Terugblik januari 2018

Terugblik januari 2018

De eerste maand van 2018 ligt alweer 1,5 week achter ons. Ik kan in ieder maandoverzicht het cliché gezegde “de tijd vliegt” wel aanhalen. Bizar dat het zo snel gaat. Anyway: zo’n eerste maand van een nieuw jaar voelt altijd een beetje als een frisse start. Als een nieuw begin om aan de slag te gaan met dingen (heel veel dingen) waar je het jaar daarvoor eigenlijk ook al mee aan de slag wilde. Zo’n nieuw jaar wil je, ik wel tenminste, natuurlijk ook goed beginnen door een fijne januarimaand te beleven. Want een goed begin is het halve werk. Ook ik probeerde natuurlijk goed aan 2018 te beginnen en in sommige opzichten is dat best goed gelukt.

Dingen die ik deze maand deed

In januari besloot ik maar meteen de koe bij de horens te vatten wat betreft een goed voornemen van mij. Ik had mezelf namelijk al een aantal jaren voorgenomen om meer te gaan bewegen en daar heb ik nu werk van gemaakt: ik heb een yoga abonnement genomen en tot nu toe ben ik iedere week braaf naar een yoga les gegaan. Een artikel over mijn eerste ervaringen met yoga volgt nog, maar ik kan verklappen dat het best intensief is. Verder had ik in januari nog een heel gezellig vrijgezellenfeest en ging ik twee keer in één week uiteten met collega’s. Ook bracht ik samen met twee collega’s een bezoekje aan het kattencafé in Nijmegen. Tussen de bedrijven door werkte ik ook aan mijn carnavalspak. Helaas was januari niet alleen maar leuk. We hebben ook afscheid genomen van de opa van mijn vriend. En hoewel dat soort dingen altijd verdrietig en naar zijn, is het afscheid wel erg mooi geweest.

Foto’s die ik deze maand maakte en waar ik blij mee ben

Tot mijn grote spijt moet ik bekennen dat ik in januari erg weinig foto’s heb gemaakt. Gek en jammer eigenlijk, want ik haal er zo veel energie uit. Deze maand heb ik de meeste foto’s gemaakt van Vlinder. Vandaar dat ze twee keer voorkomt in dit lijstje. De eerste foto heb ik gemaakt op een donkere en grauwe dag. Doordat ik met de instellingen van mijn camera aan het spelen was, is er nog een vrij goede foto uit gekomen. De tweede foto heb ik gemaakt toen het water in de rivieren heel hoog stond. Wat ik mooi vind ik deze foto is dat er op het moment dat ik de foto maakte, net een paar vogels te zien zijn in de lucht. De derde foto is er eentje waar ik oprecht wel heel erg blij mee ben. Vlinder in haar mandje met een zeer koninklijke pose.

5 best gelezen artikelen deze maand

 1. Decoratie items van de “100 nieuwste” van de Action
 2. De groener doener tag
 3. Eiwit masker (poriën verkleinen & huid zuiveren)
 4. Zara parfum | Mijn Zara parfum stash*
 5. Kattenbak hack | Kattenbak verbergen

* Let op! De parfum van Zara is, voor zover ik dat weet, niet dierproefvrij! Deze artikelen heb ik geschreven voordat ik overging op dierproefvrije producten. Via Google wordt dit artikel iedere maand vaak bekeken.

Opgemaakte producten

Deze maand maakte ik twee soorten crèmespoeling van Alverde op. Ik vond de variant met de oranje dop, in tegenstelling tot de conditioner die ik in dit artikel laat zien, erg fijn. Daardoor was ik er dus ook van overtuigd dat ik deze nogmaals zou kopen. Tot ik de crèmespoeling met de paarse dop probeerde. Dit is echt een absolute topper voor mijn haren.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? De paarse sowieso. Het exemplaar met de oranje dop alleen als de paarse op is in de winkel

Voornemens februari

Genieten met een hoofdletter G. Eigenlijk met alleen maar hoofdletters. Er staan allemaal leuke dingen op de planning: een bruiloft, carnaval en een week naar Marokko. Daar moet ik natuurlijk absoluut van GENIETEN.

Wat zijn jouw voornemens voor februari?

Share:

5 Reacties

 1. 9 februari 2018 / 07:23

  Wat een verdrietig nieuws van de opa van je vriend. Gecondoleerd! Fijn dat je verder wel leuke dingen hebt kunnen doen in januari. Zo leuk dat je naar het Kattencafé bent geweest! En je carnavalsoutfit ziet er ook heel gaaf uit.
  Geniet volop van februari! Zo te horen heb je genoeg leuke dingen op de planning staan. En Marokko?! Wauw, hoe gaaf is dat ?

 2. 9 februari 2018 / 10:29

  Ohhh een yoga abonnement, heerlijk! En wat heb je gave dingen op de planning, geniet ervan ?

 3. 9 februari 2018 / 11:01

  Wat een prachtige vooruitzichten! Geniet met volle teugen! Die Repair-Spülung van Alverde ziet er goed uit. Fijn dat hij geen siliconen bevat. Alsnog gecondoleerd met het verlies van de opa van je vriend.

 4. 9 februari 2018 / 14:11

  Yoga! Dit jaar ben ik toevallig ook met yoga begonnen! super leuk ?

 5. 9 februari 2018 / 15:17

  Gecondoleerd! Verdrietig nieuws ? Gelukkig staan er komende maand leuke dingen bij je op de planning, veel plezier alvast in Marokko!

Geef een reactie