk iets is wat tijdens de eerste uurtjes van 1 januari 2018 gebeurde, vind ik het toch passen bij dit maandoverzicht.

Foto’s die ik deze maand maakte en waar ik blij mee ben

In zo’n collage is het onmogelijk om de foto’s in volledig formaat te laten zien. De eerste foto is daarom echt maar een ini mini stukje van de volledige foto waarop ik onze nieuwe babyplantjes show. Ook de foto met de kerstbal vind ik leuk gelukt. Helaas niet helemaal scherp maar het was echt een lucky shot. De kerstbal was gevallen en op het moment dat ik deze even op de bankleuning legde, vond Vlinder het blijkbaar een interessant snuffelobject. Snel snel mijn camera om meteen een foto te schieten. Veel tijd was er niet want Vlinder is altijd snel uitgekeken op dit soort dingen. De laatste foto maakte ik vanuit ons raam toen het gesneeuwd had. Een aantal takjes uit onze plantenbak op het balkon lieten zien dat de dooi was ingezet.

5 best gelezen artikelen deze maand

1. Poezenweetjes | Stress en angst bij katten

2. Decoratie items van de “100 nieuwste” van de Action

3. Zara Parfum | Mijn Zara parfum stash*

4. Poezenmokken | 12x fantastische mokken met poezen

5. Parfum dupe: 4x budget prijsje, dure geuren*

* Let op! De parfum van Zara is, voor zover ik dat weet, niet dierproefvrij! Deze artikelen heb ik geschreven voordat ik overging op dierproefvrije producten. Via Google wordt dit artikel iedere maand vaak bekeken.

Opgemaakte producten

In december maakte ik twee producten op. Eentje daarvan heb ik zelf opgemaakt de ander samen met mijn vriend.

Mijn vriend en ik hebben de hair rescue and restore hennep shampoo van Dr. Organic met heel veel plezier gebruikt. Ik had echt het idee dat mijn haren telkens blij werden als ik dit product had gebruikt.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? Dat sluit ik zeker niet uit

Het tweede product dat ik opmaakte was de passiebloem en rijst conditioner van het huismerk van de Duitse DM drogisterij. Deze conditioner van Alverde vond ik niet heel fijn. Ik had het idee dat het product weinig voor mijn mijn hongerige krulharen haren deed.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? Nee

Voornemens januari

Eigenlijk heb ik veel te veel voornemens voor januari. Een nieuw jaar betekent voor mij nieuwe energie en de drive om dingen anders aan te pakken. Vandaar dat ik een veel te lange lijst met goede voornemens heb geplaatst. Als ik voorzichtig aan de slag ga met een paar van deze goede voornemens dan ben ik al dik tevreden,

Hoe zag jouw december er uit en wat zijn jouw voornemens voor januari?

Share:

5 Reacties

  1. 8 januari 2018 / 07:37

    Zo te horen heb je een heerlijke maand december achter de rug! Alleen maar een goed teken toch dat je zo veel hebt genoten dat je vergat om foto’s te maken van alles?! ? Wat een prachtige foto’s ook! Vooral die van Vlinder met de kerstbal vind ik zó mooi.

  2. 8 januari 2018 / 13:01

    Wat een leuke terugblik! Die foto met de kerstbal vind ik echt heel tof, die is goed gelukt!

  3. 9 januari 2018 / 20:01

    Wat een fijne maand voor jou! Het was niet helemaal mijn maand geloof ik, volgens mij was ik nog niet klaar om 2017 af te sluiten!

Geef een reactie