5 Tips wat te doen als je twijfelt over een kledingstuk

5 Tips wat te doen als je twijfelt over een kledingstuk

Je kent het vast wel: je bent aan het winkelen, je ploegt de rekken door en staat vervolgens plots met een kledingstuk in je handen waardoor je flink aan het twijfelen bent. Je vindt het leuk, maar weet niet zeker of je het echt vaak zal dragen. Men zegt altijd “bij twijfel niet doen”, maar jouw gevoel zegt dat je dit kledingstuk toch niet zomaar terug in het rek kan hangen. De twijfel wordt groter en groter. Als je het kledingstuk koopt en het vervolgens ongedragen in de kast belandt dan is dat, in het kader van duurzaamheid en geldverspilling, natuurlijk hartstikke zonde. Maar je kunt natuurlijk ook niet uren met dat kledingstuk in je handen gaan staan om de keuze te maken. En daarom bevat dit artikel een aantal tips die jou helpen wanneer je in de winkel twijfelt over een kledingstuk. En het geldt natuurlijk ook voor schoenen, sieraden, enz.

Wat te doen als je twijfelt over een kledingstuk

– Heb jij een mobiele telefoon met internet? Mooi! En staat de app Pinterest geïnstalleerd op jouw telefoon? Dubbel mooi! Ga ter plekke eventjes op zoek naar outfit inspiratie. Sta jij met een blauwe trui in je hand? Ga dan op Pinterest op zoek naar outfits met soortgelijke blauwe truien. Sta jij met roze sneakers in je hand? Ga dan op zoek naar outfits met roze sneakers. Staan de outfits die je tegenkomt je wel aan? En zie je in deze outfits kledingstukken terugkomen die nu ook al in je kledingkast liggen? Of juist helemaal niet? Als de outfits en de combinaties eigenlijk niet bij je passen dan zou ik zeggen: toch weer terughangen in dat rek.

Als het kledingstuk thuis nog door je hoofd blijft spoken dan is dat misschien een teken dat jij en je portemonnee dat kledingstuk toch op moeten gaan halen

– In veel winkels hangen ze kledingstukken vaak wel even apart. Daardoor loop je niet het risico dat het kledingstuk niet meer in de winkel ligt maar heb jij wel even de kans om er in alle rust over na te denken. Als het kledingstuk thuis nog door je hoofd blijft spoken dan is dat misschien een teken dat jij en je portemonnee dat kledingstuk toch op moeten gaan halen. Maar misschien denk je thuis wel helemaal niet meer aan het kledingstuk. Dan zegt dat ook meer dan genoeg.

– Ga ook eens na of het kledingstuk waar je zo over twijfelt goed bij je figuur past. Op internet zijn tal van sites te vinden die advies geven over wat voor kledingstukken goed staan bij welk figuur. Ik bedoel hier niet mee te zeggen dat je daar door moet laten leiden. Iedereen moet immers zelf weten wat hij/zij aantrekt. Maar door eigen ervaring weet ik ook dat een kledingstuk wat toch niet echt goed uitpakt voor mijn figuur vaak ongedragen in de kast blijft liggen. En dat is natuurlijk super jammer.

vraag je eens af of het kledingstuk wat je in je hand hebt stiekem niet lijkt op iets wat al in je kast ligt

– Natuurlijk hebben veel winkels ook een retourbeleid. Je zou het kledingstuk natuurlijk ook mee naar huis kunnen nemen en vervolgens je kledingkast in kunnen duiken. Als je veel combinaties kunt maken met het kledingstuk waar je over twijfelt en het kledingstuk echt iets toevoegt aan je kledingkast dan is dat een goed teken. Maar als je het lastig vindt om het kledingstuk te combineren met de kleren die je al hebt dan is het misschien toch verstandig om het kledingstuk terug te brengen.

– En als laatste: vraag je eens af of het kledingstuk wat je in je hand hebt stiekem niet lijkt op iets wat al in je kast ligt. Ik merk zelf dat ik soms geneigd ben om te twijfelen over een kledingstuk wat echt enorm lijkt op iets wat ik al heb. En aangezien je beide kledingstukken niet tegelijkertijd kan dragen, is het een beetje onzin om een soortgelijk kledingstuk aan te schaffen.

Twijfel jij tijdens het winkelen vaak over een kledingstuk?

Share:

5 Reacties

 1. 15 april 2018 / 10:19

  Wat een slimme tips – stuk voor stuk! Iets apart laten leggen vind ik wel slim bedacht. Wat mij vaak helpt, is om iets niet meteen te kopen, maar er even over na te denken. Dat kan een paar uur zijn (als ik bijvoorbeeld aan het einde van de shopsessie nog eens terugkom) of een paar dagen (bij online shoppen). Als ik het kledingstuk alweer ben vergeten, wilde ik het blijkbaar toch niet zo graag hebben. Iets kopen op de gok met het idee dat ik het weer terug kan brengen, doe ik bijna nooit. Ik vergeet dan vaak om het terug te brengen of kan daar geen tijd voor vinden…oeps! Een levenslesje uit het verleden ?

 2. 15 april 2018 / 11:15

  Hele goede punten! Bij twijfel doe ik het zelf eigenlijk nooit, want dan voel ik dat ik het niet graag genoeg wil ?

 3. 15 april 2018 / 12:33

  Mooi dat je hier aandacht aan besteedt! Winkels (ook online) zijn zo gericht op het nu-of-nooit gevoel en zeker als je tijd hebt uitgetrokken voor winkelen kan het soms als tijdsverspilling voelen om zonder iets terug te komen. Het is altijd slim om even op de rem te trappen voor je een aankoop doet, daar ben ik helemaal voor. Alleen met tweedehands waag ik graag een gokje, maar daar kun je echt niet wachten en zijn het de bedragen ook naar. Die kleding bestaat toch al, dus bij een miskoop breng ik het gewoon weer terug of maak ik er een ander blij mee.

 4. 16 april 2018 / 13:59

  Handige tips! Als ik twijfel over een kledingstuk dan betekent dat meestal dat ik het niet moet doen; er is niet voor niets een reden dat ik twijfel en gezien het verleden belandt dit kledingstuk dan vaak ongebruikt in de kast. Zonde! ?

 5. 21 april 2018 / 22:36

  Als ik twijfel, maak ik vaak een foto en stuur ik deze naar veel mensen hahah! Altijd wel eentje die reageert. En anders koop ik ‘m niet, maar heb ik wel de foto om er nog even over na te denken.

Geef een reactie