Er zijn zo van die dagen dat het bij mij begint te kriebelen om in de keuken te gaan staan en te gaan experimenteren. Vroeger had ik dat vaker dan nu. Dat komt vast doordat ik tegenwoordig fulltime werk en na het werk vaak geen zin meer heb om ook nog na te denken over een recept. Dat kook ik liever iets bekends. Hoewel ik de laatste tijd wel het idee heb dat mijn nieuwsgierigheid in de keuken weer meer terug aan het komen is. En maar goed ook want daardoor ontdek ik nieuwe combinaties en creëer ik nieuwe en smakelijke creaties. Ik gok dat het te maken heeft met het feit dat mezelf probeer uit te dagen om steeds vaker vegan in plaats van vegetarisch te koken. Gisteren was weer zo’n dag en maakte ik een heel erg lekker en super easy recept: vegan kip in vegan cashew-roomsaus met rijst en broccoli.
Wat heb je nodig voor vegan kip in vegan cashew-roomsaus met rijst en broccoli?
⇝ olijfolie;
⇝ 1 zakje ongezouten cashewnoten;
⇝ vegan kookroom (bijvoorbeeld van Alpro);
⇝ 2 uien;
⇝ 2 teentjes knoflook;
⇝ peper;
⇝ kerriepoeder;
⇝ 1 bakje vegan kipstukjes (bijvoorbeeld van de vegetarische slager);
⇝ 1 bak champignons;
⇝ 1 grote broccoli;
⇝ 1 pak rijst (pandan/basmati/wilde rijst/zilvervliesrijst);
⇝ optioneel: groentebouillonblokje;
⇝ optioneel: bieslook.
Hoe maak je vegan kip in vegan cashew-roomsaus met rijst en broccoli?
1. Gooi een half zakje ongezouten cashewnoten in een keukenmachine/de blender en zorg er voor dat de noten kleingemalen worden. Doe de cashewnoten kruim in een bakje;
2. Gooi de andere helft van het zakje cashewnoten in de keukenmachine/de blender en zet deze niet uit voordat er een dikke pasta is ontstaan. Voeg vervolgens een half pakje vegan kookroom en een scheutje water (allemaal een beetje op gevoel, beter eerst te weinig en meer toevoegen dan meteen teveel) toe en mix opnieuw;
3. Snij de twee uien fijn en pers de knoflook. Verhit de olie in de bakpanwok. Fruit de ui en knoflook samen met kerriepoeder en peper;
4. Maak intussen de champignons klaar en snij deze in schijfjes;
5. Voeg de vegan kipstukjes, de cashewnotenkruim en de champignons toe en bak dit samen op een klein/middel hoog vuurtje;
6. Was de broccoli en snij deze in roosjes, kook ze in een ruime hoeveelheid water tot jij vindt dat ze de lekkerste bite hebben;
7. Kook de rijst. Met dit recept heb je voldoende voor een normale portie rijst voor 4 personen. Voeg eventueel een groentebouillonblokje toe tijdens het koken van de rijst;
8. Voeg de saus die je bij stap 2 hebt gemaakt toe aan de pan waarin je de kipstukjes en de champignons hebt gebakken en laat het geheel nog even lekker pruttelen;
9. Giet de broccoli af als deze de juiste bite heeft en giet de rijst af als deze klaar is;
10. Schep broccoli, rijst en de kip, champignons en cashew-roomsaus op het bord. Je kunt eventueel nog wat bieslook knippen en deze over de rijst strooien.
11. Aan tafel!
De bereiding van deze maaltijd bedraagt ongeveer een half uurtje. Mocht je dat te lang vinden en dit toch willen eten dan bespaar je al een hoop tijd door voorgesneden broccoli, ui en champignon te kopen. Maar het lekkerste is natuurlijk om alles zelf te bereiden..
Heb jij weleens cashew-roomsaus gemaakt?
Wil je dit recept graag opslaan op Pinterest om het gemakkelijk terug te vinden? Pin dan onderstaande afbeelding om hem gemakkelijk terug te vinden
Oeeeh, wat een smakelijk uitziende foto’s! Alpro-kookroom hebben wij ook steevast in huis. 🙂
Hmmmm hier krijg ik oprecht lekkere trek van! Ik moet ook duidelijk eens wat vaker gaan experimenteren en dit lijkt mij een enorm lekker gerecht om eens te maken ☺️
Ziet er heerlijk uit dit!
Mmm dit ziet er héérlijk uit, super leuk dat je het recept deelt!