Waarom het geweldig is om een poes in huis te hebben

Waarom het geweldig is om een poes in huis te hebben

Sinds anderhalve week hebben we Vlinder in huis, een uit de kluiten gewassen oude kattendame die we uit het asiel hebben gehaald. Ik droomde er al heel lang van om een poes in huis te nemen. Ik ben van huis uit gewend om een kat te hebben en ik miste een diertje in huis echt enorm. Vlinder is inmiddels heel erg goed gewend en het is ontzettend gezellig om haar in huis te hebben. Vandaag deel ik redenen waarom het geweldig is om een poes in huis te hebben.

 Iets leuks aan een poes in huis is dat je nooit alleen bent. Er is altijd iemand die je begroet en die blij is om je te zien. Met een lieve pluizige poezenmoes in huis ben je nooit alleen. Ik vind het super gezellig dat ik nu iedere dag samen met Vlinder op de bank zit. Mijn vriend geeft namelijk ‘s avonds tennisles waardoor ik voorheen altijd alleen op de bank zat. Dat is nu verleden tijd.

Ik heb iedere dag “zin” om uit bed te gaan omdat ik weet dat er een lieve pluizenbol is waar ik lekker mee kan knuffelen. Natuurlijk is het niet zo dat ik een vreugdedansje doe als de wekker om half 7 ‘s ochtends gaat terwijl ik in mijn warme bedje lig, maar ik weet dat er, zodra ik de kamerdeur open doe, een lieve poes op me wacht.

 Vlinder zorgt bij mij echt voor een liefdevol gevoel. Ik vind het heerlijk om haar te aaien en te knuffelen, om naar haar aandoenlijke koppie te kijken en om haar te horen snurken als ze slaapt (ja echt, ze snurkt!). Ik vind haar echt ontzettend schattig en daar word ik heel erg blij en warm van.

 Ook merk ik (en weet ik van de poezen bij mijn ouders) dat een kat voor vermaak zorgt. Als Vlinder haar dolle vijf minuten heeft dan moet ik stiekem echt heel erg hard om haar lachen. Ze sjeest dan achter een propje papier aan en haar pootjes glibberen over het laminaat. Dolkomisch om te zien.

 Een ander leuke bijkomstigheid is dat je altijd een leuk foto object hebt. Ik vind foto’s maken ontzettend leuk, maar foto’s maken van Vlinder vind ik geweldig. Ik vind haar ontzettend knap en ik kan er dan ook intens van genieten wanneer ik een mooie foto van haar maak.

Ervaar jij ook zo veel voordelen van het hebben van een huisdier?

Share:

15 Reacties

 1. 16 april 2016 / 12:19

  Wat een knapperd. Gefeliciteerd met vlinder en geniet ervan!!

 2. 16 april 2016 / 13:16

  Wat is Vlinder toch mooi! En een heel herkenbaar artikel! Wij hebben vier katten en ik vind het heerlijk. Het lijkt me heel raar om straks op mezelf te gaan wonen en geen katten om me heen te hebben

 3. 16 april 2016 / 14:29

  Aww, ik wil ook zo graag zo’n lieve poes! Helaas wilt mijn moeder dat niet. ;(

 4. 16 april 2016 / 14:50

  Oh wat een mooie poes!
  Poezen in huis zijn inderdaad heel erg fijn, wij hebben er 4 (!), altijd leven in de brouwerij :-)

 5. 16 april 2016 / 16:13

  Mijn kat viel mij aan, hij was jaloers. Ik weet dat katten onwijs lief kunnen zijn, helaas niet altijd!

  • 16 april 2016 / 16:17

   Oei.. Dat is niet zo fijn. Had je een andere kat in hus?

  • 30 april 2016 / 20:39

   Jaloezie is iets wat wij er van maken. ;) een kat kent namelijk geen jaloezie.

 6. 16 april 2016 / 17:45

  Wat een prachtige foto, wat een plaatje! Ik ben het overal mee eens! Ik krijg ook iedere dag een liefdevol gevoel van Senna en spring ook m’n bed uit als ze haar kopje scheef houdt en miauwt omdat ze trek heeft!

 7. 16 april 2016 / 19:09

  je hebt ook zo’n prachtige schattige poes! een poes in huis is gewoon zo geweldig om al deze redenen :D

 8. 16 april 2016 / 20:29

  Oh ik zou echt verliefd worden op zo’n snoezig beestje. Wat een mooierd. Het lijkt me zo heerlijk om weer een huisdier te hebben. Binnenkort krijg ik een cavia te logeren. Dat is al een begin ;-)

 9. 17 april 2016 / 13:38

  ah ik zou ook wel een lieve poes willen hebben maar mijn broertje en vader zijn er allergisch voor en dan kunnen ze niet meer op bezoek komen:(

 10. 17 april 2016 / 14:47

  Helemaal mee eens! Ik ben ook echt altijd afgeleid als onze poes Pien in de buurt is. Dan móét ik gewoon even knuffelen. En wat is Vlinder een schatje zeg!

 11. 19 april 2016 / 18:13

  De redenen waarom ik gigantisch van katten hou

 12. 30 april 2016 / 20:40

  He-le-maal mee eens! Vlinder is ook nog eens prachtig!

Geef een reactie