Vlinder en ik gaan een spannende week tegemoet

Vlinder en ik gaan een spannende week tegemoet

Een aantal weken geleden kwam het artikel “arme Vlinder” online. Mijn lieve schat was plots hartstikke ziek. We zijn nu een aantal weken verder en gezien de lieve berichtjes en de belangstelling voor mijn knappe snoes, leek het me wel op z’n plaats om een update te schrijven. dan weten jullie ook hoe het nu met haar gesteld is. Ik kan wel alvast verklappen dat aankomende week een spannende week wordt waar ik echt enorm tegenop zie.

Weer de hele dag spugen

De vorige schreef ik dat Vlinder ziek was. Mijn vriend is met haar naar de dierenarts gegaan en we hebben haar die avond onder dwang gevoerd. Gelukkig ging dat al snel goed, dachten we.. Helaas had ze twee dagen daarna weer enorm overgegeven. Ik heb die dag het dierenasiel gebeld omdat ik wilde weten of er een bloedtest is uitgevoerd bij Vlinder voordat ze het asiel had verlaten. Het asiel reageerde gelukkig ontzettend fijn. Ze gaven die dag toe dat er wat fout is gegaan en dat Vlinder op deze manier (de slechte staat van haar gebitje) niet mee had mogen gaan. Ze boden aan dat we op hun kosten die dag weer naar de dierenarts konden en dat een operatie voor haar gebitje ook op hun kosten zou mogen. Die dag is Vlinder weer naar de dierenarts gegaan. Uit haar bloedtest bleek dat alles goed was, ze had weer anti misselijkheids medicatie gekregen en gelukkig is het daarna goed gegaan.

1463305515324

Veel spelen

Inmiddels gaat het echt heel erg goed met Vlinder. Ze is ontzettend speels. Dat is een goed teken en dat is goed voor haar gewicht. Ze had (en heeft) namelijk overgewicht. We zien echt dat ze aan het afvallen is. Met de juiste hoeveelheid voer en een flinke dosis beweging wordt Vlinder dus een echte fitgirl. Nu haar tandjes nog en dan is alles oke.

1463420236295

Operatie

En aan haar tandjes gaat deze week iets gebeuren. Aankomende donderdag zal Vlinnie geopereerd worden. Haar bovenste twee snijtanden zullen verwijderd worden. Ik krijg echt buikpijn als ik hier aan denk. We moeten het arme beestje achterlaten bij de dierenarts en haar tandjes zullen getrokken worden. Ik weet dat dit het beste voor haar is, maar toch doet het zeer. Ik ben ook bang voor de narcose. Vlinder is een dame op leeftijd en een narcose kan voor oudere katten nare gevolgen hebben. In het ergste geval kan een kat zelfs overlijden. Ik moet er niet aan denken.. Donderdag wordt dus een enorm spannende dag. Ik ben heel blij als het achter de rug is en als Vlinder over een paar weekjes weer lekker de oude is. Maar dan met een goed gebit.

1463583231564

En nu..?

Ik ben in ieder geval blij dat Vlinder het goed doet bij ons. Ze is lekker energiek en ze valt af. Dat is een goed teken. Daarnaast ben ik ook heel erg blij dat het dierenasiel zo toegefelijk is geweest met betrekking tot de fout die is gemaakt. Die dierenartsbezoekjes zijn peperduur dus ik ben echt heel erg blij dat het dierenasiel dit vergoedt. Ik ben wel echt ontzettend gespannen voor aankomende donderdag. Ik hoop zo dat het allemaal goed komt.

Duimen jullie donderdag mee voor Vlinder?

Share:

10 Reacties

 1. 21 mei 2016 / 08:00

  Wat fijn dat het asiel “meewerkt”. En goed om te horen dat het nu al beter gaat met Vlinder. Na donderdag kan het alleen maar nóg beter gaan. Helemaal met zo’n baasje ;-) Ik ga duimen donderdag, komt goed! Xxx

 2. 21 mei 2016 / 09:04

  Wat super om te lezen dat het beter gaat met Vlinder. En heel netjes dat het asiel deze stomme fout heeft toegegeven en jullie helpt met de onkosten. Wat een supermooie foto’s van jullie Vlinder, het is echt een schoonheid hoor. Het gaat vast goedkomen donderdag, ik zal voor haar duimen.

 3. 21 mei 2016 / 09:45

  Wat stom die fout, gelukkig hebben ze dat nog toe kunnen geven. Ik zou het ook doodeng vinden hoor, zo’n operatie, hopelijk komt Vlinder er weer helemaal bovenop en kan ze d’r gouden jaartjes in blijheid doorbrengen :)

 4. 21 mei 2016 / 11:36

  Ik duim voor jullie allebei! Wat ontzettend naar dat ze geopereerd moet worden. Ik heb laatst mijn cavia laten opereren dus ik snap je zenuwen. Het komt vast en zeker goed <3

 5. 21 mei 2016 / 12:41

  Wat fijn dat het de goede kant op gaat net Vlinder! Wel netjes dat het dierenasiel dit vergoedt! Hopelijk gaat het na donderdag helemaal klaar zijn, ik ga in ieder geval voor jullie duimen;)!

 6. 21 mei 2016 / 15:07

  Oh ik heb niet eens huisdieren, maar ik voel zo met je mee! Natuurlijk duim ik voor jullie, maar het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker! XXX

 7. 21 mei 2016 / 16:16

  Fijn dat het weer beter gaat en ik zal duimen voor Vlinder. Komt vast helemaal goed. Prachtig beestje is het toch.

 8. Janette
  21 mei 2016 / 17:41

  Ik wens jou en Vlinder heel veel sterkte voor donderdag. Vlinder is een pracht meid, en heeft een goudenmand gevonden bij jullie, het zal zeker allemaal goed komen. xx

 9. 22 mei 2016 / 11:05

  Ik ben heel blij om te lezen dat het dieren asiel jullie zo tegemoet komen! En weet hoe jij je voel als je lieve kat geopereerd moet worden. Al heb ik er alle vertrouwen in dat het na de ingreep goed gaat komen want jullie zijn gewoon voor elkaar gemaakt <3

Geef een reactie