Vlinders dagboek | Spelen met de veer

Vlinders dagboek | Spelen met de veer

Miauwmiauw, daar ben ik weer hoor. Ik ben een poosje geleden weer in de pen geklommen om iets in mijn dagboek te schrijven. Want soms gebeuren er dingen in mijn poezelige leven die ik graag zwart op wit vastleg. Dat was laatst dus ook het geval. Catmom probeert met me altijd met allerlei dingen in beweging te krijgen. Stiekem weet ik best waarom: mijn wollige buikje is, naast heel erg fluffy, ook iets te chubby. Vaak ben ik niet écht geïnteresseerd in de dingen waar ze me mee wil laten spelen, maar laatst had ze iets meegenomen waarvoor ik gewoon één slaapsessie heb overgeslagen. En geloof mij: dat zegt heel wat.

Inmiddels heb ik geleerd dat mijn nieuwe speeltje “een veer” heet. Geen idee wat het betekent. Het is ook niet echt een katvriendelijk woord. Heb je een kat ooit: “veer” horen zeggen?! Nee? Nou, ik ook niet. Dat kan ook helemaal niet. Vandaar. Maar oke, daar gaat het niet om. Ze gaf me dus dit ding en na het eerste snuffeltje had ik meteen door dat dit iets bijzonders was.

De geur van dit ding kan ik het beste omschrijven als “vers”. Het rook naar een bakje eten dat catmom ‘s morgens voor me openmaakt maar dan anders. Ach, laat ook maar. Dat omschrijven gaat me niet goed af. Ik ben ook niet echt poëtisch aangelegd ofzo. Ik beschrijf wel gewoon wat ik er mee deed.

Want mijn pootjes gingen van links naar rechts en van boven naar beneden. En toen werd het helemaal feest want catmom nam deze veer mee naar haar bed en ik mocht lekker op bed spelen. Het was echt een geweldige ochtend. Ik had die nacht trouwens ook bij haar in bed mogen slapen, dat was ook leuk. Vooral als ik haar weer wakker ging maken omdat ik aandacht nodig had.

Maar even terug naar het spelen op bed: soms ben ik catmom toch wel dankbaar dat ze telkens foto’s maakt, want deze foto’s laten zien hoe fit ik nog ben op mijn leeftijd. Dat doet me goed. Want een dame op mijn leeftijd gaat soms weleens twijfelen aan zichzelf maar deze foto’s laten me zien dat dat nergens voor nodig is. En met dat in mijn achterhoofd is het nu weer tijd voor een slaapje. Want many catsleeps a day keep the wrinkles away.

 

Share:

4 Reacties

  1. 23 augustus 2017 / 07:21

    Wat een lieve foto’s van jouw knappe koppie en energieke lichaam, Vlinder! En wat heb je het weer leuk onder woorden gebracht! Ik heb genoten van je veeravonturen ?

  2. 23 augustus 2017 / 09:07

    Wat een prachtige foto’s! Hier op kantoor ligt ook een veer, die vindt ons geadopteerd katje ook helemaal geweldig. ?

  3. 29 augustus 2017 / 22:16

    Wauw!!! wat een mooie foto’s. Volgens mij is Vlinder heel lief ☻

Geef een reactie