Mijn wensen voor de wereld | Vrijheid voor mens, dier en aarde

Mijn wensen voor de wereld | Vrijheid voor mens, dier en aarde

Ik kan er voor kiezen om een mooi verhaal online te zetten over hoe gelukkig ik me mag prijzen dat ik hier woon, dat ik me veilig voel en dat ik mijn mening kan geven. Ik kan een verhaaltje schrijven over dingen die mij een fijn en vrij gevoel geven. Ik kan er ook voor kiezen om een verhaal te publiceren over mijn bezorgdheid over deze wereld en wat dat doet met mijn gevoel van vrijheid. Maar ik kan natuurlijk ook een “blaasbloem” in mijn handen nemen, mijn ogen sluiten, de zaadjes van de blaasbloem wegblazen en op dat moment mijn wensen voor de wereld doen.

❉ Ik wens dat.. haat plaats zal maken voor liefde. Een lekker irreëel wens, I know. Want op de één of andere manier lijkt uitsluiten en haten tegenwoordig heel normaal. Iets dat er bij hoort. Dat haten, haatzaaien, mensen uitsluiten het lijkt soms bijna een grote olievlek die zich alleen maar verder verspreidt. Maar ik blijf me daar tegen verzetten en ik blijf het abnormaal vinden. Ik wil al die haatzaaierij ook helemaal niet normaal gaan vinden want dan is het eind helemaal zoek. Dus ik wens, misschien tegen beter weten in, dat haat plaats zal maken voor liefde.

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one

John Lennon – Imagine

❉ Ik wens dat.. vrijheid ook meer weggelegd zal zijn voor dieren. Het hele idee dat (wij) mensen vinden dat we alle dieren in hokjes mogen stoppen, de baas mogen spelen over dieren en dieren mogen zien als dingen die voor productie moeten zorgen, vind ik zo kwalijk. Alsof de wereld van mensen is en dieren het maar allemaal voor lief moeten nemen. Ik kan echt intens verdrietig worden als ik bedenk onder wat voor erbarmelijke omstandigheden vele dieren leven omdat mensen zich die macht en toe-eigenen en hun eigenbelang voorop stellen. Daarom wens ik dat vrijheid ook meer weggelegd zal zijn voor dieren.

Iedereen is van de wereld
en de wereld is van iedereen.

The Scene

❉ Ik wens dat.. de aardebol ook het gevoel van vrijheid terug zal krijgen. Nu hoor ik je denken: de aarde? De aarde ja. Ik vrees dat de aarde zich momenteel namelijk redelijk verstikt voelt door de manier waarop we met haar omgaan. En een verstikkend gevoel is alles behalve een vrij gevoel. We vervuilen en vervuilen die fijne aardbol die zo gastvrij is dat wij op haar mogen leven. Zo ontzettend oneerlijk want de aardbol is zo gastvrij. Daarom wens ik dat de aardbol ook het gevoel van vrijheid terug zal krijgen. En om dat te laten gebeuren, is een hele belangrijke rol voor ons mensen weggelegd.

Wat zou jij voor de wereld wensen als je een blaasbloem had?

Share:

4 Reacties

  1. 5 mei 2017 / 07:54

    Wat een mooi artikel en heel mooi om hier juist vandaag bij stil te staan! Vooral die eerste twee wensen vind ik heel belangrijk en dat zijn ook dingen die ik graag voor de wereld zou willen. Verder zou ik willen dat iedereen zou mogen genieten van de vrijheid die ik in Nederland heb, dus om zonder angst de kans te hebben om te doen wat je zélf wilt.

  2. 5 mei 2017 / 10:44

    Prachtig geschreven zeg! Ik sluit mezelf hier helemaal bij aan <3 de laatste tijd lijkt haat en discriminatie de nieuwe standaard te zijn, en is het heel normaal geworden om over mensen te oordelen. Ik wens dat dit ophoudt, daar bereiken we zoveel meer moois mee!

  3. 5 mei 2017 / 13:48

    Wat een mooi, inspirerend en oprecht stuk! Mijn wei staat vol blaasbloemen en (helaas) kan ik voor alle bloemen wel een passende wens verzinnen. Maar als ik het moet samenvatten hoop ik ook dat de ogen van velen open zullen gaan. Zodat we ons realiseren dat we maar één kans, één aarde en één leven hebben (net als de dieren) en dat wij daar bewust, respectvol en met meer liefde mee om moeten gaan. Ik sluit mij dus helemaal aan bij jouw woorden. En wat een prachtige foto trouwens! <3

Geef een reactie