Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | April 2018

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | April 2018

Deze maand had ik mezelf streng toegesproken: ik mocht het “wat ik me de afgelopen maand afvroeg” artikel dit keer niet weer vergeten. Dat scheelt weer een baalmomentje. Want als ik hoor of lees dat het de eerste van de maand is en ik dit artikel niet online heb gezet dan baal ik daar wel echt van. Het is gewoon té leuk om random dingen die ik mezelf in één maand afvraag te verzamelen en daar een artikel van te maken. Soms leerzaam, soms grappig, soms “gewoon leuk om te weten”. En ook in april ben ik er, al zeg ik het zelf, weer in geslaagd om mezelf allerlei dingen af te vragen. Met deze maand kattenmeubels van de Ikea, apps voor het maken van een wishlist en het verzorgen van tomatenplantjes.

Waar kan ik de kattenmeubels van de Ikea kopen?

Deze maand las ik dat de Ikea een collectie speciaal voor honden en katten uitbracht. Feest voor alle dierenbaasjes. Ik ben zelf helemaal enthousiast over de krabpaal die je om een tafelpoot heen kunt doen en het kattenhuisje voor de KALLAX kast. Een aantal dagen nadat ik kennis had genomen van dit heugelijke nieuws, vroeg ik me af in welke Ikea’s deze leuke collectie eigenlijk verkrijgbaar is. Aangezien ik vrij dicht in de buurt van de Ikea in Duiven woon en ik best graag eventjes een ritje had gemaakt om iets van deze collectie te scoren. Deze collectie is verkrijgbaar bij de Ikea’s in Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Eindhoven, Hengelo, Groningen en Barendrecht. Helaas niet in Duiven dus..

Bestaan er app’s voor het maken van een wishlist?

De laatste tijd bedenk ik me zo nu en dan wat ik graag nog eens aan zou schaffen. Dat is niet vaak zo hoor, maar ik denk dan best vaak: goh, dat zou een goed verjaardagscadeautje zijn. Toen me laatst weer iets te binnen schoot, vroeg ik me plots af of er eigenlijk wishlistapps bestaan. Dat lijkt me best handig, om op die manier altijd je wishlist bij de hand te hebben en bij te kunnen werken. Ik heb er zelf nog nooit iemand over gehoord. Google liet mij kennismaken met dit artikel, waar 15 verschillende wishlistapps beschreven staan. Ik zal er binnenkort ook eens eentje installeren. Eerst eventjes het geheugen van mijn telefoon leegmaken..

Hoe plant ik tomatenplantjes?

Afgelopen week liet ik zien wat ik voor leuke cadeautjes ik voor #echtepostiscool kreeg. Daar zat ook een tomatenkweeksetje bij. Tomaten zijn echt mijn favoriet. Als ik nog maar één groente mocht kiezen dan was het absoluut tomaat. Daarom lijkt het me ontzettend leuk als het planten van deze tomatenzaadjes echt goed lukt. Ik ging op internet zoeken naar wat meer informatie, maar kwam er achter dat er nog best wat bij komt kijken om de kleine tomatenzaadjes uit te laten groeien tot grote jongens. Ik belandde op deze website vol met interessante informatie. Er valt op het gebied van tomaten kwemen nog genoeg te leren dus..

Wat vroeg jij je in april af?

Share:

6 Reacties

 1. 30 april 2018 / 06:56

  Wat gaaf, die collectie voor katten bij IKEA! Ik kan me voorstellen dat je daar enthousiast van werd. En superhandig dat er zo veel wishlist-apps bestaan! Best een slim idee om zo alle producten bij elkaar te zien waarvan je ooit dacht “Die moet ik hebben!” ?

 2. 30 april 2018 / 10:20

  Ik gebruik wunderlist voor afvink lijstjes! die is echt heel handig!

 3. 30 april 2018 / 17:15

  Wat ik me afvroeg was waarom ik altijd 1 a 2 dagen ziek moet worden als het weer opeens omslaat haha :P

 4. 30 april 2018 / 19:46

  Ik vind Wunderlist, wat Rachel ook noemt, ook ideaal voor lijstjes op mijn mobiel ? En ik kan ook blijven googlen over plantjes planten, zo leuk!

 5. 1 mei 2018 / 10:58

  Ik wist helemaal niet dat IKEA een honden- en kattencollectie heeft! Hoe leuk!

 6. 2 mei 2018 / 16:48

  Die kattenkast van IKEA ❤ Ik was direct verliefd. Geen idee of Micko of Morty erin zouden kruipen, ze ploffen nu gewoon gezellig naast mij op de bank.

Geef een reactie