Ik heb een vervanging voor mijn ebay “verslaving” gevonden

Ik heb een vervanging voor mijn ebay “verslaving” gevonden

In de tijd van lovelowbudget.nl was ik, zoals de naam al deed vermoeden, een echte koopjesjager. Fysieke winkels zoals de Action en de Prijsmepper waren niet weg te denken uit mijn leven. Maar de virtuele low budget winkels waren dat ook niet. Want wat ik, naast het bezoeken van de Action en de Prijsmepper, ook geregeld deed was koopjes jagen op het world wide web, en dan met name op Ebay. Ja, Ebay was bij uitstek de virtuele place to be voor mij. Volgens mij kun je werkelijk alles voor een habbekrats op Ebay vinden en ik moet eerlijk bekennen dat de speurtocht en shopsessie op Ebay een lichtelijk verslavende werking op mij had.

Als ik voor mezelf naga wat ik allemaal via Ebay heb gekocht dan kom ik tot de conclusie dat het een hele waslijst is en dat ik de door de hoeveelheid de helft vast alweer vergeten ben. Telefoonhoesjes, make-up kwasten, make-up producten, powerbanks, opladers, stickers, een sjaal, een topje, sieraden and the list goes on and on. En helaas moet ik ook concluderen dat van deze aankoopjes er veel alweer in de prullenbak zijn beland: de kwaliteit was doorgaans niet erg goed.

En helaas moet ik ook concluderen dat van deze aankoopjes er veel alweer in de prullenbak zijn beland

Inmiddels past shoppen op Ebay al een poosje niet meer bij mij. In het kader van duurzaamheid is shoppen op Ebay echt een no-go. Veel producten zijn zó goedkoop dat het onmogelijk is dat daar een eerlijk loon tegenover staat, de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie zijn doorgaans niet goed voor deze wereld en het transport om te verzenden vanuit een land als China naar Nederland is ook niet groen.

Ebay past dus niet echt meer bij mij, maar het zoeken naar leuke spulletjes blijf ik wel graag doen. In het kader van minimaliseren koop ik echt vele malen minder maar af en toe vind ik het wel leuk om mezelf te trakteren op iets wat ik graag wil. En soms kan ik dingen die ik graag wil lastig in de fysieke winkels in Nederland vinden. Juist ook omdat ik het “eerlijke” productieproces ontzettend belangrijk vind en de producten in de meeste Nederlandse winkels daar niet bepaald aan voldoen.

Soms kan ik dingen die ik graag wil lastig in de fysieke winkels in Nederland vinden, juist ook omdat ik het “eerlijke” productieproces ontzettend belangrijk vind

Sinds een tijdje heb ik nu een webshop “gevonden” die helemaal bij mij past: Etsy.com. Deze winkel kende ik natuurlijk al wel maar sinds kort heb ik pas echt ontdekt wat voor prachtige dingen er aangeboden worden op Etsy.com. Etsy is een platform waar (kleine)ondernemers hun zelfgemaakte producten op kunnen verkopen. De ondernemers bepalen zelf hoeveel geld zij voor hun producten vragen. Door op Etsy te kopen draag je dus bij aan de groei van een ondernemer en betaal je een eerlijk loon voor deze producten. Er zijn op Etsy ook veel producten te vinden die gemaakt zijn van duurzame materialen. Dubbel mooi dus.

Op Etsy kan ik, net zoals ik vroeger op Ebay deed, lekker rondstruinen in een virtuele winkel. Maar wel in een virtuele winkel die past bij de manier waarop ik in het leven sta. Om mijn Etsy enthousiasme te verspreiden en om kleine ondernemers in het zonnetje te zetten, zal ik vanaf nu geregeld mooie producten voorbij laten komen op mijn blog in de nieuwe rubriek “Etsy pareltjes”. Want dat er pareltjes op Etsy te vinden zijn dat kan ik je verzekeren.

Shop jij weleens op Etsy.com?

Share:

13 Reacties

 1. 8 november 2017 / 09:31

  Etsy is zo leuk! Ik snap je ‘verslaving’ ?

 2. 8 november 2017 / 09:54

  Ik belandde ooit op Etsy toen ik een hoes zocht voor mijn laptop met een niet zo gangbare maat. Etsy is echt fantastisch als je dingen zoekt die niet zo standaard zijn. Er zit echt mooi handwerk tussen en ik vind het een leuk idee dat je een kleine ondernemer steunt.
  Iets waar ik wel op probeer te letten is dat ik bijvoorbeeld geen sierraden koop die samengesteld is uit onderdeeltjes die waarschijnlijk nog steeds voor veel te weinig geld uit China zijn opgekocht. Dan kies ik liever iets wat iemand echt helemaal zelf heeft gemaakt.

  • 9 november 2017 / 17:33

   Mooie toevoeging Linda. Het is inderdaad ook belangrijk om te letten op de herkomst van de materialen die gebruikt worden voor het uiteindelijke eindproduct. Dat ben ik helemaal met je eens!

 3. 8 november 2017 / 12:01

  Ik heb gelukkig geen koopverslaving meer haha, maar ik ging vroeger ook geregeld shoppen op Ebay!

  • 9 november 2017 / 17:38

   Ik heb ook absoluut geen koopverslaving meer, thank god! Ik ben de laatste tijd soms eerder te zuinig met iets kopen. Ik mag mezelf soms best wel iets meer verwennen met iets leuks.

 4. 8 november 2017 / 12:14

  Ik vind Etsy ook veel leuker dan EBay! Vind het heerlijk om te zien dat zoveel creatieve mensen een mooi platform krijgen daar <3

 5. 8 november 2017 / 13:26

  Moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets op Etsy heb gekocht, maar er altijd wel rondspeur. Er zijn zoveel leuke winkeltjes en spulletjes! Binnenkort toch maar eens echt proberen dus ?

 6. 8 november 2017 / 16:38

  Ik ben ook Etsy fan, ik heb er nog maar 3 keer iets gekocht ofzo, ik vind het heel leuk om rond te kijken maar vaak vallen de verzendkosten wel tegen, misschien moet ik ook beter selecteren of alleen in Nederland kijken bijvoorbeeld, maar leuk is het zeker!

  • 9 november 2017 / 17:40

   De verzendkosten zijn inderdaad wel echt een dingetje hoor. :( Daar baal ik ook geregeld van. Soms betaal je “zomaar” 16 euro verzendkosten. Dat vind ik dan eigenlijk ook wel echt too much.

 7. 8 november 2017 / 17:11

  Ik heb weleens een layout op etsy gekocht, maar verder eigenlijk niks en op ebay ook niet.

 8. 8 november 2017 / 19:06

  Het thema van m’n blog komt van Etsy. Ik kijk er wel regelmatig rond. Vind het heel fijn om te neuzen op de site. Maar veel heb ik er nog niet gekocht.

 9. 8 november 2017 / 19:45

  Wat leuk om te horen dat je Etsy helemaal hebt ontdekt! Ik ben al tijden van plan om daar ook eens rond te kijken. Volgens mij zijn er echt mooie spullen verkrijgbaar. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jouw pareltjes :) Zelf wil ik al een tijdje eens een kijkje nemen op United Wardrobe. Volgens mij kun je daar ook wel leuke dingen vinden.

Geef een reactie