Wandelen in Meinerswijk

Wandelen in Meinerswijk

Wandelen in een prachtig natuurgebied, wie wil dat nu niet? Even alle gekheid op een stokje maar waar ik wandelen vroeger “haatte” (zoals je als kind dat dan zo mooi zei) vind ik het nu echt heerlijk. En vooral in perioden dat je het druk hebt en soms letterlijk even weg wil lopen van de dagelijkse sleur en alle “moetjes”. Want waar ik op 13 september vrolijk en gemeend een artikel online gooide dat ik vol energie weer lekker aan mevrouwmiauw.nl wilde gaan werken, merk ik nu hoe ik word ingehaald door de realiteit. Ik kán soms helemaal niet aan dit plekje op het WereldWijdeWeb werken. Op het werk heb ik het momenteel gewoon veel te druk. En als ik dan thuis ben en eindelijk met een lekkere pot thee op de bank zit, ben ik blij als ik even niets moet van mezelf. Ik ben sowieso toch al een typetje dat veel praat en denkt in “moeten” in plaats van willen. Niet heel erg relaxed. Maar wat wel heel erg relaxed is, is het prachtige natuurgebied Meinerswijk. En wandelen in Meinerswijk is echt een heerlijke bezigheid. En daarom neem ik je in dit artikel mee op virtuele wandeltocht door dit prachtige gebied.

Wandelen in Meinerswijk

Meinerswijk is een uiterwaardengebied dat ligt aan de zuidelijke oever van de Rijn, tegenover het centrum van Arnhem. In dit prachtige gebied is van alles te zien. Er zijn plassen, en groen en er bevinden zich kazematten. De uitzichten zijn prachtig. Je ziet vanuit het mooie en rustige park grote gebouwen die het centrum van Arnhem kenmerken. En als dierenfanaat kun je hier ook je hart ophalen: er lopen koningspaarden en runderen. En als je een beetje geluk hebt, paraderen ze je zomaar op een paar meter afstand voorbij en ben je getuigen van mooie taferelen zoals jonge runderen en veulentjes die bij moeders gaan drinken. Het is een gebied waarin het voor mij voelt als even helemaal weg terwijl je toch ontzettend dicht bij de stad bent.

Een standaard wandeling, wandelen wij niet. Eigenlijk wijst het prachtige gebied zich vanzelf. En anders heb je natuurlijk ook nog een Google Maps die je de weg kan vertellen. Hoewel je de telefoon, als je echt even wil ontstressen, tijdens zo’n wandeling het liefst zoveel mogelijk in je zak laat natuurlijk. Of je moet foto’s willen maken van de prachtige dingen om je heen en geen camera hebben/je camera niet bij je hebben. Dan zit je telefoon waarschijnlijk niet veel in je zak. Want er is zo veel moois te zien in dit fijne park. Dus mocht je willen ontstressen of gewoon een prachtige wandeling willen maken of een combi van beide? Ga dan lekker wandelen in Meinerswijk. Ook prima te combineren met een bezoekje aan het centrum van Arnhem.

Wandel jij graag?

Share:

3 Reacties

  1. 25 oktober 2018 / 07:37

    Ik woon midden in Eindhoven en daar zijn wel parken, maar niet zoals dit haha 😛 Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Heerlijk zo’n wandeling 🙂

  2. 25 oktober 2018 / 11:07

    Wat een prachtige omgeving! Zo’n wandeling is altijd genieten. 🙂

  3. 26 oktober 2018 / 09:20

    Wat een prachtig gebied en schitterende foto’s ook! Ik kanme voorstellen dat je hier heel graag komt om tot rust te komen.

Geef een reactie