Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Augustus 2017

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Augustus 2017

Oops. Dit artikel “moest” eigenlijk gisteren al online komen. Moest tussen dikke vette aanhalingstekens wat ik schreef laatst dat ik minder streng voor mezelf wil zijn wat het bloggen betreft. Maar dat betekent niet dat ik het “wat ik mezelf de afgelopen maand afvroeg” artikel niet publiceer, want dat zijn de artikelen die juist zo leuk zijn om samen te stellen én die ook goed in de smaak vallen. Want stiekem zijn we allemaal gewoon nieuwsgierige aagjes, toch? Ik heb weer een selectie gemaakt van de dingen die ik me in augustus af vroeg. Dat ging onder andere over de neus van Michael Jackson, haaien in Kroatië en een groene hypotheek.

Is de neus van Michael Jackson er weleens afgevallen?

Vraag me niet hoe, maar op de een of andere manier heb ik altijd in mijn hoofd gehad dat de neus van Michael Jackson er weleens afgevallen was. Gewoon zo, boem pats, van zijn hoofd gepleurd. Mijn vriend en ik kregen het hier over en toen ik het vertelde begon ik toch te twijfelen aan mijn eigen verhaal. Vandaar dat ik maar even ging Googlen omdat ik erg benieuwd was hoe het nu zat. Heel veel wijzer werd ik daar niet van. Volgens de ene site klopt het en volgens de andere site is het een broodje aap verhaal. Nu ik het typ en er nogmaals over nadenk vind ik het echt nog meer bizar dan ik het al vond. Serieus: een neus die van je hoofd af valt? Doe normaal. Maar goed, de neus van Michael Jackson was natuurlijk ook niet zomaar een neus..

Komen er haaien voor in de zee in Kroatië?

Tijdens onze vakantie in Kroatië (komen nog artikelen over, I promiss! Want dat MOET je gewoon zien) hebben mijn vriend en ik heel veel gesnorkeld. We genoten echt van de onderwaterwereld. Wel vroeg ik me op een bepaald moment af of in dat schitterende Kroatische zeewater soms ook haaien voorkomen. Niet omdat ik daar bang voor was, maar gewoon puur uit nieuwsgierigheid. Dit artikel vertelde me dat haaienaanvallen zeer zeldzaam zijn in Kroatië en dat gevaarlijke haaien van nature niet voorkomen in de Adriatische zee. Als er wel een gevaarlijke haai gespot wordt dan blijkt dit een verdwaalde haai te zijn.

Bestaat er een groene hypotheek?

Hoewel mijn vriend en ik zo’n casa als op het bovenstaande plaatje niet zullen gaan kopen (af-schu-we-lijk, al dat goud!) en het mijn verwachting is dat het ook nog wel even duurt voordat we überhaupt een huis kopen, vroeg ik me toch af of er ook groene hypotheken bestaan. Aangezien je ook groene en ethisch verantwoorde banken hebt, dacht ik dat het vast ook zo zou zijn dat je zo’n keuze hebt wanneer je een hypotheek af wil sluiten. Blijkbaar kun je bij de Triodos bank een hypotheek afsluiten. Toch weer goed om zoiets te weten. En nee, deze vraag staat niet in dit artikel zodat het stiekem een gesponsord artikel is. Ik vroeg het me gewoon oprecht af.

Wat vroeg jij je de afgelopen maand af?

Share:

3 Reacties

  1. 1 september 2017 / 08:41

    Ik wil zo graag naar Kroatië door jouw foto’s, dus ben benieuwd ❤ Gelukkig dus normaliter geen grote gezellige haaien ? En het antwoord op die laatste vraag wist ik wel, maar herinnert me er weer aan dat ik nog over wil stappen van bank!

  2. 1 september 2017 / 10:59

    Oeeeh, benieuwd naar je Kroatië-verslagen! Ik moet nog steeds bloggen over onze reis naar Amerika. Ik schaam me dood, want we zijn al acht maanden terug. :-/ Ik heb gewoon zo ontzettend veel materiaal dat ik niet weet waar te beginnen. #flauwexcuus

  3. 1 september 2017 / 22:33

    Haha, dat van Michael Jackson dacht ik dus ook altijd. Ik had echt het idee dat zijn neus er ooit afgevallen is, hoe gek dat ook mag klinken ? Toch een opluchting om te weten dat er in Kroatië niet echt haaien zwemmen. Ik ben heel benieuwd naar al je foto’s en verhalen van jullie vakantie.

Geef een reactie