Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Maart 2018

Wat ik me de afgelopen maand afvroeg | Maart 2018

De “wat ik me de afgelopen maand afvroeg” rubriek is er eentje hier op mijn blog die ik, ondanks dat ik op een lager pitje blog en rubrieken niet helemaal mijn ding lijken te zijn, er graag in wil houden. Vorige maand had ik hem voor de tweede keer in korte tijd overgeslagen. Daar was niet echt een specifieke reden voor, het gebeurde gewoon. Toch merkte ik dat ik daar van baalde omdat ik het ook voor mezelf gewoon leuk vind om dat soort dingen op een rijtje te zetten. Om het “goed te maken” heb ik daarom een plaatje mét Vlinder toegevoegd aan dit artikel. Zoals je kunt zien vond ze het echt heel erg leuk om op de foto te gaan met mij. Anyway, een nieuwe “wat ik me de afgelopen maand afvroeg”, met deze maand ruwe tanden van een banaan, mollenneus en of een droger slecht is voor je kleding.

Waarom krijg ik ruwe tanden van een banaan?

Sinds kort eet ik (weer) banaan. En nu vraag je je misschien af waarom er “sinds kort” staat in de vorige zin. Helaas ben ik voor veel soorten fruit allergisch. Dat is op komen zetten toen ik ongeveer 10 jaar oud was en is eigenlijk steeds erger geworden. Tot een paar weken geleden dacht ik ook dat ik allergisch was voor banaan. Maar tijdens onze vakantie in Marokko kregen we geregeld banaan bij het ontbijt en besloot ik om het toch weer eens te proberen. Gelukkig kreeg ik geen allergische reactie. Daarom eet ik voortaan vaak een banaan. Wel merk ik dat mijn tanden ruw worden als ik banaan eet. Ik moest in het Engels gaan googlen om antwoord te krijgen op deze vraag, en dat antwoord vond ik op deze site. Groene bananen bevatten blijkbaar meer “resistent zetmeel” dat aan je tanden kan gaan kleven waardoor je tanden zo kunnen voelen. Resistent zetmeel is resistent tegen afbraak van amylase, de zetmeelverterende component in je speelsel. Omdat het niet afgebroken wordt, blijft het hangen. Weet ik dat ook weer..

Is het woord “mollenneus” één woord?

Deze vraag verdient een goede uitleg. Een paar weken geleden waren mijn vriend, zijn zus, zijn beste vriend en ik in Winterberg. Daar speelden we ‘s avonds codenames. Dat is een spel waarbij je jouw teamgenoot door één woord zoveel mogelijk van jouw woorden die op tafel liggen, moet laten raden. Echt een aanrader trouwens! De beste vriend van mijn vriend gaf het woord “mollenneus” als hint aan mij. Wij waren allemaal zeer verbaasd over deze omschrijving en vroegen ons tegelijkertijd af of “mollenneus” wel één woord is. Volgens onze Goolge-actie was het (helaas pindakaas) niet maar één woord.

Is een droger slecht voor je kleding?

Mijn vriend roept geregeld dat hij graag een droger wil. Dat lijkt mij stiekem ook best handig, maar ik ben eigenlijk ook tegen. Dit omdat het veel stroom kost en het dus niet echt een milieuvriendelijke manier is van je kleding laten drogen. Daarnaast stond me ook bij dat het gebruik van een droger niet bepaald goed is voor je kleding, waardoor je kleding ook weer minder lang meegaat en dat dus ook niet bepaald goed is voor deze wereld. Nou.. je hoeft geen Google-expert te zijn om deze vraag beantwoord te hebben. Een droger zorgt inderdaad gewoon voor meer slijtage aan je kleding. Nog iets om goed mee te nemen in onze overweging.

Wat vroeg jij je in maart af?

Share:

4 Reacties

 1. 1 april 2018 / 10:15

  Leuke weetjes weer! Dat met bananen heb ik ook weleens gemerkt. Grappig om te horen dat dat blijkbaar niet aan mij lag, maar door de stofjes in een banaan zelf komt! En goed om te weten van die droger inderdaad! Daar had ik nooit zo bij stilgestaan.

 2. 1 april 2018 / 10:17

  Haha ruwe tanden van banaan? Nu ga ik er op letten hoor :P En een droger heb ik niet, de lucht kan dat prima :)

 3. 2 april 2018 / 13:27

  Wij hebben ook geen droger. Ik snap dat het handig kan zijn als je meerdere wasjes op één dag wil doen, maar wij laten onze kleding gewoon aan de lucht drogen.

 4. 4 april 2018 / 11:33

  Wat ben ik blij voor jou dat je weer van een heerlijke banaan kunt genieten. En het gevoel wat je omschrijft herken ik heel erg goed. Daarnaast hebben wij thuis wel een droger, maar mijn broeken, shirts en truien gaan hier absoluut niet in. Deze wil ik zo lang mogelijk mooi houden. En het bespaart ongemerkt ook weer heel wat stroom wat weer beter is voor de planeet ♥️?

Geef een reactie