Terugblik oktober 2017

Terugblik oktober 2017

Hoewel november al bijna één week oud is, komt vandaag pas het “terugblik oktober” artikel online. Ik kan trouwens echt niet geloven dat we al in november zitten. Niet normaal gewoon. Het jaar 2017 is alweer bijna over. Maar dat even terzijde. Oktober was voor mijn gevoel een maand waarin veel dingen gebeurde, ook vervelende dingen die veel energie kostte. Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan die de vervelende dingen redelijk compenseerden. In dit artikel neem ik je mee in mijn oktobermaand, met een samenvatting van wat ik in oktober heb gedaan, welke producten ik op heb gemaakt, wat de 5 best gelezen artikelen op mevrouwmiauw.nl waren, wat mijn favoriete foto’s waren én wat mijn voornemen voor november is.

Leuke dingen die ik deze maand deed

In oktober ging ik een dagje naar Amsterdam en vervolgens samen met een vriendin naar het concert van Angus & Julia Stone in Afas live. Twee dagen later verraste ik mijn vriend en trakteerde ik hem op drie dagen Keulen, waar we ons prima vermaakt hebben. We struinden door de stad, gingen naar een Jazzcafé, hebben lekker gegeten, bezochten de botanische tuin en genoten van de oktoberzon in een park. Ook bracht ik een bezoekje aan een vriendin van me die samen met haar vriend en hun mooie dochtertje in een nieuw huis is gaan wonen. En eind oktober was mijn vader jarig. Oktober is ook de maand waarin ik me (EINDELIJK!) eens heb verdiept in Lightroom. Ter uitleg: Lightroom is een zeer uitgebreid fotobewerkprogramma. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb gedaan en beleef nu veel plezier aan het bewerken van mijn foto’s.

Foto’s die ik deze maand maakte en waar ik blij mee ben

Ik merk dat ik steeds meer plezier beleef aan het maken van natuurfoto’s. Daarom kon ik mijn geluk niet op toen we in de prachtige botanische tuin in Keulen waren. Het was echt zó mooi. Twee van de drie foto’s heb ik daar gemaakt. De foto van de hommel is eigenlijk een horizontale foto, check hem hier. De foto van Vlinder vind ik ook erg goed gelukt. Ze ziet er daar zo statig uit. Onze koningin.

5 best gelezen artikelen deze maand

1. Decoratie items van de “100 nieuwste” van de Action

2. Dag van de duurzaamheid: 10 tips om te ontspullen én ontspuld te blijven

3. 3x tips voor een gezonde en gelukkige kat + winactie

4. Poezenweetjes | Je kitten opvoeden

5. Kattenbak hack | Kattenbak verbergen

Opgemaakte producten

Nadat ik in september zo veel producten op heb gemaakt, was oktober een maand waarin ik maar één product heb opgemaakt: deze faith in nature conditioner vond ik, net als de andere faith in nature conditioner, best fijn. Ook met deze conditioner kreeg ik mijn haren prima uit elkaar en mijn haren zagen er met deze conditioner goed uit. Maar ook bij deze conditioner vond ik de geur niet heel erg lekker. Het deed me denken aan gember en daar ben ik niet zo’n fan van.

Voornemen november

In november wil ik lekker bezig blijven met het bewerken van foto’s in lightroom. Ook wil ik eigenlijk weer iets meer beauty artikelen gaan schrijven op mevrouwmiauw.nl. Dus ook dat neem ik mee als voornemen voor deze novembermaand.

Hoe zag jouw oktober er uit en wat zijn jouw voornemens voor november?

 

Share:

13 Reacties

 1. 6 november 2017 / 12:59

  Wat leuk om te lezen! Ik vind echt dat je prachtige natuur foto’s maakt, super leuk om te zien ❤ En ook heel tof dat je meer beauty artikelen wil schrijven deze maand. Ik wens je een hele fijne november maand toe!

  • 9 november 2017 / 17:22

   Bedankt voor je lieve reactie Anna! <3 Ik beleef ook zo veel plezier aan natuurfotografie. Maar ook aan beauty, een stukje dat momenteel wat onderbelicht is op mijn blog. Hopelijk lukt het mij inderdaad om daar in november verandering in te brengen.. Ik wens jou natuurlijk ook een hele fijne novembermaand toe! X

 2. 6 november 2017 / 17:12

  Leuk dat je naar een jazz cafe bent gegaan, wij hebben dat in new york gedaan , naar een echte jazz club dat was helemaal geweldig!

  • 9 november 2017 / 17:22

   Oh wauw, dat lijkt me inderdaad enorm tof! Een poosje geleden was ik in Gent ook echt naar een heel leuk Jazz cafe gegaan. Zo’n fijne sfeer altijd!

 3. 6 november 2017 / 19:23

  Wat een onwijs mooie foto’s heb je gemaakt! Zo leuk dat je veel met Lightroom aan het experimenteren bent nu. Het lijkt mij ook een heel fijn programma. Wel naar om te horen dat er ook wat minder leuke dingen zijn gebeurd deze maand. Hopelijk brengt november je veel goeds ?

  • 9 november 2017 / 17:24

   Bedankt voor je lieve reactie Romy! Lightroom is inderdaad een enorm fijn programma als je de moeite hebt genomen om je er in te verdiepen. Eerst dacht ik: doe ik even. Maar dat was echt geen succes. Nu heb ik online wat “lessen” gevolgd en beleef ik er echt veel plezier aan. Ik wens jou ook een fantastische en natuurlijk ook een hele vrolijke novembermaand toe!

 4. 6 november 2017 / 19:36

  Leuk, leuk, leuk! Ik ben zelf wel heel blij met mijn Faith in Nature producten haha!

 5. 6 november 2017 / 22:38

  Het bewerken van foto’s met een fijn programma geeft zoveel energie. Soms betrap ik mijzelf erop dat ik al uren door mijn foto’s heen aan het gaan ben om ze te bewerken. Heeeeerlijk! Ik kijk uit naar je nieuwste foto’s ?

  • 9 november 2017 / 17:25

   Ohhh ik kan ook echt mega veel tijd besteden aan het bewerken. En telkens andere en nieuwe dingen uitproberen. Dat vind ik ook zo leuk om te doen. Ik kijk ook altijd uit naar jouw prachtige foto’s lieve Linda! <3

 6. 7 november 2017 / 14:00

  Wat leuk om te lezen. Mooi voornemen heb je ook. Hopelijk wordt november een topmaand voor jou!

  • 9 november 2017 / 17:27

   Bedankt voor je leuke reactie Irene! Ik hoop ook dat december echt een topmaand voor jou wordt!

 7. 7 november 2017 / 14:35

  Mooie maand. ? Je maakt trouwens echt zulke mooie foto’s. Wauw!

Geef een reactie