Zwarte tandpasta van dr. Organic

Zwarte tandpasta van dr. Organic

De kleur zwart in combinatie met cosmeticaproducten is helemaal hot. Wat cosmetica betreft zou je misschien bijna kunnen zeggen dat zwart het nieuwe wit is. Het begon, naar mijn idee, met van die zwarte peel-off maskertjes. Vervolgens zag ik overal zwarte houtskoolachtige poeder waardoor je tanden witter zouden worden. En dr. Organic speelt in op deze trendkleur want sinds kort heeft dr. Organic een hele lijn met zwarte cosmetica producten. Over de gezichtsverzorgingsproducten zal nog een artikel verschijnen, maar ik wilde graag een apart artikel wijden aan de zwarte tandpasta van dr. Organic. Want dat vond ik toch wel een heel bijzonder en spannend product.

Beloftes

Deze zwarte tandpasta van dr. Organic belooft de tanden witter te maken en tegelijkertijd te zorgen voor reiniging en bescherming van de tanden. Verder belooft deze tandpasta voorzien te zijn van een frisse mindsmaak en is deze tandpasta 100% vegan.

Ingrediënten

Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sorbitol, Hydrated Silica, Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Sodium Monofluorophosphate, Cetraria Islandica (Icelandic Moss) Extract,Hydroxyethylcellulose, Menthol, Xylitol, Stevia Rebaudiana (Stevia) Extract,Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Escin (Horse Chestnut), Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Charcoal Powder (Activated), Benzyl Alcohol, Limonene.
Contains Sodium monofluorophosphate (a source of fluoride at 1000ppm).

Mijn ervaring

Ik ben zelf totaal niet thuis in ingrediënten en tandpasta. Eerlijk gezegd kocht ik altijd gewoon tandpasta die ik fris vond smaken, dierproefvrij en microplastic vrij was. Ik weet dat de meningen van mensen die wel verstand hebben van ingrediënten in tandpasta nogal uiteenlopen. Er zijn mensen die tandpasta met fluor verbannen maar er zijn ook mensen die tegen dit soort tandpasta’s zijn omdat het weinig fluor en/of schuringsmiddel zou bevatten. Mijn vriend is van het kamp anti-fluor en ik bungel er ergens een beetje tussenin. Ik denk dat in beide verhalen een kern van waarheid zit. Daarom gebruik ik deze tandpasta in combinatie met een tandpasta van de HEMA. Mijn vriend gebruikt enkel nog deze tandpasta. Hij heeft zelfs al twee nieuwe tubes gekocht.

Zelf ben ik erg tevreden over deze tandpasta. Vorige fluorloze tandpasta’s vond ik qua smaak vaak niet bepaald fris. Deze is dat wel en dat vind ik erg fijn. Ook mijn vriend vindt deze tandpasta heel fijn. Ik had hem, voordat hij begon met deze tandpasta, niet verteld dat deze tandpasta ook een zogenaamd “whitening” effect had. En hij is ook niet iemand die de tekst op de verpakking leest. Na een aantal weken riep hij plots vanuit de badkamer dat hij het idee had dat zijn tanden zo wit waren geworden sinds hij met deze tandpasta poetst. En dat zegt heel wat..

Zwarte tandpasta van dr. Organic

zwarte tandpasta

Zwarte tandpasta lijkt een ware trend. In het geval van deze dr. Organic tandpasta lijkt dat niet geheel onterecht. Het is een tandpasta die 100% vegan is en minder “troep” bevat dan reguliere tandpasta. De smaak is erg fris en het whitening effect lijkt te werken. Wel zijn sommige tanddeskundigen niet echt enthousiast over de ingrediënten van dit soort tandpasta’s. Ik kan geen advies geven over wat het beste is voor je gebit, maar ik kan wel mijn ervaring met deze tandpasta delen. En die is voor mij en mijn vriend positief.

De zwarte tandpasta van Dr. Organic is voor €6,99 te koop bij Holland & Barrett. Op dit moment is er een actie waarbij je de tweede tandpasta gratis krijgt

Heb jij weleens zwarte tandpasta gebruikt?

Share:

6 Reacties

 1. 13 april 2018 / 07:17

  Wat bijzonder inderdaad, zo’n zwarte tandpasta! Mijn interesse is wel gewekt door het whiteningeffect dat dit soort tandpasta’s kunnen hebben. Toch ga ik zelf het liefst voor tandpasta met fluor. Tandpasta is een van de weinige producten waar ik liever niet meer experimenteer. Ik gebruik zelf nu al een tijdje de tandpasta van HEMA met fluor en ben daar heel tevreden over ?

 2. 13 april 2018 / 09:46

  Super leuke review, vind dit altijd interessant! Ik zou zelf ook het liefst geen fluor gebruiken, dat is wat mijn gevoel zegt. Maar mijn hersenen houden me tegen, vooral omdat mijn tandarts zegt dat ik tandpasta met fluor MOET gebruiken. Ik vind dat zoooo’n lastig aspect…

 3. 13 april 2018 / 10:27

  Zoiets spreekt me wel aan, maar ik heb heel gevoelige tanden en tandvlees dus ik gebruik eigenlijk altijd Elmex, Sensodyne of Parodontax als tandpasta. Ben dan bang om iets anders te proberen en weer met problemen te zitten. Wel goed dat het effectief wit maakt want dat is bij veel van die tandpasta’s toch wat ijdele hoop.

 4. 13 april 2018 / 15:47

  Ik ben hier zo benieuwd naar, thanks voor je review!

 5. 13 april 2018 / 20:38

  Mijn vriend en ik hebben deze net in gebruik! Onze tandpasta van de HEMA was op en inderdaad, deze is in de aanbieding … Ik heb ook meteen twee tubes gekocht. ?

 6. 14 april 2018 / 11:57

  Dit is zo’n product waar ik nou echt nieuwsgierig naar ben geworden. Het leukste van jouw review vind ik denk ik nog wel dat jouw vriend zo kieskeurig is wat tandpasta’s, ik verwacht dit in een relatie eerder andersom haha! Veel mensen verwachten dat hun tanden na een paar dagen al flink wat witter zijn geworden, maar die tandpasta’s maken mij altijd een beetje bang (want wat zit er dan wel niet in? En is dit wel zo goed voor je tanden?) Deze gaat zeker op mijn lijstje voor wanneer ik bij de H&B ben!

Geef een reactie