#GMNG opdracht 6: wenskaartjes voor iedereen

kerstkaartjesDoor de sinterklaasdrukte, was de nieuwe #GMNG opdracht er vorige week helemaal bij ingeschoten. Vandaar dat ik vandaag een nieuwe #GMNG opdracht online zet, dit zal tevens de laatste #GMNG opdracht van 2015 zijn. Ik vind dit een mooie opdracht om dit jaar mee te eindigen, omdat het past bij hoe wij dit jaar allemaal afsluiten: door mensen een kerst/nieuwjaarskaartje te sturen en je naasten het beste te wensen. Ik vind dat iedereen wenskaartjes verdient, vandaar dat opdracht 6 zich hier op richt. Wenskaartjes voor iedereen dus.

Ik heb gisteren een overload aan kerstkaartjes gekocht. Twee pakken kerstkaartjes voor €1,00 bij de prijsmepper was een mooie reden om flink in te slaan. Dit heeft er in geresulteerd dat ik nu meer dan 100 kerstkaartjes heb. Of het me gaat lukken om al deze kerstkaartjes te schrijven, waag ik te betwijfelen. Honderd kerstkaartjes schrijven is natuurlijk een tijdrovende klus maar het is wel ontzettend leuk om te doen. Lekker in de kerstsferen komen.
kerstkaartjes2

Maar het schrijven van kerstkaartjes is natuurlijk niet alleen leuk om in de kerstsferen te komen, maar ook omdat je andere mensen ontzettend blij kan maken met een klein kaartje. Het is een kleine moeite maar met zo’n gebaar kun je iemand die je niet kent het gevoel geven dat hij/zij er mag zijn. Iedereen verdient een fijne kerst een mooie wensen voor het nieuwe jaar.

kerstkaartjes3

Ik wil de kaartjes achter gaan laten op plaatsen waar veel mensen komen, maar ik zit er ook aan te denken om kaartjes bij verzorgingstehuizen of woningen waar veel eenzame mensen wonen in de brievenbus te stoppen. Misschien voelt iemand die zich eenzaam voelt, zich hierdoor weer eventjes wat minder eenzaam. Kerst is voor veel mensen een mooie en gezellige tijd, maar voor sommige mensen zijn de feestdagen een blok aan het been. Als je eenzaam bent en de kerstdagen alleen door moet brengen, wordt je eenzaamheid nogmaals extra bevestigd. Het zou daarom leuk zijn als zoveel mogelijk mensen kerstkaartjes krijgen en daar kan jij bij helpen. Schrijf kaartjes, doe ze in brievenbussen of laat ze zomaar ergens achter en verspreid de warmte van de feestdagen op deze manier.

Als je meedoet met deze tweede opdracht vind ik het super leuk om dat te horen te krijgen. Deel het via social media, schrijf er een blogje over, stuur me een mailtje (info@lovelowbudget.nl), en/of media of laat hieronder een reactie achter. Je hoeft natuurlijk niet elke dag ergens een kaartje achter te laten, als je één kaartje achterlaat is dat al hartstikke leuk! Want samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken.

Wil jij meer weten over het project Geld Maakt Niet Gelukkig of over het gebruik van #GMNG, kijk dan even op deze pagina voor de complete uitleg en meer andere leuke opdrachten die je kunt uitvoeren om de wereld een stkje leuker te maken.

Waar zou jij graag kerstkaartjes achterlaten?

Share:

10 Reacties

 1. 14 december 2015 / 08:10

  Wat een lief en attent idee. Ik denk nee weet zeker dat mensen die vooral eenzaam zijn zich hierbij veel beter gaan voelen. Dit is eigenlijk ook wel iets voor mij om te doen, ik ga erover denken.

 2. 14 december 2015 / 09:34

  Wat grappig dit project en een leuk idee hoor de kerstkaartjes achter laten op bepaalde plekken.
  Echte post is leuker en je maakt er mensen nog blij mee ook!

 3. 14 december 2015 / 10:02

  Wat een superleuk idee! Ik word meteen blij van je post, ik ga dit ook maar eens doen denk ik.

 4. 14 december 2015 / 11:13

  Ahhhh dit is een toffe actie! Ik ben zelf ook al bezig met kerstkaarten schrijven voor onbekende. Superleuk en mooi om te doen! ♥

 5. 14 december 2015 / 21:28

  Wat een lief gebaar! Je gedachte erachter is heel mooi maar weet niet of dit in het openbaar het gewenste effect zal hebben. In verzorgingshuizen en zo zal het veel meer effect hebben, denk ik.. Hoe dan ook, ik vind je idee heel attent.

 6. 14 december 2015 / 23:28

  Ik ga ook mee doen, vind het een super idee… leuk om kaartjes achter te laten bijv, in het bushokje, in de trein, of zomaar tussen de diepvrieskippen in de supermarkt…

Geef een reactie